Home > Hyötyajoneuvot > RANGER > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Ford Ranger on yksi markkinoiden 
suorituskykyisimmistä lava-autoista. 

Uuteen Ford Rangeriin on saatavilla 
paljon uutta teknologiaa.

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen.

Turvavälihälytin

Järjestelmä varoittaa mahdollisesta törmäyksestä edessä ajavaan ajoneuvoon.Tooltip Uuden Rangerin etuosassa oleva tutka havaitsee samaan suuntaan hitaammin kulkevat ajoneuvot. Kuljettajaa varoittaakseen järjestelmä sytyttää mittaristoon merkkivalon ja antaa varoitusäänimerkin. Jos kuljettaja ei reagoi, järjestelmä esipaineistaa jarrut hätäjarrutusta varten ja tarvittaessa jarruttaa kuljettajan puolesta estääkseen törmäyksen. 

Ford Ranger with Forward Alert
Ford Ranger Electronic Shift-On-The-Fly

Neliveto - 4WD

Nelivetojärjestelmän etuna on, että kuljettaja voi ajotilanteen ja ajo-olosuhteiden mukaan valita vetotavan - takavedon, nopean tai hitaan nelivedon. 
Sähkötoiminen nelivedon kytkentä ajon aikana - kaksipyörävedosta nelivetoon ja takaisin - sujuu myös ajon aikana nappia kääntämällä.

Edistyksellinen järjestelmä pitää auton kaistalla

Jos järjestelmä havaitsee, että autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle, kaistavahti varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. 

Ford Ranger - Sees the road signs you might miss

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne sitten tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkin nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan.

Hyvä näkyvyys muita häikäisemättä

Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen. 

Ford Ranger- Auto High Beam. Helping you see, without dazzling others
Ford Ranger - Driver Alert. Time for a break?

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert -toiminto, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan valppaustason heikkenevän, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustaso heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera.

Parempi hallinta alamäessä

Alamäkihidastin säätelee nopeutta alamäessä maastossa ilman että joudut painamaan jarrua tai kaasua. Se toimii sekä eteenpäin ajettaessa että peruutusvaihteella.

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Kuormantunnistus

Kuormantunnistus (LAC) säätää ajovakauden hallintajärjestelmän toimintaa kuorman painon mukaan. Näin varmistetaan ajoneuvon hallinta ja ajovakaus riippumatta kuorman painosta.

Ford Ranger with gas canister cargo
Ford SYNC with Emergency Assistance

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Top