KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > UUSI TRANSIT ALUSTA > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Huolehdimme turvallisuudestasi, olipa kyseessä varoittaminen törmäysvaarasta tai älykkäät järjestelmät, jotka auttavat säilyttämään pidon ja vakauden. Transit Alustassa on lukuisia käteviä kuljettajaa avustavia teknologioita, jotka suojaavat sinua, autoa ja kuormaa.

Parempaa turvaa jalankulkijoille

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos et reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä. Hätäjarruassistentti auttaa autoa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteessa. Järjestelmä tunnistaa, kuinka paljon olet painanut jarrua itse ja lisää painetta tarvittaessa.

Ajovakauden hallinta

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Se havaitsee, kun auto on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin vakauttaen auton. Järjestelmä valvoo auton käyttäytymistä hyödyntämällä ABS-jarrujen ja luistonestojärjestelmän antureita.

Electronic Stability control technology animation

Aliohjautuvuuden hallintajärjestelmä

Aliohjautuvuuden hallintajärjestelmä (Curve Control) tunnistaa, jos kuljettaja ajaa kaarteeseen liian kovaa. Se pystyy nopeasti vähentämään moottorin vääntöä ja välittämään jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin, jotta auto pysyy turvallisesti hallinnassa.

Kaatumisenestojärjestelmä

Fordin ainutlaatuinen kallistusanturi auttaa kaatumisenestojärjestelmää pitämään renkaat tien pinnassa, etenkin painopisteen ollessa korkealla tai kaarteen viettäessä ulospäin.

New Transit Chassis Cab carrying heavy load

Luistonesto

Edistyksellinen luistonestojärjestelmä estää pyöriä pyörimästä liikaa ja antaa parhaan pidon, suorituskyvyn ja vakauden juuri oikealla hetkellä. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välittyvää tehoa ja mukauttaa sitä. Näin taataan paras pito liikkeellelähdossä ja kiihdytyksessä.

Perävaunun hallintajärjestelmä

Perävaunun hallintajärjestelmä havaitsee perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

New Transit Chassis Cab with trailer indicating sway control
New Transit Chassis cab showing airbags

Turvatyynyt ja -verhot

Transit Alustaan on saatavilla turvaverhot, kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt sekä sivuturvatyynyt. Anturit on sijoitettu ajoneuvon kriittisiin kohtiin, ja ne takaavat nopean ja hallitun toiminnan.  Jos haluat poistaa matkustajan turvatyynyn käytöstä, esimerkiksi pikkulapsen ollessa selkä menosuuntaan olevassa turvaistuimessa, se onnistuu helposti kytkimellä. Jos turvatyyny on poissa käytöstä, mittaristo muistuttaa siitä merkkivalolla.

Suojaa Transitia varkailta

Thatcham-luokka 1:n hälytin on kehittynyt järjestelmä, joka kytkeytyy automaattisesti päälle, kun auto kaksoislukitaan. Hälyttimestä kuuluu voimakas ääni, jos autoon tunkeudutaan, jos autoa nostetaan tai jos anturit havaitsevat liikettä autossa. Lisäksi järjestelmä on suunniteltu estämään auton luvatonta hinaamista.

Ford Transit Chassis Cab showing alarm graphic
Tyre pressure sensor detail in Transit Chassis Cab

Rengaspaineen valvonta

Jos renkaan paine laskee matkan aikana, rengaspaineen valvontajärjestelmä varoittaa välittömästi renkaan puhkeamisesta näyttämällä merkkivalon mittaristossa.

Top