Home > Hyötyajoneuvot > RANGER > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Vakiovarusteisiin kuuluvat kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt, sivuturvatyynyt, turvaverhot sekä kuljettajan polviturvatyyny. 

Ajovakauden hallintajärjestelmä tekee ajamisesta turvallisempaa ja mukavampaa.

Perävaunu turvallisesti samassa linjassa

Perävaunun hallintajärjestelmä havaitsee perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

Ford Ranger climbing off road

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Se tunnistaa poikkeamat ajolinjasta, esimerkiksi jos auto alkaa luisua, ja korjaa automaattisesti auton asemaa tiellä, jotta se pysyy hallinnassa.

Jatkuva suoja kaatumiselta

Fordin ainutlaatuinen kallistusanturi auttaa kaatumisenestojärjestelmää pitämään renkaat tien pinnassa varsinkin painopisteen ollessa korkealla ja ulospäin viettävissä kaarteissa.

Ford Ranger on beach with surf board cargo

Paras pito pienellä vaivalla

Edistyksellinen luistonestojärjestelmä estää pyöriä pyörimästä liikaa ja antaa parhaan pidon, suorituskyvyn ja vakauden juuri oikealla hetkellä. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välittyvää tehoa ja mukauttaa sitä. Näin taataan paras kontakti ja pito, kun kiihdytät.

IPS-turvajärjestelmä

Erittäin jäykkä korirakenne antaa matkustajille hyvän suojan kolaritilanteessa turvatyynyjen kanssa. IPS-turvajärjestelmään kuuluvat turvavyön esikiristimet sekä kolaritilanteessa matkustamosta poispäin vetäytyvät ohjauspylväs ja polkimet, jolloin loukkaantumisriski pienenee.

Ford Ranger internal safety systems
Ford Ranger - Warns you if your tyres lose pressure

Varoitus hyvissä ajoin ennen renkaan tyhjenemistä

Jos renkaan paine laskee matkan aikana, rengaspaineen valvontajärjestelmä varoittaa välittömästi renkaan puhkeamisesta näyttämällä merkkivalon mittaristossa.

Murtohälytin parantaa suojausta

Valinnainen murtohälytin suojaa autoasi hälyttämällä, jos ovet tai konepelti avataan väkisin.

Ford Ranger Alarm
Ford Ranger Euro NCAP 5-star safety rating

Viiden tähden turvallisuutta

Erinomaisista turvaominaisuuksista kertoo se, että tämä auto on saanut viiden tähden Euro NCAP -luokituksen.

Hätäjarrutehostin

Hätäjarrutehostin varmistaa tehokkaan jarrutuksen hätäjarrutustilanteessa. Mahdollisimman tehokkaan jarrutuksen ja mahdollisimman lyhyen jarrutusmatkan varmistamiseksi järjestelmän uusi ominaisuus on takajarrutehostus (Hydraulic Rear Boost). Se varmistaa takajarrujen lisäpaineistuksen hätäjarrutuksen aikana, kun ABS-järjestelmä on aktiivinen.

Ford Ranger Wildtrak tail lights
Top