Ford Wallbox -asetusten määrittäminen ja yhdistäminen FordPass-sovellukseen

Tiimi, jota asia koskee: BEV-tuki

Vihje: Osion otsikkoja napsauttamalla sisältö voidaan tiivistää tai laajentaa.

Wallboxin asetusten määritys

Vaatimukset:

• Sähköasentajan pitää tehdä latausaseman asennus. Vain valtuutetulla sähköasentajalla on lupa tehdä latausaseman asennus, sähköliitäntä ja käyttöönotto. Latausaseman asennuksen pitää täyttää paikallisen lainsäädännön määräykset, jotka koskevat suunnitellun asennuspaikan sähköasennuksia, palontorjuntaa, turvallisuusmääräyksiä ja hätäpoistumisteitä.
  • Asiakkaalla pitää olla asennettuna FordPass-sovellus ja aktiivinen käytössä oleva tili.
  • Asiakkaan pitää ladata/asentaa Ford Wallbox Setup -sovellus.

Kun Wallbox on asennettu, asiakkaan pitää tehdä Wallboxin alkumääritykset alla olevien ohjeiden mukaan. Wallboxin aktivointia ja määritystä varten asiakkaan pitää asentaa Wallbox Setup -sovellus Google Play -kaupasta (Android-puhelin) tai App Storesta (iPhone).

