Tie parempaan on Fordin strategia paremman maailman luomiseksi. Maailman, jossa jokainen on vapaa liikkumaan ja tavoittelemaan unelmiaan. Se on vienyt meitä eteenpäin siitä lähtien, kun aloitimme matkamme vuonna 1903. 

Kokomme ja resurssimme antavat meille vahvan aseman edistää muutosta parempaan – niin ihmisten, planeettamme kuin kehityksenkin kannalta. Ilmastonmuutoksen torjumisen lisäksi etsimme kestävämpiä tuotantotapoja ja kannamme vastuumme sosiaalisista ja ympäristövaikutuksistamme. Tavoitteemme on suurempi kuin pelkkä erinomaisten autojen rakentaminen. 

We built Ford

PAREMPAA LIIKETOIMINTAA 

Kestävä kehitys ohjaa liiketoimintaamme tänä päivänä, ja meillä on kunnianhimoisia suunnitelmia tulevaan. Puhtaammasta kuljetuksesta ja tuotannosta sekä materiaalien hankinta- ja valmistustavoista ihmisoikeuksien suojelemiseen ja yhteisöjen elävöittämiseen. Vastuulliset, läpinäkyvät ja kestävät toimitusketjut ovat välttämättömiä, jotta siirtyminen täyssähköajoneuvoihin onnistuu. 

 

Eletric Explorer being charged

PAREMMAT TUOTTEET JA PALVELUT 

Rakennamme ikonisia autoja ja rakennamme ne oikein. Vuonna 2023 sähköistämme yhä useampia malleja ja digitalisoimme palveluekosysteemimme varmistaaksemme, että huomioimme kestävät käytännöt kaikessa toiminnassamme.

People hicking in rocky landscape

PAREMPIA YHDESSÄ

Voimme edetä tekemällä yhteistyötä, ja me tiedämme, ettemme pysty siihen yksin. Luomme ympäristöä, joka on yhteinen meille kaikille – olemme jopa aloittaneet rohkean hankkeen nimeltä 'Park The Car' eli jätä auto parkkiin, jotta voisimme auttaa vähentämään päivittäisten lyhyiden automatkojen määrää. 

Kids in park

JÄTÄ AUTO PARKKIIN

Turvallisemman ja terveellisemmän tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan muutakin kuin sähköautoja – joskus siihen ei itse asiassa tarvita autoja lainkaan. Niinpä pyydämme sinua liittymään joukkoomme ja vaihtamaan auton kävelyyn tai pyöräilyyn lyhyemmillä matkoilla. Vastuullisessa ajamisessa ei ole enää kyse vain turvallisuudesta, vaan myös ympäristöstämme ja terveydestämme huolehtimisesta.

KUMPPANUUDET

Haluamme tehdä yhteistyötä ja tartumme inhimilliseen ja ympäristövastuuseen yhdessä kumppaneidemme kanssa. Ford kuuluu Catena-X:ään, joka on autoteollisuuden arvoketjun tietostandardien laatimista varten perustettu verkosto. Vuonna 2016 aloitimme PACE-ohjelman tarjotaksemme toimittajille työkaluja, jotka auttavat heitä noudattamaan parhaita ympäristökäytäntöjä. Liityimme Drive Sustainability -kumppanuuteen, jonka tavoitteena on sisällyttää kestävät käytännöt koko autoteollisuuden toimitusketjuun, ja olimme ensimmäinen amerikkalainen autonvalmistaja, joka liittyi Initiative for Responsible Mining Assurance -aloitteeseen, joka pyrkii edistämään kestävämpiä sosiaalisia ja ympäristöllisiä käytäntöjä kaivostoiminnassa. 

 

Ford Partners logos
School Community

YHTEISÖT

Painopisteemme on yhteisöissä, joissa toimimme ja elämme. Olemme luoneet laajan verkoston, johon kuuluu voittoa tavoittelemattomia organisaatioita, yhteisöryhmiä ja muita yrityksiä yli 50 maasta. Investoimme henkilöstöömme ja olemme lahjoittaneet miljoonia hyväntekeväisyyteen maailmanlaajuisen hyväntekeväisyysosastomme Ford Fundin kautta. Lisäksi olemme vastauksena Ford Pron yhdessä Reutersin kanssa laatimaan raporttiin käynnistäneet Hyötyajoneuvot kaupungissa -hankkeen, jonka tarkoitus on torjua ruuhkaa ja saasteita, joita tavarantoimitusten lisääntyminen kaupunkiseudulla Euroopassa aiheuttaa.

PARIISIN ILMASTOSOPIMUS 

Olemme ylpeänä ensimmäinen amerikkalainen autonvalmistaja, joka yhdenmukaistaa toimintansa Pariisin ilmastosopimuksen kanssa. Tämä on vahva kannanotto muulle autoteollisuudelle ja jatkuva sitoumus rajoittaa vaikutustamme ilmaston lämpenemiseen. 

Ford Transit and workers in vineyard
Sustainability chart graphic

KESTÄVÄÄ KEHITYSTÄ KOSKEVAT TAVOITTEET

Ford on allekirjoittanut Yhdistyneiden kansakuntien kestävän kehityksen tavoitteet vuodesta 2016 lähtien. Kyse on sitoumustemme mukaisesta ja muun muassa ihmisoikeusasioita ja ilmastonmuutosta koskevasta 17 kohdan toimintasuunnitelmasta yrityksille. ”Rauhaa ja hyvinvointia ihmisille ja planeetalle, nyt ja tulevaisuudessa.” 

 

All-New Electric Explorer driven on bridge in wilds