Ford Mustang engine graphic

MOOTTORIT & VAIHTEISTOT

Uudessa Mustangissa on kyse muustakin kuin suorituskyvystä. Mustang on rakennettu tarjoamaan innostavia ajonautintoja aina, kun nouset ratin taakse - olipa kyse sitten sunnuntaiajelusta tai vakavammasta ratapäivästä. Ajaminen on tärkein asia, muttei ainoa. Sekä GT:ssä että Mach 1:ssä on runsaasti yhteys- ja tietoviihdeteknologiaa. Tehokas jarrujärjestelmä, ergonominen muotoilu ja ensiluokkaiset materiaalit varmistavat, että nautit auton suorituskyvystä mukavasti ja turvallisesti.

All-New Ford Mustang Mach 1 engine

YKSI MUSTANG. KAKSI TEHOKASTA MOOTTORIA

Mustang GT:n voimalähteenä on Fordin maineikkaan 5.0-litraisen V8-moottorin parannettu versio, jossa on kaksoispolttoaineensuihkutus, eli yhdistetty korkea- ja matalapaineinen polttoaineen suihkutus suorituskyvyn parantamiseksi. Se tuottaa huimat 450 hv ja 529 Nm. Mustang Mach 1: ssä on mahtava, erikoisviritetty ja kalibroitu 5.0L V8, joka vie suorituskyvyn vielä pidemmälle. Mach 1 onkin kaikkien aikojen tehokkain Mustang Euroopassa, ja se kiihtyy 100 km/h nopeuteen vain 4,4 sekunnissa.

SULAVA JA NOPEA 6-VAIHTEINEN MANUAALIVAIHTEISTO

Valitse edistyksellisen uusi 10-nopeuksinen automaattivaihteisto, joka mahdollistaa erinomaisen kiihtyvyyden ja hyvän polttoainetaloudellisuuden. Ajotilat vaikuttavat myös vaihteistoon ja optimoivat Mustangin suorituskyvyn. Reaaliaikaisesti mukautuvan vaihteiden ajoituksen ansiosta vaihteisto mukautuu muuttuviin olosuhteisiin. Se valitsee oikean vaihteen kaikissa tilanteissa, ajoitpa sitten moottoritiellä tai radalla. Tämä ominaisuus on päivitetty Mach 1 -mallissa optimaalisen vääntömomentin takaamiseksi ja kalibroitu vieläkin urheilullisempiin vaihteenvaihtoihin. Ohjauspyörän vaihtosiivekkeiden ansiosta Mustangin vaikuttava suorituskyky on aina täysin hallinnassasi.

Ford Mustang Mach 1 6-speed manual gear stick close up
Ford Mustang GT

EDISTYKSELLINEN 10-VAIHTEINEN AUTOMAATTIVAIHTEISTO

Sekä GT:hen että Mach 1:een on saatavilla 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Lyhyt ykkösvaihteen välityssuhde tarjoaa erinomaisen kiihtyvyyden liikkeelle lähdettäessä. Kuudennen vaihteen ylivaihde puolestaan vähentää moottorin kierroslukuja suuremmilla nopeuksilla polttoaineenkulutuksen pienentämiseksi. Nämä vaihteistot on suunniteltu suorituskykyiseen ajoon: niissä on tasaiset ja tarkat vaihdot, lyhyet vaihteiden välit ja tarkasti kohdalleen loksahtavat vaihteet. Mach 1 -mallissa suorituskykyä on erityisesti parannettu siten, että siihen sisältyy automaattinen REV MATCHING??, joka mahdollistaa vieläkin tasaisemmat vaihteiden vaihdot.

All-New Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

SUORITUSKYKY

Ford Mustang exhaust valve close up

TUNNISTETTAVA JYRINÄ

Mach 1 Mustangissa on ainutlaatuinen aktiivinen pakoventtiiliteknologia, joka vastaa sen luonnetta ja antaa sille syvän jyrisevän äänen. 4,5" nelipäisten pakoputkien kärjet on rei'itetty laadun parantamiseksi. Sekä Mach 1- että GT-malleissa voit hallita Mustangin ääntä Active Valve Exhaust -järjestelmän avulla. Valitse hiljainen, normaali, Sport tai Race Track. Voit myös ajastaa hiljaisen tilan.