1. Asiakas napauttaa "Tili" FordPass-sovelluksen aloitusnäytöllä.
  2. Asiakas napauttaa "Latausasema".
  3. Asiakas napauttaa "Aloittaminen".
  4. Asiakas valitsee "Aloitetaan"-painikeen. Jos asennussovellus on asennettuna puhelimeen, se avautuu automaattisesti (siirry vaiheeseen 6). Jos asennussovellusta ei ole asennettuna, asiakas  ohjataan uudelleen sovelluskauppaan lataamaan sovellus (vaihe 5).
  5. Kun asiakas napauttaa "Aloittaminen"-kohtaa, hänet uudelleenohjataan App Store- tai Google Play -kauppaan, jos sovellus ei ole asennettuna laitteessa. Asiakas voi asentaa sovelluksen napauttamalla sovelluskaupan sivulla Asenna. Jos sovellus on asennettu aikaisemmin, käyttäjä siirtyy vaiheeseen 6.
  6. Kun sovellus on asennettu, asiakas avaa Ford Wallbox Setup -sovelluksen ja napauttaa "Aloitetaan".
  7. Kun sovellus on ladattu, asiakkaan pitää liittää puhelin ja latausasema laitepariksi. Asiakas voi peruuttaa asetusten määrityksen napauttamalla "Peruuta" tai aloittaa laiteparin muodostusprosessin napauttamalla "Liitä latausasema laitepariksi". Napauttamalla I-kuplaa näytölle saadaan laiteparin muodostamisen tietonäyttö.
  8. Kun Liitä latausasema laitepariksi -kohtaa napautetaan, sovellus etsii Wallbox-latausasemaa. Kun se on löytänyt latausaseman, sovellus lisää sen Valitse latausasema -sivun luetteloon. Jos latausasemia on enemmän kuin yksi, ne lisätään luetteloon, josta käyttäjän on valittava se latausasema, joka halutaan lisätä laitepariksi. Jos ainoastaan yksi asema on käytettävissä, se on oletuksena valittuna. Tämän jälkeen asiakas siirtyy eteenpäin napauttamalla "Seuraava".
    Huomautus: Laiteparin muodostusprosessi toimii Bluetooth-yhteydellä, minkä vuoksi puhelimen Bluetoothin pitää olla käytössä. Jos Bluetooth ei ole käytössä, sovellus pyytää käyttäjää sallimaan Bluetoothin käyttöönoton.
  9. Valitse latausasema -sivulla asiakas voi napauttaa "I"-kuplaa ja tarkistaa latausaseman Station ID -tunnisteen. Asiakas voi palata Valitse latausasema -sivulle napauttamalla "Selvä". Asiakas voi peruuttaa asetusten määrityksen napauttamalla "Peruuta" tai jatkaa seuraavaan vaiheeseen napauttamalla "Seuraava".
  10. Kun asiakas napauttaa Seuraava, hän siirtyy Access Code -näytölle. Kun napautetaan "I"-kuplaa Access Code -näytöllä, käyttöoikeuskoodi tulee näkyville tietonäytölle. Kun Access Code -käyttöoikeuskoodi on syötetty, asiakas voi siirtyä eteenpäin napauttamalla Seuraava. Kun Access Code -käyttöoikeuskoodi syötetään, Seuraava-painike tulee käyttöön, jos annettu Access Code on kelvollinen, ja vihreä valintamerkki tulee näkyviin.
    Huomautus: Wallboxin asetusten määrityksessä tarvittavat tiedot (latausaseman ID-tunniste ja Access Code) on merkitty kotilatausaseman omistajan käsikirjan ensimmäisellä sivulla olevaan tarraan ja Wallboxin kannen alle.
    Kannella tarkoitetaan tässä yhteydessä koriste- eli etukantta. Jos asiakas tarvitsee latausaseman ID-tunnisteen ja Access Code -käyttöoikeuskoodin eikä hänellä ole kotilatausaseman omistajan käsikirjaa, asiakas voi tarkistaa latausaseman tunnisteen ja Access Code -käyttöoikeuskoodin irrottamalla Wallboxin kannen. Asiakas voi myös soittaa Fordille, jonka edustaja voi luoda IT-palvelupyynnön.
  11. Kun käyttöoikeuskoodi on syötetty, Laitepari muodostettu -sivu tulee näytölle. Tämän jälkeen asiakas voi jatkaa napauttamalla "Etsi verkkoja", jotta Wallbox voidaan yhdistää Wi-Fi-verkkoon.
  12. Kun Etsi verkkoja -kohtaa napautetaan, sillä hetkellä kuuluvuusalueella olevat Wi-Fi-verkot tulevat näkyviin näytölle.
    Huomio: Asiakas voi myös valita piilotetun verkon ja käyttää yhteyden muodostamiseen verkon nimeä.
    1. Asiakas valitsee olemassa olevan verkon napauttamalla "Valitse" haluamansa Wi-Fi-verkon kohdalla. Tämän jälkeen asiakas napauttaa "Seuraava".
    2. Kun asiakas napauttaa Seuraava-kohtaa, näytölle tulee verkon salasanan antamista koskeva kehote. Tämän jälkeen asiakas napauttaa "Yhdistä Wi-Fi-verkkoon", jolloin Yhteys muodostettu -näyttö tulee näkyviin. Sitten asiakas napauttaa "Jatka". Siirry vaiheeseen 14.
  13. Jos asiakkaan pitää muodostaa yhteys piilotettuun verkkoon, napautetaan "Valitse piilotettu verkko", jonka jälkeen asiakas voi antaa seuraavat verkon tiedot: nimi, salasana ja suojaustyyppi. Kun salasana on vahvistettu, näytöllä näkyy vihreä valintamerkki. Tämän jälkeen asiakas yhdistää Wallboxin Wi-Fi-verkkoon napauttamalla "Yhdistä Wi-Fi-verkkoon". Yhteys muodostettu -näyttö tulee näkyviin. Siirtyäkseen eteenpäin asiakkaan tulee napauttaa "Seuraava".
  14. Kun Wallboxin yhdistäminen Wi-Fi-verkkoon on onnistunut, asiakas voi yhdistää oman latausaseman FordPass-sovellukseen. Asiakas napauttaa Yhdistä latausasema Ford-sovellukseen -näytöllä "Yhdistä". Tämän jälkeen asiakkaan tulee napauttaa "FordPass" voidakseen siirtyä eteenpäin.
    Huomautus: Ford Telematics Drive on Ford Pro -yksikön asiakkaiden käyttämä sovellus.

Katso muut toimenpideohjeet alla olevasta kohdasta Wallboxin yhdistäminen FordPass-sovellukseen.

Wallboxin yhdistäminen FordPass-sovellukseen

Kun edellä kuvattu Wallboxin asetusten määritys on valmis, asiakkaan pitää yhdistää kyseinen Wallbox-latausasema FordPass-sovellukseen noudattamalla seuraavia ohjeita.

