KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Koe Ford > Vastuullisuus
Charging Ford Focus Electric

Tiekartta eteenpäin

Tärkeimpiä tavoitteitamme ovat tuotteidemme erinomainen polttoainetaloudellisuus ja kasvihuonepäästöjen vähentäminen. Tämä on keskeinen osa yritystoimintaamme ja kuuluu oleellisesti  yrityksen vastuulliseen toimintaan. Tutkimme, arvioimme ja kehitämme jatkuvasti uusia lisäarvoa tuottavia toimintatapoja, mikä tukee johdonmukaisesti niin ympäristön, sosiaalisen kuin taloudellisenkin pääoman säilyttämistä ja lisäämistä. Olemme laatineet näitä tavoitteita tukevien toimenpiteiden määrittelyyn toimintasuunnitelman, johon on sisällytetty myös monet muut ohjelmat. 

Suunnitelma ja missio

Tämä tiekartta niputtaa kestävän kehityksen strategian kokonaisuudeksi kuvaten sitä, miten kaikki kestävään toimintaan liittyvät asiat ovat osa monimuotoista järjestelmää. Tähän liittyvät tuotteet, tehtaat, ihmiset ja toimintaympäristö. 

Kestävä kehitys on Fordin yritysstrategian ydin, mutta myös ainoa oikea tapa tehdä asioita. Älykkäiden ja kestävien tuotantoratkaisujen ja teknologisesti kehittyneen, polttoainetaloudellisen malliston avulla luomme perustan, joka takaa pitkäaikaisen menestyksemme Euroopassa. Julkinen raportointimme on ollut tärkeässä osassa yrityksemme sitoutumista läpinäkyvyyteen ja on auttanut viemään läpi uudistuksia sekä yrityksemme sisällä että toimialalla. Lisätietoja näet yrityksemme kestävän kehityksen raportista.

Blue Ford Fiesta in the park

Liikkuvuus: ajatukset tulevaisuuteen

On tärkeää, että pystymme täyttämään Ford-omistajien  ja asiakkaidemme tarpeet. On myös oleellista, että jatkamme toimenpiteitä globaalin kestävyyden ja tulevaisuuden muutosten varalle. Tämän vuoksi suuntaamme ydinosaamisemme kehittämään ratkaisuja muuttuviin tulevaisuuden liikkuvuustarpeisiin, mukaan lukien yrityksen omat innovaatiot  ja tavoitteita tukevien yhteistyökumppanuuksien rakentaminen.

 • Mitä tarkoitamme liikkuvuudella?

  Fordilla määrittelemme liikkuvuuden seuraavasti: ihmisten, tavaroiden ja palveluiden pääsy turvallisesti, tehokkaasti ja edullisesti haluttuun määränpäähän tuottaen samalla helpon ja hauskan asiakaskokemuksen.

  Tavoitteemme on tehdä liikkumisesta edullista sanan kaikissa merkityksissä: taloudellisesti, ympäristöllisesti ja sosiaalisesti.

  Vuonna 2012 julkaistussa Liikkumisen tiekartassamme korostimme ajatuksiamme liikkumisesta ja miltä se voisi näyttää vuonna 2025 ja sen jälkeen.

  Tiekartassa myös tunnistimme tulevaisuuden tavoitteiden saavuttamiseen tarvittavat teknologiat, liiketoimintamallit, tuotteet ja yhteistyökumppanuudet. Lisäksi asetimme lyhyen, keskipitkän ja pitkän aikavälin tavoitteet: miten ratkaista liikkumisen haasteet nyt ja tulevaisuudessa, erityisesti maailman väkimäärän kasvaessa entisestään ja urbaanin väeston lisääntyessä.


  Kohti älykkäämpää ajattelua

  Julkaisimme vuonna 2015 Ford Smart Mobility -ohjelman. Tämän uuden ajattelutavan moottorina toimivat innovaatiot ja se on suunniteltu viemään Ford seuraavalle tasolle liitettävyys- ja liikkuvuuspalveluissa sekä autonomisissa autoissa käyttäen hyväksi ”big dataa” parhaan tuloksen saamiseksi ja asiakaskokemuksen parantamiseksi.

  Suorittamalla liikkumiseen liittyviä kokeiluja ympäri maailmaa olemme saaneet testattua uusia liikkumisen konsepteja ja arvioitua sekä niiden arvoa että vaikutusta ympäristöön. Maailmanlaajuisen Innovative Mobility Challenge –sarjan isäntänä suhtaudumme  myös innovaatioihin ennakkoluulottomasti löytääksemme ratkaisuja liikkumiseen ympäri maailmaa.

