KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Useful Information > Yksityisyydensuoja ja käyttöehdot > Ford verkkokaupan käyttöehdot
Terms and Conditions

FORD VERKKOKAUPAN KÄYTTÖEHDOT

Verkkokaupan ehdot (“Ehdot”) ovat Fordin verkkokauppa-alustan (”Ford Verkkokauppa”) käyttöehdot (saatavilla osoitteessa www.ford.fi). Ford Verkkokauppaa ylläpitää Oy Ford Ab (Y-tunnus 0108254-6), suomalainen osakeyhtiö, jonka kotipaikka on Helsinki ja postiosoite Äyritie 24, 01510 Vantaa (“Ford”).

Huomaathan, että Ford ei ole Ford Verkkokaupasta tilattavien ajoneuvojen/ tuotteiden myyjä tai toimittaja. Näin ollen Ford ei valvo tai ole vastuussa Ford-Jälleenmyyjien ja muiden kolmansien osapuolten myyjien suorittamaa ajoneuvojen/tuotteiden myyntiä/toimittamista sinulle.

Ehdot eivät muuta millään tavalla minkään muun sopimuksen ehtoja, joita sinulla voi olla meidän tai muiden Ford-yhtiöiden kanssa. Ehdot sisältävät tärkeitä tietoja Fordin Verkkokaupasta. Käyttämällä Ford Verkkokauppaa hyväksyt, että olet lukenut ja ymmärtänyt nämä Ehdot ja sitoudut noudattamaan niitä.

1. TILAUSPROSESSI

Ford Verkkokaupassa pystyt muodostamaan haluamasi kokonaisuuden valituista uusista Ford ajoneuvoista ja tekemään tilauksen osallistuvalta Ford-jälleenmyyjältä. Osana tilausprosessia sinun tulee valita Ford-jälleenmyyjä, jolta haluat tehdä tilauksesi (sinun ”Jälleenmyyjäsi”). Sinun on tehtävä Jälleenmyyjäsi kanssa tilauslomake, jossa esitetään keskeiset tiedot tilauksestasi ja Jälleenmyyjäsi käyttämät ehdot. Lue nämä asiakirjat huolellisesti ennen tilausta.

Käteisostot: sinulla on mahdollisuus ostaa valitsemasi ajoneuvo Jälleenmyyjältäsi käteisostona. Tämä ostos tapahtuu sinun ja Jälleenmyyjäsi välillä. Lisätietoja on Jälleenmyyjän käyttöehdoissa.

Rahoitus: sinulla voi olla mahdollisuus hakea rahoitusta valituilta palveluntarjoajilta. Huomioithan, että rahoituksen myöntäminen riippuu rahoituksenhakijasta. Käsirahavaatimukset voivat tulla sovellettaviksi.

2. LATAUSASEMAT

Tietyille ladattaville hybrideille tai täyssähköajoneuvoille voi olla mahdollista tilata latausasema.

Ford Verkkokaupassa voit tilata Jälleenmyyjältäsi saatavilla olevan latausaseman lisävarusteena (ilman asennusta). Lisätietoja lisälaitteista on kohdassa 5.

3. VAIHTOAUTO

Jälleenmyyjäsi käsittelee vaihtoauton ja siitä saatavan hyvityksen Ford Verkkokaupan ulkopuolella. 

4. AJONEUVON HINTA

Tilatessasi ajoneuvon Ford Verkkokaupasta Jälleenmyyjäsi tarjoaa lopullisen kauppahinnan valitsemastasi ajoneuvosta osana maksuprosessia. Tämä lopullinen kauppahinta on voimassa tilauspäivänä. Huomaathan, että lainsäädäntömuutokset ja muutokset verotuksessa voivat vaikuttaa lopulliseen kauppahintaan. Lisätietoja on Jälleenmyyjän käyttöehdoissa.

5. LISÄVARUSTEET JA TARVIKKEET

Mikäli lisäät tilauksessasi valitsemaasi ajoneuvoon tiettyjä valinnaisia tehdasasennettavia ominaisuuksia tai saatavilla olevia lisävarusteita, lisätään ajoneuvon hintaan tällaisista ominaisuuksista Jälleenmyyjän veloittama hinta.

Sinulla voi olla mahdollisuus tilata kolmannen osapuolen omalla tuotenimellään tarjoamia lisävarusteita. Huomaathan, että kolmannen osapuolen tuotteilla ei ole Fordin takuuta vaan tuotteissa voi olla kolmannen osapuolen oma takuu, jonka tiedot sisältyvät pakkaukseen, jossa lisävarusteet toimitetaan.

