ALOHA WANDERWELL – ALKUPERÄINEN TUTKIMUSMATKAILIJA

MAALISKUU 21, 2023

Aloha Wanderwell oli pohjoisamerikkalainen tutkimusmatkailija, elokuvantekijä, vaimo, äiti ja oman aikansa Indiana Jones. 16-vuotiaana hän aloitti matkansa ajaen maailman ympäri ensimmäisenä naisena. Ja hän teki sen Ford Model-T:llä. 

Hän kävi paikoissa, joissa yksikään länsimainen mies tai nainen ei ollut koskaan ennen käynyt, ja hänen matkansa julkaistiin päiväkirjoissa, joissa kuvattiin seikkailun jokainen vaihe, maa kerrallaan. 

Aloha Wanderwell with Ford Model-T

ALOHAN ENSIASKELEET 

Ford Motor Companyn tukema Alohan rohkea tutkimusmatka alkoi Pariisista ja kesti vuosia. Hän valitsi Fordin T-mallin, lempinimeltään "Flivver", koska se oli luotettava ja helppo korjata.  

Ford tarjosi myös teknistä tukea laajan jälleenmyyjäverkoston kautta, jota Aloha kutsui "ainoaksi maailmanlaajuiseksi varaosapalveluksi". Hänen matkansa kesti yli seitsemän vuotta ja ulottui 43 maahan. Toisinaan bensiini korvattiin petroolilla ja rasva murskatuilla banaaneilla.  

Intiassa käytettiin jopa paikallisia härkiä hinaamaan Ford Model-T:tä mutaisten alueiden ja jokien yli.  

 

Aloha Wanderwell in front of pyramids

ALOHAN MATKA, UUDELLA AIKAKAUDELLA

Lähes sata vuotta myöhemmin toinen tutkimusmatkailija seuraa Alohan jalanjäljissä. Hän on Lexie Alford, jonka monet tuntevat myös nimellä Lexie Limitless. Moderni tutkimusmatkailija ja intohimoinen matkustelija. Hän on nuorin henkilö, joka on matkustanut kaikissa itsenäisissä valtioissa jo 21-vuotiaana. Aloha Wanderwellin innoittamana Lexie tekee saman matkan kuin Aloha aikoinaan. Tällä kertaa ajokkina on uusi täyssähköinen Ford Explorer. Epäilemättä matkan varrella löytyy odottamattomia haasteita, mutta juuri se tekee matkasta jännittävän!

Täyssähköinen Explorer

Lexie with a tablet

EXPLORING REINVENTED. UUSI AIKA ON KOITTANUT.

Lexien matka uudella täyssähköisellä Explorerilla alkaa nyt. Katso alta.

Täyssähköinen Explorer

Aloha Lexie Video Billboard