Ilmastonmuutos ja ympäristö

Työskentelemme jatkuvasti löytääksemme tapoja vähentää ajoneuvojemme ja toimintamme vaikutusta ympäristöön. Tässä meitä ohjaa vahva ilmastonmuutosstrategiamme. Strategia perustuu siihen, mitä maailmassa pitäisi tapahtua, esimerkiksi kasvihuonekaasujen määrän vakauttaminen ilmakehässä. Pyrimme osaltamme vaikuttamaan tähän polttoainetaloudellisuuden kehittämisellä, vaihtoehtoisten polttoaineiden käyttämisellä ja tehtaidemme energiatehokkuuden parantamisella.

Lisäksi olemme ottaneet yrityksessämme käyttöön kattavan vesistrategian, joka vastaa YK:n pääsihteerin vuonna 2007 julkaiseman CEO Water Mandate -ohjelman tärkeimpiin elementteihin. Tämä ainutlaatuinen julkisen ja yksityistalouden yhteisohjelma auttaa yrityksiä kestävän vesipolitiikan ja käytännön toimien kehittämisessä, käyttöönotossa ja tiedottamisessa.

Mandaatti perustuu viiteen avainperiaatteeseen ja se on suunniteltu synnyttämään huomattavia, kestäviä ja mitattavia vaikutuksia esimerkiksi vuosittaisen veden käytön raportoinnin kautta. Muut ohjelmat ja aloitteet sisältävät.

Fordin tavoitteena on käyttää 100 %:sti paikallisesti tuotettua uusiutuvaa energiaa kaikissa tuotantolaitoksissaan vuoteen 2035 mennessä. Ja olla täysin hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä.
Lisätietoja näet yrityksemme kestävän kehityksen raportista.
Lue lisää ympäristövaikutuksista Autoalan Tiedotuskeskuksesta täältä

Closeup to Focus Electric charger
  • Toimintaamme ohjaa globaalisti tiukka ympäristöpolitiikka ja ohjeistus.
  • Kaikilla Fordin tuotantolaitoksilla ja tuotekehityksellä on maailmanlaajuisen ympäristöasioiden ISO 14001 sertifikaatti.
  • Fordilla on yksi laajimmista matalat CO2-päästöt käsittävä mallisto Euroopassa.
  • Teknologiat kuten EcoBoost, polttoaineen suorasuihkutus, ECOnetic hybrid ja plug-in-hybrid voimansiirto tarjoavat valinnanvaraa kaikille kuljettajille.
  • Vuonna 2015 lanseerasimme uuden Ford Mondeo Hybridin, joka on Fordin ensimmäinen Euroopassa valmisettu ja myynnissä oleva hybridisähköauto.
  • Euroopan valikoimassamme on myös ollut Focus BEV täyssähköauto ja C-MAX Energi plug-in-hybrdi useissa Euroopan maissa.
  • ECOnetic-autoissa on erittäin pienet CO2-päästöt ja ne hyödyntävät useita edistyksellisiä polttoainetta säästäviä teknologioita. ECOnetic-mallistoomme kuuluu tällä hetkellä: Ford Fiesta, Focus, Mondeo, Transit Custom, Transit Connect ja C-MAX.
  • Mallistossamme on myös nestemäiset kaasuversio (LPG tai propaanikaasu) seuraaviin malleihin: Ford Fiesta, B-MAX, Focus ja C-MAX niissä maissa, joista löytyy sopiva infrastruktuuri, esim. Espanja, Portugali, Italia, Saksa ja Turkki.
  • Euroopassa Fordilla on takaisinotto- ja kierrätysverkosto Ford ajoneuvoille 19 EU-maassa. Lisäksi yritys on osallisena kierrätyskollektiiveissa 10 muussa Euroopan maassa. Kaikki Euroopassa myytävät Ford-autot ovat todistettavasti vähintään 85-prosenttisesti kierrätettäviä ja 95-prosenttisesti uudelleenkäytettävissä.
Ford Focus at a safety check

Tuoteturvallisuus

Meillä Fordilla on pitkä historia erilaisten turvallisuutta monenlaisissa olosuhteissa parantavien innovaatioiden kehittämisessä ja käyttöön otossa.

Jo vuonna 1927 otimme käyttöön tuulilaseihin laminoinnin, joka estää lasin murskautumisen vaarallisesti pieniin irrallisiin palasiin. 1950-luvulla Fordin insinöörit suunnittelivat entistä tehokkaamman jarrujärjestelmän ja tutkivat turvatyynyjä. Esittelimme myös etuturvatyynyt ja lapsilukot takaoviin, pehmustetut kojelaudat ja iskunkestävät ovien lukot.

