Home > Oma Ford > Merkkihuolto > Alkuperäisosat ja korjaukset > Renkaat > Turvallisuus
Tyre Safety

Renkaiden turvallisuus

Renkaiden turvallisuus vaikuttaa ajoturvallisuuteen.

Renkaat ovat keskeiset auton turvallisuuden kannalta, sillä kuluneet renkaat saattavat pidentää jarrutusmatkaa märällä tiellä jopa 70 prosenttia. Oikeat renkaat, paineet ja kulumistasot varmistavat, että autosi suoriutuu asianmukaisesti kaikissa olosuhteissa.

 

 • Pidä rengaspaine oikealla tasolla

  Oikea rengaspaine on erittäin tärkeä auton suorituskyvyn kannalta. Jos ilmaa on liikaa tai liian vähän, kontakti tienpintaan heikkenee, jolloin renkaat kuluvat nopeammin ja polttoaineenkulutus kasvaa.

  On siis erittäin tärkeää tarkastaa rengaspaine kahden viikon välein, jotta säästät rahaa ja suojaat itseäsi ja matkustajiasi. Älä odota, että rengaspaine laskee liikaa.

  Tarkasta rengaspaine renkaiden jäähdyttyä, sillä mittaustulokset eivät ole tarkat suurella nopeudella ajettujen pitkien matkojen jälkeen. Ruuvaa aina venttiilin tulppa tiukasti paikoilleen ja hanki välittömästi uusi tulppa kadonneen tilalle, jotta venttiili ei ala vuotaa. Tarkasta lisäksi venttiilit ja venttiilien tiivisteet vaurioiden varalta.

  Katso oikeat rengaspaineet omistajan käsikirjasta. Rengaspaine voi vaihdella kuorman, nopeuden ja rengastyypin mukaan, joten jos et ole varma asiasta, kysy Ford-jälleenmyyjältä.

  Vararenkaassa tulee aina olla 0,1–0,3 baarin verran enemmän painetta. Paine ei kuitenkaan koskaan saa ylittää täydelle kuormalle määritettyä enimmäistasoa. Katso oikeat rengaspaineet omistajan käsikirjasta.

 • Tarkasta renkaiden urasyvyys

  Renkaiden urien kulumisilmaisimet kertovat, onko urasyvyys saavuttanut lain salliman ehdottoman 1,6 mm:n vähimmäissyvyyden. Tavalliset kesärenkaat tulee vaihtaa, kun urasyvyys on alle 3 mm (78 % kulunut). Jos talvirenkaiden urasyvyys on alle 4 mm, niissä ei välttämättä ole pitoa lumella.

  Älä anna renkaiden urien kulua liikaa

  Kuluneet renkaat vaikuttavat auton ohjattavuuteen, jolloin sen reagointia ajossa on vaikeaa arvioida. Märällä tiellä ne saattavat pidentää jarrutusmatkaa jopa 70 prosentilla.

  8 mm urasyvyys = 42 metrin jarrutusmatka

  3 mm urasyvyys = 52 metrin jarrutusmatka

  Alle 1,6 mm urasyvyys = 73 metrin jarrutusmatka

  Alle 1,6 mm urasyvyydellä ajaminen on vaarallista ja lainvastaista. Myös siitä syystä renkaat tulee tarkastaa säännöllisesti.

  Halutessasi Ford-jälleenmyyjä tarkastaa ne veloituksetta.

 • Varmista, että renkaat eivät ole liian vanhat

  Peukalosääntönä rengas kestää kuusi vuotta. Tämän jälkeen se tulee vaihtaa, vaikka se näyttäisi uudelta ja olisi lähes käyttämätön. Renkaiden ikä ilmenee sivuseinämästä. Valmistusajankohta on ilmaistu koodina. Esimerkiksi jos koodi on 0702, 07 tarkoittaa viikkoa 7 ja 02 tarkoittaa vuotta 2002. 31.12.1999 asti kolmannen numeron jäljessä oli <-merkki. Jos rengas on niin vanha, se tulee vaihtaa välittömästi. Tämä pätee myös vararenkaaseen.

   

 • Oikeanlaiset renkaat pitävät polttoaineenkulutuksen kurissa.

  Jos renkaissa on liian vähän ilmaa, polttoainetta kuluu enemmän. Renkaiden täyttäminen 0,1–0,3 baarin verran suositellun tason yli vähentää tien vastusta. Paine ei kuitenkaan koskaan saa ylittää täydelle kuormalle suositeltua enimmäistasoa.

Top