VAIKUTTAVAA JARRUTUSTEHOA

Mustangin kaltainen suorituskykyinen auto tarvitsee tehokkaan ja erittäin luotettavan jarrujärjestelmän. Sekä GT että Mach 1 on varustettu suuritehoisilla kuusimäntäisillä Brembo™ -etujarrusatuloilla ja 15-tuumaisilla tuuletetuilla jarrulevyillä. Ihanteellinen turvalliseen hidastamiseen, kun olet ajanut suorituskyvyn äärirajoilla.

Ford Mustang Mach 1 displaying advanced cooling system

UUSI EDISTYKSELLINEN JÄÄHDYTYSJÄRJESTELMÄ

Mach 1:ssä on edistyksellinen uusi jäähdytysjärjestelmä. Se sisältää kaksi sivujäähdytintä; yhden moottoriöljyn jäähdyttimen ja yhden vaihteistoöljyn jäähdyttimen, lisäten jäähdytystehoa 75 %. Lisäksi autossa on taka-akselin jäähdytin ja pumppu sekä jarrujen jäähdytyskanavat. Kaikki nämä lisäävät kestävyyttä, maksimoiden ajan, jonka voit käyttää autostasi nauttimiseen. 

MITTAA AUTOSI SUORITUSKYKYÄ

Track Apps mittaa suorituskykyä eri osa-alueita ja näyttää tiedot mittaristossa, jotta saat kaiken irti Ford Mustangista.

Track Appsin avulla voit tarkastella esimerkiksi kiihdytyksen nopeutta, jarrutustehoa ja kierrosaikoja. Näiden tietojen ansiosta voit maksimoida Mustangin suorituskyvyn sekä ajonautintosi radalla.

Ford Mustang interior view with racing driver
All-New Ford Mustang Mach 1 side view

AERODYNAAMINEN MUOTOILU

Mustang GT:ssä on tyylikäs, matalan profiilin siluetti täynnä suorituskykyä. Mach 1 -mallin aerodynaamisuus on viety vieläkin pidemmälle. Etudiffuusori, uusi laajennettu alakate ja takadiffuusori toimivat yhdessä lisäten merkittävästi pitovoimaa. Uusi etusäleikkö ja etuosan ilmavirtaa parantava muotoilu tarjoavat paremman jäähdytyksen optimaaliseen suorituskykyyn radalla sekä aggressiivisen, hallitsevan olemuksen teillä. Samanaikaisesti auton ikoninen hainenä-etuosa muistuttaa sen maineikkaasta perinnöstä.

Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

REAGOIVAA OHJAUSTA, VERTAANSA VAILLA OLEVAA KETTERYYTTÄ

Molemmissa Mustang-malleissa on sähköinen ohjaustehostin (EPAS), joka mukautuu automaattisesti nopeuteen ja ajo-olosuhteisiin. EPAS on kalibroitu uudelleen erityisesti Mach 1:tä varten, samoin kuin automaattisesti säätyvä MagneRide™ -jousitusjärjestelmä, joka terävöittää ohjausvastetta ja ajolaatua. Päivitetty, tarkasti viritetty alusta on yhdistetty jäykempiin kallistuksenvakaajiin ja etujousitukseen optimaalisen ohjattavuuden ja vakauden takaamiseksi. 

Ford Mustang Mach 1 rear overhead view

AJOKOKEMUS

New Ford Mustang transparent model with visible suspension system

ESITTELYSSÄ MAGNERIDE™ JOUSITUSJÄRJESTELMÄ

Edistyksellinen iskunvaimennus tarjoaa sekä ajovarmuutta että poikkeuksellisen ajonautinnon. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti tietä ja kuljettajan ajotapaa säätäen vaimentimia jopa tuhat kertaa sekunnissa. Kun vaihdat ajotapaa, järjestelmä kalibroituu automaattisesti. Tuloksena on erinomainen ajovakaus, ajomukavuus ja hallinta kaikissa olosuhteissa.