6. MAKSUT

Mikäli tilaat auton Ford Verkkokaupasta, Jälleenmyyjäsi saattaa vaatia sinulta etumaksun maksamista. Jälleenmyyjäsi täsmentää etumaksun suuruuden osana maksuprosessia. Etumaksu maksetaan Jälleenmyyjällesi Ford Pay -lompakkoon asettamallasi pankki- tai luottokortilla. Valtuutat Jälleenmyyjäsi veloittamaan etumaksun suuruuden. Lisätietoja Ford Pay -lompakosta on Fordin maksuehdoissa ja asiakkaiden tietosuojakäytännössä: 

https://www.ford.fi/lisatiedot/yksityisyydensuoja-ja-kayttoehdot

Jäljellä oleva kauppahinta: sinun tulee maksaa jäljellä oleva ajoneuvon kauppahinta Jälleenmyyjällesi ennen ajoneuvon vastaanottamista tai ajoneuvon vastaanottamisen yhteydessä.

Toimitus- ja muut maksut: Jälleenmyyjäsi voi veloittaa sinulta lisämaksun toimituskuluista (jos saatavilla) sekä muista tarjotuista palveluista. Tällöin Jälleenmyyjäsi ilmoittaa sinulle veloitettavan summan(t) mahdollisimman pian (osana maksuprosessia).

7. AJONEUVOKUVAT

Ford Verkkokaupasta tilattavat ajoneuvot kuuluvat nykyiseen valmistusvalikoimaamme. Ford Verkkopaikan kuvat ajoneuvoista sekä koko- ja mittakuvakkeet ja tiivistykset toimivat vain havainnollistamistarkoituksessa. Vaikka olemme pyrkineet näyttämään ajoneuvojemme, lisävarusteidemme ja sisätilojemme koon ja värit tarkasti, emme voi taata, että tietokoneesi, kannettava tietokoneesi, tablettisi tai puhelimesi näyttää koot tai värit tarkasti ajoneuvojen todellista kokoa tai väriä vastaavasti. Uusi ajoneuvosi voi poiketa hieman esittämistämme kuvista.

Saatamme ajoittain tehdä vähäisiä muutoksia ajoneuvojemme tietoihin pienten teknisten muutosten johdosta.

8. FORD-OHJELMAT JA RAJAT YLITTÄVÄ MYYNTI

8.1 Ford Ohjelmat

Huomioithan, että Fordin Verkkokaupassa tehdyissä tilauksissa ei voi käyttää seuraavia ohjelmia: i) Ford Privilege, (ii) Ford Ambassador, iii) D-Plan-ohjelmat, (iv) Ford Advantage Programme, v) Ford Fleet, vi) Motability ja vii) sotilas- ja diplomaattihenkilöstön myynti. 

8.2 Rajat ylittävä myynti

Mikäli Jälleenmyyjäsi ei sijaitse asuinmaassasi sinun tulee huomioida, ettei Jälleenmyyjäsi välttämättä tarjoa kotiinkuljetusta asuinpaikkaasi ja sinun tulee itse noutaa ajoneuvo Jälleenmyyjän toimipisteestä. Veroneuvonta voi olla tarpeen ennen tilauksen tekemistä, mikäli aiot siirtää ajoneuvon pysyvästi toiseen maahan.

9. MIELEN MUUTTAMINEN

Jos et pysty tai halua edetä tilauksessasi, ota yhteyttä Jälleenmyyjääsi mahdollisimman pian keskustellaksesi vaihtoehdoista Lisätietoja on Jälleenmyyjän käyttöehdoissa.

10. TILI & SALASANA

10.1 Ford-käyttäjätili

Kun luot Ford-käyttäjätilin, sinun tulee asettaa käyttäjätilille käyttäjätunnus ja salasana. Niillä pääset tarkastelemaan tilaamiasi ajoneuvoneuvoja. Sinun on pidettävä salasana turvassa etkä saa jakaa sitä kenellekään. Mikäli saatat käyttäjätunnuksesi tai salasanasi muiden tietoon, emme ole vastuussa siitä johtuvista Ford-käyttäjätilisi väärinkäytöksistä.

Sinun on ilmoitettava meille mahdollisimman pian, mikäli luulet salasanasi paljastuneen tai Ford-käyttäjätilillesi on kirjauduttu ilman lupaa. Voimme poistaa käyttäjätilisi käytöstä välittömästi, jos tiedämme tai epäilemme väärinkäyttöä. 

