KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > RANGER > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ford Ranger

Ford Ranger on Euroopan myydyin lava-auto, jossa on uusia teknologioita enemmän kuin koskaan ennen. Edistykselliset järjestelmät, kuten Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, Kaistanpitoavustin ja Parkkitutkat parantavat ajokokemusta ja antavat ajovarmuutta. Mäkilähtöapu, Alamäkihidastin ja Aktiivinen pysäköintiavustin puolestaan lisäävät hallittavuutta ja turvallisuutta.

Ford Ranger transmission close up

Elektroninen nelivedon kytkentä

Uudessa Ford Rangerissa kujettaja voi vaihtaa hitaan tai nopean nelivedon tai takavedon välillä ajo-olosuhteista riippuen. Kun ajetaan maantiellä, voidaan käyttää takavetoa. Tarvittaessa voidaan vaihtaa ajon aikana nelivetoon maasto-olosuhteiden sitä vaatiessa. 

Pysäköintiavustin

Aktiivinen pysäköintiavustin auttaa pysäköinnissä. Kuljettajan tarvitsee vain painaa painiketta, niin innovatiivinen järjestelmä etsii sopivan kokoisen pysäköintipaikan. Sitten järjestelmä ohjaa auton automaattisesti pysäköintipaikkaan. Kuljettajan tarvitsee käyttää vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näyttöön tulevia ohjeita ja merkkiääniä.

 

Orange Ford Ranger leaving parking bay
Orange Ford Ranger headlight close up

Xenon-ajovalot

Erittäin tehokkaat Xenon-ajovalot ovat vakiovarusteena Limited ja Wildtrak-malleissa.   

 

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta kuljettaja voi valita ajonopeuden ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos tutka-anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu turvaväli säilyy. Kun tie on taas vapaa, järjestelmä kiihdyttää esiasetettuun nopeuteen.

Ford Ranger interior cabin view
Orange Ford Ranger rear view driving on wet road

Aktiivinen nopeudenrajoitin

Aktiivinen vakionopeudensäädin helpottaa nopeuden hallintaa, jolloin kuljettaja voi keskittyä entistä paremmin ajamiseen ja ympäristön havainnoimiseen. Eteenpäin suunnattu kamera tunnistaa nopeusrajoituksen automaattisesti. Jos järjestelmä on aktivoitu, se asettaa enimmäisnopeuden kyseiseen rajoitukseen*.

*Nopeusrajoitusten noudattaminen on aina kuljettajan vastuulla.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit ja näyttää ne mittaristossa kuvakkeena.

Orange Ford Ranger rear view with traffic sign recognition
Orange Ford Ranger front view with lane keeping graphic

Kaistanpitoavustin ja kaistavahti kuljettajan vireystason valvonnalla

Kaistavahti havaitsee etukameran avulla, jos auto on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Järjestelmä varoittaa tästä ohjauspyörää tärisyttämällä ja sytyttämällä varoitusmerkkivalon mittaristoon. Jos kuljettaja reagoi hitaasti tai ei ollenkaan, ohjaa kaistanpitoavustin auton takaisin omalle kaistalleen. Järjestelmä toimii monikaistaisilla teillä kuten moottoriteillä. Järjestelmä toimii alle 64 km/h nopeuksissa ja sen toiminnon voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

 

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Blue Ford Ranger ascending off road
Top