1. Asiakas ohjataan Lisää oma Wallbox-latausasema FordPass-sovellukseen -näytölle. Siirtyäkseen eteenpäin asiakkaan tulee napauttaa "Seuraava".
  2. Asiakas ohjataan Vahvista oman latausaseman sijainti -näytölle. Asiakkaan tulee napauttaa "Seuraava".
  3. Jos asiakkaan pitää muokata sijaintia, hän voi napauttaa "Muokkaa"-linkkiä Vahvista oman latausaseman sijainti -näytöllä. Tämän jälkeen asiakas tallentaa muokatun sijainnin napauttamalla "Tallenna". Näytölle tulee vihreä vahvistusviesti, joka ilmoittaa asiakkaalle, että sijainti on päivitetty.
  4. Kun asiakas on vahvistanut oman sijaintinsa, häntä pyydetään antamaan latauspisteen nimi. Tämän jälkeen hän voi jatkaa napauttamalla "Seuraava".
  5. Tämän jälkeen asiakas saa Määritä käyttöoikeudet -pyynnön. Asiakas voi määrittää Käyttöoikeuksien hallinta -kohdan vaihtopainikkeella käyttöön tai pois käytöstä. Kun asiakas on napauttanut "Tallenna", näytölle tulee Onnistui-ilmoitus. Tämän jälkeen asiakas voi siirtyä kotilatausaseman verkkoasiakasohjelman aloitussivulle napauttamalla "Siirry koontinäyttöön".
    Huomautus: Jos asiakas valitsee, ettei hän halua ottaa käyttöoikeuksien hallintaa käyttöön, käyttöönoton/käytöstäpoiston vaihtopainike ei tule näytölle.
    Huomautus: Automaattinen lukituksen avaus tulee oletuksena käyttöön, jos käyttöoikeuksien hallinta on käytössä. Automaattinen lukituksen avaustoiminto käyttää asetusmäärityksissä annettua osoitetta. Jos osoite on virheellinen tai se ei ilmoita Wallboxin sijaintia oikein, automaattinen lukituksen avaustoiminto ei ehkä toimi, kun se on otettu käyttöön.
  6. Jos asiakas on valinnut oman sijainnin päivityksen käyttöönoton, hän voi vierittää Wallbox-sivustonäkymän aloitussivua kohtaan Asetukset ja päivittää käyttöoikeuksien hallinnan asetukset, kytkemällä ne valintapainikkeella käyttöön tai pois käytöstä.
  7. Asiakas voi myös päivittää latausasemien nimet kohdassa Asetukset, napauttamalla latausaseman nimen vieressä olevaa "Muokkaa"-kohtaa. Kun päivitys on valmis, asiakas voi tallentaa uuden nimen napauttamalla "Tallenna". Näytölle tulee vihreä vahvistusviesti, joka ilmoittaa asiakkaalle, että aseman nimi on päivitetty. Asiakas voi jatkaa napauttamalla "Tallenna".

Wallboxin asetusten määrityksen tarkan linkityksen ongelman kiertäminen Android-laitteessa

Kun Wallbox on yhdistetty Wi-Fi-verkkoon ja "FordPass"-painiketta painetaan, se ei EU:n alueella käytettävissä Android-puhelimissa yhdistä asiakasta FordPass-sovellukseen toimintaohjeen mukaisesti (Wallboxin asetusten määritys, kohta 14). EU:n markkina-alueella asiakkaat voivat kiertää ongelman seuraavien ohjeiden mukaisesti. Tämä ongelman kiertämistä koskeva ohje on voimassa seuraavaan asennussovelluksen julkaisuun saakka. Jos asiakkailla on edelleen samoja ongelmia sovelluspäivityksen julkaisun jälkeen, heidän on ongelman ratkaisemiseksi ladattava sovelluksen uusin versio.

1. Vaiheen 14 jälkeen asiakas napauttaa "Peruuta".
  2. Asiakas käynnistää FordPass-sovelluksen ja napauttaa "Tili"-valikkovaihtoehtoa.
  3. Asiakas napauttaa "Latausasema"-kohtaa.
  4. Sitten asiakas napauttaa "Aloitetaan" ja valitsee lisättävän latausaseman (tässä tapauksessa "48A").
  5. Asiakas napauttaa "Yhdistä FordPass-sovellukseen manuaalisesti".
  6. Asiakas kirjoittaa näppäimistöllä latausaseman ID-tunnisteen ja Access Code -käyttöoikeuskoodin (ilmoitettu omistajan käsikirjassa) ja napauttaa "Tallenna".
  7. Jos tiedot annettiin oikein, näytölle tulee ilmoitus tietojen vahvistamisesta, minkä jälkeen voidaan jatkaa asetuksia. Asiakas voi jatkaa latausaseman konfigurointiin tässä vaiheessa.

Tapausluokitukset

Taso 1 Taso 2 Taso 3 Taso 4
Ongelma Osat, lisävarusteet Ford Connected Wallbox Asennus-/vaiheistusongelma
Ongelma Osat, lisävarusteet Ford Connected Wallbox Ei FordPass-liitettävyyttä