Ford cluster LCD display

12" DIGITAALINEN MITTARISTO

12" LCD-mittaristo on ensimmäinen Mustangiin saatavilla oleva täysin digitaalinen mittaristo. Mukautettava mittaristo antaa tietoja valitsemasi ajotilan perusteella, jotta saat kaiken irti jokaisesta ajokerrasta. Mittaristonäkymä muuttuu automaattisesti ajotilan mukaan. Siinä on seitsemän värivaihtoehtoa, ja se voidaan asettaa näyttämään erilaisia mittareita. Tai luo omasi.

selectable drive modes

VALITTAVISSA OLEVAT AJOTILAT

Käännät vain kytkintä, niin voit muuttaa ja mukauttaa Mustangin suorituskykyasetuksia valitsemalla ajotilan, joita ovat esimerkiksi normaali, Sport+, Track ja Snow/Wet. Valitsemastasi tilasta riippuen voit mukauttaa ohjauksen ja kaasun vastetta, automaattivaihteiston toimintaa ja ajovakautusjärjestelmän asetuksia olosuhteiden ja mieltymystesi mukaan. MyMode-ominaisuuden ansiosta voit tallentaa haluamasi asetukset, myös aktiiviventtiilillä varustetun pakoputkiston (Active Valve Exhaust) mukautettavan äänimaailman. Jos haluat kokea jännitystä kilparadalla, uusi Drag Strip -tila mahdollistaa mahdollisimman nopean kiihdytyksen lähdettäessä liikkeelle.

OHJAUSTEHOSTIN REAGOI KAIKKIIN TILANTEISIIN

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

Ford Mustang Mach 1 steering wheel close up
Ford Mustang driving up hill

PAREMPI HALLINTA MÄKILÄHDÖISSÄ

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2-3 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

New Mustang trailing another car

AUTOMAATTISESTI MUKAUTUVA VAKIONOPEUDENSÄÄDIN

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä pitää sen. Jos sisäänrakennettu tutka-anturi ja kamera havaitsevat edessä ajoneuvon, järjestelmä hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen.

EDISTYKSELLINEN JÄRJESTELMÄ AUTTAA PYSYMÄÄN KAISTALLA

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Tämän jälkeen se varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Jos reagoit hitaasti tai et ollenkaan, kaistan pitoavustin auttaa ohjauksen väännössä, jotta pääset oikealle kaistalle. Tämä teknologia on suunniteltu monikaistaisille teille (kuten moottoriteille). Se poistuu automaattisesti käytöstä alle 70 km:n tuntinopeuksilla, ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Ford Mustang side view
Mustang LCD screen showing rear camera

HELPOMPAA PERUUTTAMISTA

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän takaa SYNC 3:n 8 tuuman näytössä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset viivat, jotka helpottavat pysäköintiä ahtaissa paikoissa. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Ford Mustang LED lights close-up

LED-AJOVALOT JA PÄIVÄAJOVALOT

Mustangissa on nyt kokonaan LED-teknologiaa hyödyntävät kolmipalkkiset ajovalot. Ne tuottavat tarkan ja erittäin kirkkaan valokeilan. Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa myös tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen. Päiväajovalot paitsi näyttävät upeilta, myös parantavat näkyvyyttä.

Mustang pony image being reflected by light

SIVUPEILIT JA MUSTANG-VALOT

Kun avaat oven, Mustang-hevosen muotoinen valokeila valaisee kulkuväylän.

All-New Ford Mustang Mach 1 front three quarter view

YHDISTETTÄVYYS & VIIHTYVYYS

person using FordPass app

HYÖDYNNÄ ÄLYOMINAISUUKSIA

FordPass-sovellus yhdistää sinut saumattomasti uuteen Mustangiisi ja pitää sinut liikkeessä älykkäillä ja intuitiivisilla tavoilla. Voit avata etäyhteyden ajoneuvoosi mistä vain, tarkistaa sen sijainnin ja jopa lukita sen etäältä mielenrauhan varmistamiseksi. Autosi navigointijärjestelmään toimitettujen reaaliaikaisten liikennetietojenMustang Mach 1 ansiosta vältät viivästykset. Suoraan puhelimeesi lähetettyjen ilmoitusten avulla pysyt aina ajan tasalla autosi kunnosta.

