Lexie Alford, aka @LexieLimitless, stood with the Ford Explorer at the Charge Around The Globe finish line.

Lexie Limitless ja uusi täyssähköinen Explorer® 
Charge Around The Globe

26. maaliskuuta, 2024

VIERAILLUT

6 MANTEREELLA

AJETTU MATKA YLI

30 000 KM

TULOKSENA

MAAILMANENNÄTYS

SEIKKAILU PÄÄTTYY

Lexie Alford teki sen! Miljoonien ihmisten nimellä @LexieLimitless tuntema Lexie on päättänyt eeppisen Charge Around The Globe -seikkailunsa uudella täyssähköisellä Ford Explorerilla®, ja hänestä on näin tullut maailman ensimmäinen ihminen, joka on kiertänyt maailman ympäri sähköautolla. Matkaa seurasi ja tuomaroi RecordSetter. 

Uraauurtaneen, ensimmäisenä naisena maailman ympäri sata vuotta sitten ajaneen Aloha Wanderwellin innoittama Lexie on ollut aikamoisella seikkailulla. Matka on kulkenut Kreikasta Kapkaupunkiin ja Zimbabween, Australiasta Intiaan ja Singaporeen, Chilestä Argentiinaan ja lopulta Yhdysvaltojen halki takaisin Eurooppaan.

Lexie Limitless ja sähköinen Ford Explorer ovat kulkeneet yli 28 900 kilometrin matkan 27 maassa ja kuudella mantereella, nähneet upeita maisemia, maistelleet paikallisia herkkuja ja tavanneet muita tienraivaajia. He ovat myös päihittäneet haastavia sääolosuhteita, vaarallisia reittejä ja muutamia rengasrikkoja.

Ranskan Nizzaan palanneet Lexie ja täyssähköinen Explorer otettiin vastaan sankareina. Heitä saattoivat matkan viimeisten 10 kilometrin aikana monet ikoniset Fordit, kuten Model-T, Mustang, Capri, Mach-E, Bronco ja F150 Lightning.

Katso koko kotiinpaluu alta.

Verification check in Johannesburg from a RecordSetter Yellow Jacket Official

KAPTEENIN BLOGI

Tallensimme jokaisen hetken, kun Lexie Limitless ja uuusi Ford Explorer® kiersivät maailmaa. Lue jokaisen vieraillun maanosan tarina blogistamme.

Lue blogi

MAAILMANENNÄTYS

Maailmanennätysten virallinen ylläpitäjä RecordSetter seurasi matkan jokaista vaihetta vahvistaakseen Lexie Limitlessin yrityksen olla ensimmäinen sähköautolla maailman kiertänyt ihminen. 

Lue lisää

MITEN SEIKKAILU ALKOI

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

SYVENTÄVÄÄ EXPLORER-KOULUTUSTA

Valmistautuakseen tuleviin haasteisiin Lexie vieraili Fordin Lommelin testausalueella Belgiassa. Vaikka tämä oli hänen ensimmäinen kertansa Explorerin ratissa, hän sopeutui nopeasti sähköauton kuljettamiseen ja suoritti syventävän Explorer-koulutuksen. 

Katso nyt

Lexie Limitless meeting a Ford engineer

VIERAILULLA WEATHER FACTORY -TESTIKESKUKSESSA

Lexie vieraili huippuluokan ympäristötestikeskuksessamme, joka tunnetaan myös nimellä säätehdas, Weather Factory. Hän tutustui, miten testaamme Exploreria äärimmäisiin olosuhteisiin, arktisesta kylmyydestä aavikon kuumuuteen ja trooppiseen kosteuteen. Rohkaisevaa, sillä pian he ylittävät mantereita yhdessä.

Katso nyt

Front view of the all-new electric Ford Explorer

TAPAAMASSA EXPLORER-TIIMIÄ

Lexielle uusi täyssähköinen Explorer on koti tulevina kuukausina. Tutustuakseen siihen paremmin hän meni tapaamaan ihmisiä ajoneuvon kehityksen takana, tutustui sen suunnittelussa käytettyyn kehittyneeseen teknologiaan ja antoi omia ehdotuksiaan ominaisuuksien kehittämiseen. 

Katso nyt

The all-new electric Ford Explorer driving in the countryside

Uusi täyssähköinen Explorer

Seikkailun uusi aikakausi

Tutustu tarkemmin Rakenna omasi

 

HISTORIASTA TULEVAISUUTEEN