All-New Ford Mustang Mach-E charging

MUSTANG MACH-E:N LATAUS

Kaikki mitä sinun tulee tietää Mustang Mach-E:n lataamisesta.

MUSTANG MACH-E:N LATAUS

Sinulla on erilaisia latausvaihtoehtoja. Kotilatauksessa voit yksinkertaisesti kytkeä Mustang Mach-E:n tavalliseen kodin pistorasiaan (1,8 kW). Vaihtoehtoisesti voit hankkia Ford-liikkeestä Ford Connected Wallbox -latausaseman (11 kW), joka tehostaa kotilatausta ja lataa akun täyteen yön aikana. Voit hallita kotilatausaikatauluja FordPass-älypuhelinsovelluksen avulla, jotta sähköautosi on lähtövalmiina silloin kun sinäkin.

FordPass-sovellus näyttää julkiset latausasemat suunnittelemasi reitin varrelta, ja voit jakaa ne navigointijärjestelmän kanssa. Mustang Mach-E:n maksimilatausnopeudet pikalatausasemalla (tasavirta) ovat 150 kW isommalla 98 kWh akulla ja 115 kW 75 kWh akulla.

Ford Mustang Mach-E charging cable close up

LATAUSPISTOKKEET JA -KAAPELIT

Mustang Mach-E:n mukana tulee kaksi latauskaapelia: yksi kotilataukseen ja toinen AC-vaihtovirtaa käyttäville julkisille latauspisteille. Kaikissa suurtehoisissa DC-tasavirtalatausasemissa on erityiset sisäänrakennetut latauskaapelit, joten niitä ei erikseen tarvitse varata mukaan.

Mustang Mach-E charging at home

LATAAMINEN KOTONA

Mustang Mach-E:n lataaminen kotona on yhtä helppoa kuin älypuhelimen lataus. Kytke ajoneuvo tavanomaiseen seinäpistokkeeseen Fordin yleislatauskaapelin (1,8 kW) avulla, joka toimitetaan ajoneuvosi mukana. 

Lisävarusteena myytävä Ford Connected Wallbox -latausasema (11 kW) on tavallista kotipistorasiaa kätevämpi ja lataa nopeammin. Sen avulla saat ladattua yön aikana akkuun virtaa jopa 600 km:n ajomatkalle. Jokaisella tunnin latauksella saat jopa 50 km lisää toimintamatkaa. Latausasema on suunniteltu toimimaan myös FordPass-sovelluksen kanssa, joten voit hallita latausaikatauluasi tai asettaa auton esilämmityksen etänä.

KOTILATAUSPISTE

Ford Connected Wallbox -kotilatausasema (11 kW) on nopein tapa ladata autosi kotona. Se lataa tunnissa virtaa jopa yli 50 km:n matkalle ja akun täyteen yön aikana. Ford Connected Wallbox -kotilatausaseman saa kätevästi Ford-liikkeestä.

LATAAMINEN KOTONA PISTORASIASTA

Auton mukana toimitetaan Fordin yleislatauskaapeli, jonka avulla autoa voi ladata normaalista pistorasiasta 1,8 kW nopeudella. Lataus pistorasiasta on selvästi hitaampaa kuin kotilatausaseman kautta. Tunnin latauksella toimintamatka kasvaa noin 9 kilometriä. Tämä lataustapa on kuitenkin hyödyllinen, kun vaikkapa kyläilet ystävien luona eikä käytettävissä ole latauspistettä.

Ford Universal Charging Cable with the home socket

KOTILATAUKSEN AJAT

Vertaa, kuinka kauan Mustang Mach-E:n lataaminen kestäisi tavallisella kotipistorasialla ja Ford Connected Wallbox -latausasemalla.

Mustang Mach-E home charging graphic

KODIN PISTORASIA (2-PIIKKINEN)

Mustang Mach-E home charging graphic

FORD CONNECTED WALLBOX -LATAUSASEMA

Public charging map

FORDPASS-LATAUSVERKOSTO

450 000 ASEMAA JA MÄÄRÄ KASVAA...

LATAAMINEN JULKISILLA ASEMILLA

Mustang Mach-E on varustettu sekä vaihto- että tasavirtalatausta varten, ja saat 5 vuoden ilmaisen pääsyn FordPass-latausverkostoon, joka kattaa yli 450 000 latauspistettä Euroopassa – ja latauspisteiden määrä kasvaa jatkuvasti.

Ford on myös IONITY-suurteholatausverkoston perustajajäsen. Vuoden 2020 loppuun mennessä Euroopan moottoriteillä on tarkoitus avata 400 latausasemaa, joissa on 2 400 latauspistettä. Näiden suurteholatausasemien (DC, 150 kW) avulla voit ladata jopa 119 km:n ajomatkan verran virtaa vain 10 minuutissa.

IONITY-LATAUSVERKKO

IONITY-verkko tarjoaa nopeimman tavan ladata. Suuritehoiset tasavirtalaturit (150 kW) voivat tuottaa virtaa noin 119 km:n toimintamatkaa varten 10 minuutissa. Ihanteellinen lyhyillä pysähdyksillä moottoritien lepopaikoilla, joissa auton akku latautuu nopeasti samalla kun itse haet kahvia tai syötävää. (Suomessa toistaiseksi vain rajallinen määrä IONITY-latauspisteitä.)

JULKISET LATAUSPISTEET

Julkiset latauspisteet ovat erinomainen apu tien päällä, ja ne lataavat kotilatausta nopeammin. Julkiset vaihtovirtalatauspisteet (AC 11 kW) tuottavat n. 50 kilometrin toimintamatkan tunnin latauksella. Nopeat tasavirtalaturit (DC 50 kW) voivat lisätä puolestaan ajomatkaa jopa noin 300 kilometriä tunnin latauksella. Täydellinen nopeaan lataukseen.

ETSI LATAUSASEMA

Mustang Mach-E:ssä voit helposti hallita auton akun riittävyyttä liikkeellä ollessasi. Pilvipohjainen yhdistettävyys tuottaa kattavia kohteen hakutuloksia. Voit suunnitella reittisi siten, että reitin varrella on sinulle mieluisimmat ja helposti saavutettavat julkiset latauspisteet. Käytä ominaisuuksia helposti SYNC 4 -kosketusnäytön avulla tai uskomattoman helpoilla puhekomennoilla, kuten "Hei Ford, etsi minulle latauspaikka.”

SUUNNITTELE REITTISI

Reitin suunnittelu FordPass-sovelluksessa on erittäin hyvä ja tärkeä ominaisuus. Kun valitset määränpään, järjestelmä huomioi akun varaustason ja arvioi energian kulutuksen ja suunnittelee näiden pohjalta latauspysähdykset matkan varrelle. Järjestelmä kertoo myös kuinka paljon autoa kannattaa milläkin latauspaikalla ladata optimaalisen matka-ajan saavuttamiseksi.

LATAUSAJAT JULKISILLA PISTEILLÄ

Vertaa Mustang Mach-E:n lataamiseen kuluvaa aikaa kolmella erityyppisellä julkisella latauspisteellä.

Mustang Mach-E public charging graphic

11 kW:N LATAUS

Mustang Mach-E public charging graphic

50 kW:N LATAUS

Mustang Mach-E public charging graphic

150 kW:N IONITY-LATAUS

All-New Ford Mustang Mach-E in motion driving past the lake

TOIMINTAMATKA JOPA 600 KMCX727 RWD Targeted Range

EI ENÄÄ TANKKAAMISTA.

SUUNNITTELE OMA MATKASI

MIKÄ VAIKUTTAA TOIMINTAMATKAAN?