Ford voi lisäksi päättää tai estää pääsysi Ford Verkkokauppaan milloin tahansa kirjallisella ilmoituksella (mukaan lukien ilmoitus nykyiseen rekisteröityyn sähköpostiosoitteeseesi) seuraavista syistä:

  • syyllistyt vakavaan tai jatkuvaan Verkkokaupan määräajan/Ehdon laiminlyöntiin, jota et korjaa (mikäli korjattavissa) viiden päivän kuluessa palvelun vastaanottamisesta tai kun sinua vaaditaan tekemään niin; tai
  • olosuhteet, jotka ovat kohtuullisesti arvioiden Fordin hallitsemattomissa, heikentävät tai estävät Fordin pääsyn Ford Verkkokauppaan tai tuotteisiin.

11. AJONEUVO- JA TUOTETUKI

Mikäli koet, että ajoneuvo / tuote on viallinen tai se ei vastaa kuvausta tai uskot, että ajoneuvossasi / tuotteessasi ilmenee vika, ota yhteyttä Jälleenmyyjääsi mahdollisimman pian (koska viivästyminen voi vaikuttaa sinulla käytettävissä oleviin oikaisutoimenpiteisiin). Jälleenmyyjäsi keskustelee kanssasi oikeuksistasi ja oikeussuojakeinoistasi.

Mikäli koet, että meiltä tilaamasi ajoneuvo / tuote ei ole tyydyttävä, ota yhteyttä Jälleenmyyjääsi mahdollisimman pian (koska viivästyminen voi vaikuttaa käytettävissä oleviin oikaisutoimenpiteisiin). Jälleenmyyjäsi keskustelee oikeuksistasi ja oikeussuojakeinoista kanssasi.

Ford tarjoaa Ford Verkkokauppa-alustaa, jonka kautta voit tilata valittuja ajoneuvoja/tuotteita osallistuvilta Ford-jälleenmyyjiltä (jotka ovat itsenäisiä liikeyrityksiä) ja muilta valituilta kolmansilta osapuolilta. Ford ei ole Ford Verkkokaupassa tarjottavien ajoneuvojen tai tuotteiden myyjä tai toimittaja. Näin ollen Ford ei valvo Ford-Jälleenmyyjien ja muiden kolmansien osapuolten myyjien suorittamaa ajoneuvojen/tuotteiden myyntiä/toimittamista sinulle.

12. YKSITYISYYS

Katso Oy Ford Ab:n asiakkaiden tietosuojakäytäntö osoitteesta: https://www.ford.fi/lisatiedot/yksityisyydensuoja-ja-kayttoehdot

13. YLEISET EHDOT

i. Voimme milloin tahansa, rajoittamatta muita oikeuksia tai oikeussuojakeinoja, käyttää saamistasi vastasaatavamme kuittaukseen. 

ii. Kummankaan osapuolen yksittäinen luopuminen vetoamasta Verkkokaupan Ehtojen rikkomiseen ei merkitse luopumista vedota saman tai minkä tahansa muun säännöksen myöhempään rikkomiseen.

iii. Mikäli jokin Verkkokaupan Käyttöehdoista tai sen osa todetaan mitättömäksi tai toimeenpanokelvottomaksi tuomioistuimen tai muun toimivaltaisen viranomaisen toimesta, kyseinen ehto tai sen osa poistetaan Käyttöehdoista sen vaikuttamatta jäljelle jäävien ehtojen tehokkuuteen.

iv. Verkkokaupan Ehtoihin sovelletaan Suomen lakia, ja osapuolet hyväksyvät suomalaisten tuomioistuinten yksinomaisen toimivallan.

14. OTA YHTEYTTÄ / ASIAKASNEUVONTA

14.1 Ford Verkkokauppa

Mikäli haluat esittää meille huomiosi Ford Verkkokaupasta, olethan mahdollisimman pian yhteydessä:

Asiakaspalvelukeskus: 09 725 22022

14.2 Kuluttajaneuvonta ja ratkaisupyyntö

Kuluttaja-asemassa voit ottaa yhteyttä kuluttajanneuvontaan, josta saat opastusta ja sovitteluapua mahdollisessa riitatilanteessa. Voit myös tehdä ratkaisupyynnön kuluttajariitalautakunnalle. Kuluttajariitalautakunta voi jättää asian käsittelemättä, ellei kuluttaja ole ensin ollut yhteydessä kuluttajaneuvontaan. Lisätietoja saat osoitteesta kuluttajariita.fi

Top