Lue lisää

HANDS-FREE SYNC 3:N AVULLA

SYNC 3 on SYNC-järjestelmän toistaiseksi edistyksellisin versio. Se on entistä nopeampi ja helppokäyttöisempi, ja siinä on parannetut puhekomennot ja vieläkin enemmän toimintoja. Uuden käyttöliittymän suuremmat painikkeet parantavat käytettävyyttä. Lisäksi 8 tuuman kosketusvärinäytössä on nyt älypuhelimista ja tableteista tutut nipistys- ja pyyhkäisyeleet, joiden ansiosta navigointi on entistäkin intuitiivisempaa. SYNC 3:ssa on lisäksi AppLink, Applen CarPlay ja Android Auto, joiden avulla älypuhelimen tiedot saa näkyviin kosketusnäytölle.

Ford Mustang SYNC 3 screen close up
Apple CarPlay close up

APPLE CARPLAY -TUKI

Jos sinulla on iPhone, SYNC 3:n ja Apple CarPlayn avulla voit hyödyntää muun muassa musiikkia, podcasteja, karttoja ja äänikirjoja. Kun yhdistät iPhonen SYNC 3:een USB-liitännän kautta, sen näyttö näkyy järjestelmän 8” kosketusvärinäytöllä. Sen jälkeen voit käyttää iPhonen ominaisuuksia Siri-puheohjauksella tai tutuilla kosketusnäyttöeleillä. Voit myös soittaa handsfree-puheluita ja lähettää tekstiviestejä Sirin avulla.

Mobile phone with Android Auto

ANDROID AUTO -TUKI

Edistyksellisen SYNC 3:n avulla voit soittaa handsfree-puheluita ja lähettää tekstiviestejä Android-matkapuhelimella käyttämällä käteviä puhekomentoja. Voit myös hyödyntää Android-puhelimesi musiikkia, podcasteja ja karttoja. Kun yhdistät puhelimesi Android Auton avulla USB-liitännän kautta, sen näyttö näkyy nipistys- ja pyyhkäisyeleitä tukevalla 8” kosketusvärinäytöllä.Tooltip

Ford B&O

LEMPIMUSIIKKISI SELLAISENA KUIN SE ON TARKOITETTU

Kuuntelitpa millaista musiikkia tahansa, se ansaitsee tulla kuulluksi sellaisena kuin artisti on sen tarkoittanut. Ja juuri sitä voit odottaa Mustangissa. Miksi näin? Koska B&O tekee siitä mahdollista. Tähän ensiluokkaiseen 1000 watin audiojärjestelmään kuuluu 10 kaiutinta, bassokaiutin ja subwoofer, ja se tuottaa täyteläisen ja voimakkaan äänen.

MyColour display panel

VÄRIÄ AJOMATKAAN

Voit valita tunnelmavalaistuksen sävyn ajaessasi pimeällä. Valitse mittariston väri seitsemästä vaihtoehdosta tai luo kolme omaa värisekoitusta MyColour-ominaisuuden avulla.

All-New Ford Mustang Mach 1 interior cockpit view

MUKAVUUS & KÄTEVYYS

Mustang showing heated seats with graphic

ASETA HALUAMASI LÄMPÖTILA

Valinnaisvarusteena olevan automaattisen ilmastoinnin avulla voit valita juuri haluamasi sisälämpötilan, ja järjestelmä ylläpitää sitä edistyksellisen ilmastoinnin ohella. Lisäksi FordPass-sovelluksen avulla voit lämmittää ja valmistella Mustangisi ennen kuin olet edes lähtenyt kotoa. Käynnistä moottori kauko-ohjaimella ja varmista, että autosi on lähtövalmiina silloin kun sinäkin.Mustang Mach 2

MUSTANG. SINÄ PÄÄTÄT.

MyModen ansiosta voit ohjelmoida oman ajotilan ja tallentaa haluamasi asetukset.

Voit mukauttaa esimerkiksi ohjauksen ja kaasun vastetta, automaattivaihteiston toimintaa ja ajovakautusjärjestelmän asetuksia, jopa aktiiviventtiilillä varustetun pakoputkiston äänimaailmaa. 

Ford Mustang My Mode switch close up
Ford Power starter button

KÄYNNISTÄ AJONEUVO NAPINPAINALLUKSELLA

Mustang tunnistaa yksilöllisen avaimen automaattisesti, vaikka se olisi taskussa tai laukussa. Painat vain Ford Power -käynnistyspainiketta, niin moottori herää eloon.

Ford Mustang Mach 1 side view

TURVALLISUUS

Ford Mustang detecting a pedestrian on a street

PAREMPAA TURVAA JALANKULKIJOILLE

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon tai jalankulkijaan. Jos et reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti jarruttaa jopa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä.

AJOVAKAUDEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ

Ajovakauden hallintajärjestelmä helpottaa auton hallintaa. Anturit valvovat jatkuvasti kunkin pyörän nopeutta sekä ajoneuvon kulkusuuntaa ja ohjauskulmaa. Ajovakauden hallintajärjestelmä tasapainottaa tarkasti jarruvoimaa pyörien välillä ja voi myös vähentää moottorin tehoa. Tämä toimii vastavoimana ali- ja yliohjaukselle ja tekee ajoneuvosta vakaamman ja helpommin ohjattavan. Ajovakauden hallintajärjestelmä ja luistonesto ehkäisevät myös pyörien pyörimistä märissä tai jäisissä olosuhteissa.

Yellow Mustang aerial view on city road
Ford Mustang Mach 1 front wheel close up

VAROITUS HYVISSÄ AJOIN TYHJENEVÄSTÄ RENKAASTA

Jos rengaspaineen valvontajärjestelmä havaitsee renkaan paineen laskevan matkan aikana, ilmoittaa se siitä merkkivalolla mittaristossa. Voit myös saada ilmoituksia suoraan puhelimeesi FordPass-sovelluksen kautta, joka seuraa rengaspainetta, öljyn käyttöikää ja paljon muuta.

Disc brake and rotor electronic brake prefill

NOPEAMMAT JA LYHYEMMÄT HÄTÄJARRUTUKSET

Kun ajovakauden hallintajärjestelmä havaitsee hätäjarrutustilanteen, se esipaineistaa jarrut poistaen jarrupalojen ja -levyjen mahdollisen välin. Elektroniseksi jarrutuksen esipaineistukseksi kutsuttu teknologia lyhentää auton jarrutusmatkaa.

Euro NCAP logo

KOLMEN TÄHDEN NCAP-LUOKITUS

Mustang on saanut kolmen tähden Euro NCAP -luokituksen. Tämä kertoo sen erinomaisista turvaominaisuuksista, jotka suojaavat niin kuljettajaa, matkustajia kuin jalankulkijoitakin.

Ford SYNC emergency assist logo

FORD SYNC -HÄTÄAPUTOIMINTO

Hätäaputoiminto on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus. Turvatyynyn lauetessa tai polttoainepumpun sammuessa tämä teknologia voi auttaa soittamaan järjestelmään yhdistetyllä matkapuhelimella hätäkeskukseen. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi antaa tärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit. Ongelmatilanteissa, kuten rengasrikon sattuessa, voit FordPass-sovelluksen avulla soittaa helposti tiepalveluun ja reaaliaikaisesti seurata kartalta, milloin apu saapuu.

Ford Mustang GT rear three quarter view

VOIMAA JA PALJON ENEMMÄN

Ford Mustang Ford Key close up

MYKEY TEKEE AUTON LAINAAMISESTA HUOLETONTA

Ford MyKeyn® avulla voit asettaa nopeusrajoituksen ja turvavyömuistutuksen ja jopa hallita audiojärjestelmän äänenvoimakkuutta. Tämä teknologia antaa mielenrauhan, jos lainaat autoa ystävälle tai perheenjäsenelle, sillä voit ohjelmoida haluamasi rajoitukset tietylle avaimelle. Voit pitää rajoittamattoman omistaja-avaimen itselläsi ja halutessasi hankkia lisää avaimia.

POIKKEUKSELLISTA TURVAA POIKKEUKSELLISESSA AUTOSSA

Edistyksellinen Thatcham-luokka 1:n aktiivinen käynnistyksenestojärjestelmä suojaa Mustangiasi ja varoittaa, jos joku yrittää murtautua siihen. Lisäksi se estää luvattoman hinaamisen. Järjestelmän voi aktivoida eri tavoilla, joten voit halutessasi valvoa ovia, konepeltiä ja takaluukkua. FordPass voi myös tarjota tehostettua suojausta: sinulle lähetetään ilmoitus, jos autosi hälytys aktivoituu. Uusi suojaustila varoittaa sinua luvattomista sisäänpääsy-yrityksistä – silloinkin kun ne eivät laukaise hälytystä.

Ford Mustang GT rear close up