KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Oma Ford > Hyödyllistä Tietoa > FAQs > Kuga Plug-in Hybrid
FAQs page

Kuga ladattava hybridi - Usein kysytyt kysymykset

 • Kyllä voi. Täysin ladattuna voit ajaa puhtaasti sähköllä 56 km (WLTP-mittaustapa), mikä riittää hyvin useimpien ihmisten päivittäisiin matkoihin (keskimääräinen päivittäinen ajomatka Euroopassa on n. 45 km). Kaupunkiajossa, jossa usein pysähdytään ja lähdetään uudelleen liikkeelle, ajomatka voi kasvaa jopa 69 kilometriin. 

  Kun akku tyhjenee, Kuga ladattava hybridi ottaa automaattisesti bensiinimoottorin käyttöön ja alkaa samalla ladata sähkömoottorin akkua. Akun lataamiseen käytetään niin jarrutusenergian talteenottoa kuin bensiinimoottorin energiaa. 

 • Kyllä voit. Kuga ladattavassa hybridissä on neljä sähköajotilaa (EV), joista valita:

  Ajotila Automaattinen – Älykäs järjestelmä päättää automaattisesti, milloin akkua käytetään taloudellisuuden maksimoimiseksi.

  Ajotila Sähkö – tämä on täyssähköinen tila. Kuga ladattava hybridi toimii ajossa puhtaasti sähköllä, kunnes akku on tyhjä.

  Ajotila Säästö – Kuga ladattava hybridi käyttää ajoon pelkästään bensiinimoottoria säästäen akkuenergiaa myöhemmäksi.

  Ajotila EV-lataus – akku latautuu jarrutusenergian talteenottoa ja bensiinimoottorin energiaa käyttäen.

 • Kun akku on ladattu täyteen ja 45 litran polttoainesäiliö on täynnä, Kuga ladattavan hybridin kokonaistoimintamatka on jopa yli 700 km (WLTP-ajosykli).  

 • Kuga ladattavan hybridin etuna on kolme eri latausmenetelmää.

  1. Jarrutusenergian talteenotto – tämä älykäs tekniikka ottaa talteen jarrutusenergian, joka menee tavallisesti hukkaan, ja käyttää sitä akun lataamiseen.

  2. Polttomoottorin käyttö – auton ajamiseen käytettävän energian lisäksi polttomoottori voi ladata energiaa korkeajänniteakkuun.

  3. Ulkoiset virtalähteet – Kuga ladattava hybridi voidaan ladata tavallisesta kotitalouspistorasiasta, Ford Wallbox -kotilatausasemasta tai julkisella latausasemalla.

 • Täyshybridin akku on ladattavaa hybridiä pienempi, mutta sillä voidaan kuitenkin ajaa lyhyitä matkoja pelkällä sähköllä.

  Ladattavassa hybridissä on suurempi akku, jonka ansiosta Kuga ladattavalla hybridillä pystyy ajamaan jopa 56 km puhtaasti sähköllä, ja jopa 134 km/h:n nopeudella. 

 • Et välttämättä. Tavallisessa kotitalouspistorasiassa Kuga ladattava hybridi latautuu tyhjästä täyteen alle 6 tunnissa, joten se voidaan ladata täyteen yhdessä yössä. Wallbox-kotilatausasema voi ladata akun täyteen jopa 3,5 tunnissa. Molemmat latausmenetelmät ovat yhtä turvallisia ja käteviä.Suosittelemme varmistamaan

 • Wallbox nopeuttaa ladattavan hybridisi kotilatausta. Ja jos tulevaisuudessa päivität ladattavan hybridisi täyssähköautoon, Wallbox on yhteensopiva myös sen kanssa. 

  Wallbox on EVBoxin toimittama ja sen voi ostaa sellaisenaan tai valmiiksi asennettuna. Hinta Wallbox-kotilatausasemalle ilman asennusta on n. 885 €. Asennuskustannukset vaihtelevat kohteen mukaan. 

  Jos haluat asennuttaa Wallboxin, helpoin tapa on ottaa yhteyttä Ford-jälleenmyyjääsi. He ottavat yhteyttä Fordin hyväksymään asennusyhtiöön (Eltel Networks Oy),  ja ovat apunasi koko prosessin ajan.

  Vuoden 2021 aikana tulee tarjolle myös Ford Connected Wallbox -latausasema täyssähköisen Mustang Mach-E:n ja ladattavien hybridiemme lataamiseen. Tämä latausasema on yhdistettävissä älypuhelimesi FordPass-sovellukseen. Lisätietoja Ford Connected Wallbox -latausaseman saatavuudesta ja hinnoista saat Ford-jälleenmyyjältäsi.

 • Kuga ladattavan hybridin mukana tulee yksi latauskaapeli kotitalouspistorasiaa varten. Voit ostaa Ford-jälleenmyyjältäsi lisäkaapelin julkisia latausasemia varten. Julkisia latausasemia ylläpitävät yksittäiset palveluntarjoajat, jotka hallinnoivat käyttöoikeuksia ja latauksen hinnoittelua. 

  Yhdistä Kuga ladattava hybridisi FordPass-sovellukseen ja saat tietoja julkisista latauspisteistä kotimaassa ja myös matkustaessasi EuroopassaLataamisesta peritään.

 • Kyllä, useissa kauppakeskuksissa ja kaupoissa on latausasemia, joita voit käyttää ilmaiseksi ostoksilla käydessäsi. 

 • Ei. Kuga ladattavan hybridin akku on suunniteltu siten, että se kestää ja on toimintakykyinen koko auton elinkaaren ajan. Lisäksi Ford tarjoaa korkeajänniteakulle 8 vuoden tai 160 000 km:n takuun. 

 • Kuga ladattavassa hybridissä taloudellinen 2,5-litrainen Duratec-bensiinimoottori ja sähkömoottori toimivat saumattomasti yhdessä, ja voivat huomattavasti alentaa polttoainekustannuksia. Käytä käyttökustannuslaskuria arvioidaksesi, kuinka paljon voit säästää.

Top