 • Ajatukset aina eteenpäin

  Tätä seuraavien vuosikymmenten aikana olemme esitelleet monia muita kekseliäitä, älykkäitä ja uraa uurtavia ominaisuuksia kuten ilmalla täyttyvät takaturvavyöt.

  Tämä hienostunut järjestelmä on nyt saatavissa kaikkiin uusiin Mondeo-malleihin (ensimmäisenä Euroopassa myynnissä olevana Ford-mallina). Automalli on myös maailmanlaajuisesti ensimmäinen Ford, johon on saatavilla törmäysvaroitin jalankulkijan tunnistuksella: teknologia, joka on suunniteltu suojelemaan edessä olevalla tiellä kulkevia tai mahdollisesti suojatietä ylittäviä ihmisiä. Järjestelmä jarruttaa automaattisesti, mikäli kuljettaja ei reagoi varoituksiin.


  Tiukat prosessit suojan varmistamiseksi

  Tositilanteista saatu turvallisuustieto, kuljettajan käyttäytyminen, tutkimus, säännösten vaatimat toimenpiteet ja vapaaehtoiset sopimukset tuottavat paljon sisältöä turvallisuusprosesseihimme. Kaksi keskeisintä ohjelmaa sisältävät turvallisuussuunnittelun ohjeet (SDG) ja tekijänoikeudettomat ohjeet (PDG).
   

  1. SDG-ohjeet ovat Fordin tiukat sisäiset tekniset ohjeet. Nämä täyttävät kaikki määräysten vaatimukset ja ylittävät ne sarjalla tiukkoja itsellemme asettamia vaatimuksia ja standardeja.
  2. PDG-ohjeet ovat Fordin tavoitteita ja ne keskittyvät varmistamaan, että ajoneuvomme ansaitsevat korkeat arvostelut oleellisissa ja riippumattomissa arvioinneissa. 

  Sisäisesti Ford hyödyntää teknisiä analyysejä, laajaa tietokonemallintamista sekä törmäys- ja kelkkatestausta ajoneuvojen ja yksittäisten komponenttien arvioinnissa.

  Nämä tiukat arvioinnit varmistavat, että ajoneuvomme täyttävät tai ylittävät määräysten vaatimukset ja yrityksen omat, vielä tiukemmat sisäiset ohjeet. Fordilla on myös erittäin korkealaatuiset törmäystestitilat Merkenichissa Saksassa ja Duntonin teknisessä keskuksessa Englannissa. Fordilla turvallisuus on aina etusijalla.

Toimitusketjustamme

Autoteollisuuden toimitusketju on yksi monimutkaisimmista. Itse asiassa auton valmistajan ja valmistukseen käytettävien materiaalien tuottajien välissä on usein jopa kuudesta kymmeneen tasoa erilaisia tavaran toimittajia. 

Me muiden autonvalmistajien kanssa luotamme siihen, että nämä tuhannet tavaran toimittajat toimittavat meille tarvittavat materiaalit, osat ja palvelut lopullisten tuotteiden valmistukseen. Toimitusketjun leveys, syvyys ja ristikkäisyys tekevät liiketoiminnan ja kestävän kehityksen hallinnasta haasteellista. Olemme Fordilla vastanneet ja vastaamme jatkossakin näihin haasteisiin älykkäillä ja tehokkaita ratkaisuilla.

 • Olemme ensimmäisenä autonvalmistajana havainneet, että ihmisoikeuksien suojeleminen toiminnoissammeja toimitusketjussasmme on tärkeää kestävyydelle.
 • Ihmisoikeusstrategiamme sisältää sitoutumisen omiin  ihmisoikeussääntöihimme sekä työskentelyolosuhteisiin ja yritysvastuuseen liittyviin ohjeisiin. Arvioimme näiden ohjeiden toteutumista omassa ja toimittajiemme toiminnassa. Osana strategiaa on toimittajiemme koulutus ja osaamisen rakentaminen, jotta he pystyvät toimimaan kestävästi myös omissa toiminnoissaan.
 • Rohkaisemme alihankkijoitamme huolehtimaan kestävän kehityksen asioista ja riskeistä omassa toiminnassaan ja osana toimitusketjua antamalla heille työkaluja tämän toteuttamiseen. Esimerkiksi:
 • Olemme kehittäneet yksityiskohtaiset resurssioppaat ja asiantuntijamme ovat tehneet esityksiä mm. ihmisoikeuksista, työskentelyolosuhteista ja kasvihuonekaasupäästöistä.
 • Olemme toimittaneet työkirjoja päästömittaukseen ja raportointiin sekä ohjesäännön kehittämiseen.
 • Olemme jakaneet tekemiämme koulutusmateriaaleja.
Ford employee testing in the factory
Top