KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > RANGER RAPTOR > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ennennäkemätön suorituskyky

Ranger Raptorin edistykselliset teknologiat ja älykkäät järjestelmät yhdessä varmistavat ennenkokemattoman suorituskyvyn. Uusi ajotilahallintajärjestelmä - Terrain Management System – mahdollistaa parhaan mahdollisen ajotilan valinnan kunkin maaston mukaan. Käytettävissä on kuusi ajotilaa, jotka optimoivat auton kunnioitusta herättävän suorituskyvyn erilaisiin maastoihin.

Ford Ranger Raptor terrain management system close up

Ajotilanhallintajärjestelmä – Terrain Management System

Erilaiset maastot vaativat erilaisia ajo-ominaisuuksia, ja Terrain Management System auttaa ottamaan kaiken irti Raptorin ominaisuuksista. Sen avulla voit säätää mielesi mukaan esimerkiksi auton kiihdytystä, luistonestoa, ohjauksen herkkyyttä ja vaihteiden vaihtoa. Käytettävissä on kuusi ajotilaa suorituskyvyn maksimointiin eri olosuhteissa.

Normal (normaali):  Ajotila varmistaa ajomukavuuden, taloudellisuuden, erinomaisen polttoainetaloudellisuuden ja ajettavuuden.

Sport (urheilullinen): Tarkoitettu urheilulliseen maantieajoon. 

Grass/Gravel/Snow (ruoho/sora/lumi): Varmistaa turvallisen ja varman maastoajon liukkaissa ja epätasaisissa ajo-olosuhteissa, kuten ruoholla, soralla ja lumella.

Mud/Sand (muta/hiekka): Optimoi ajettavuuden painuvassa ja upottavassa maastossa, kuten hiekassa ja mudassa.

Rock (kivi): Erityisesti hitaaseen ajoon kivisessä maastossa, jossa auton vaivaton ohjattavuus ja hallittavuus on tärkeää.

Off-road – Baja (maasto): Järjestelmä säätää auton toiminnot suurinopeuksista maastoajoa varten. Nimi Baja tulee Meksikon kuuluisasta Baja Desert -rallista.

Fox-jousitus

Täysin uudessa Ford Ranger Raptorissa on vakiona legendaarinen FOX Racing -jousitus. Tämä performance-jousitus vaimentaa kovat iskut ja varmistaa erinomaisen tiekosketuksen.

Ford Ranger Raptor showing close up of FOX suspension
Ford Ranger Raptor Electronic Shift-On-The-Fly

Neliveto

Täysin uudessa Ford Ranger Raptorissa voit hitaan tai nopean nelivedon tai takavedon välillä ajotilanteen vaatimalla tavalla. Kun ajetaan maantiellä, voidaan käyttää polttoainetaloudellisempaa takavetoa. Maastoajoa varten voidaan vaihtaa nelivedolle, joka tarjoaa paremman pidon ja hallinnan.   

Valitse sopivin ajotila

Erilaiset maastot vaativat erilaisia ajo-ominaisuuksia, ja Terrain Management System auttaa ottamaan kaiken irti Raptorin ominaisuuksista. Sen avulla voit säätää mielesi mukaan esimerkiksi auton kiihdytystä, luistonestoa, ohjauksen herkkyyttä ja vaihteiden vaihtoa. Käytettävissä on kuusi ajotilaa suorituskyvyn maksimointiin eri olosuhteissa. 

Ford Ranger Raptor front LED headlights close up

Xenon-ajovalot

Erittäin tehokkaat Xenon-ajovalot ovat vakiovarusteena Limited ja Wildtrak-malleissa.

Nopeudenrajoitin

Aktiivinen vakionopeudensäädin helpottaa nopeuden hallintaa, jolloin kuljettaja voi keskittyä entistä paremmin ajamiseen ja ympäristön havainnoimiseen. Eteenpäin suunnattu kamera tunnistaa nopeusrajoituksen automaattisesti. Jos järjestelmä on aktivoitu, se asettaa enimmäisnopeuden kyseiseen rajoitukseen*.

Gold Ford Ranger Raptor driving on bridge

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit ja näyttää ne mittaristossa kuvakkeena.

Ford SYNC ja hätäaputoiminto

Onnettomuustilanteessa Ford SYNC hätäaputoiminnolla voi auttaa soittamaan järjestelmän kanssa pariliitetyllä Bluetooth-matkapuhelimella paikalliseen hätäkeskukseen, jos turvatyyny on lauennut tai polttoainepumppu on sammunut. Matkustajat voivat halutessaan lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Järjestelmä voi antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka matkustajat eivät itse pystyisi siihen.

Top