Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT ALUSTA > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Transitin uudet teknologiat parantavat ajettavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi uudet teknologiat, kuten Ford SYNC, parantavat yhteydenpitoa esim. asiakkaisiin ajon aikana.

Diagram of Ford Electronic stability control

Hallintaa kaikissa olosuhteissa

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Se tunnistaa poikkeamat ajolinjasta, esimerkiksi jos auto alkaa luisua, ja korjaa automaattisesti auton asemaa tiellä, jotta se pysyy hallinnassa.

Jatkuva suoja kaatumiselta

Fordin ainutlaatuinen kallistusanturi auttaa kaatumisenestojärjestelmää pitämään renkaat tien pinnassa varsinkin painopisteen ollessa korkealla ja ulospäin viettävissä kaarteissa.

Keeping your trailer safely in line

Perävaunu turvallisesti samassa linjassa

Perävaunun hallintajärjestelmä havaitsee perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

Auttaa pitämään auton hallinnassa

Curve Control tunnistaa, jos kuljettaja ajaa kaarteeseen liian kovaa. Se pystyy nopeasti vähentämään moottorin vääntöä ja välittämään jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin, jotta auto pysyy turvallisesti hallinnassa.

Ford transit on motorway road grip

Paras pito pienellä vaivalla

Edistyksellinen luistonestojärjestelmä estää pyöriä pyörimästä liikaa ja antaa parhaan pidon, suorituskyvyn ja vakauden juuri oikealla hetkellä. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välittyvää tehoa ja mukauttaa sitä. Näin taataan paras kontakti ja pito, kun kiihdytät.

Hätäjarrutehostin

Järjestelmä varmistaa mahdollisimman tehokkaan jarrutuksen hätäjarrutustilanteessa, jotta jarrutusmatka olisi mahdollisimman lyhyt. Järjestelmän uusi ominaisuus on takajarrutehostin (Hydraulic Rear Boost), joka varmistaa lisäjarruvoiman takapyörille hätäjarrutuksen aikana.

Ford Transit Chassis Cab side view
Tyre pressure sensor detail in Ford

Varoitus hyvissä ajoin ennen renkaan tyhjenemistä

Jos renkaan paine laskee matkan aikana, rengaspaineen valvontajärjestelmä varoittaa välittömästi renkaan puhkeamisesta näyttämällä merkkivalon mittaristossa.

Kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt sekä turvaverhot

Transitissa on vakiona kuljettajan turvatyyny. Valinnaisvarusteena on saatavilla sivuturvatyynyt, turvaverhot ja matkustajan turvatyyny. Jos ajoneuvossa on etumatkustajan turvatyyny voidaan se kytkeä pois käytöstä.

Driver, passenger, side and curtain airbags
You choose which doors you want to lock and unlock

Kauko-ohjattava keskuslukitus

Kauko-ohjattava keskuslukitus on Transitin vakiovaruste.

Kaikissa ovien lukoissa on murtosuojaus, joka estää niiden murtamisen poralla tai taltalla.

Vara-akulla varustettu sireeni on toissijainen lisähälytysjärjestelmä, joka toimitetaan Thatcham-hälytysvalinnaisvarusteen yhteydessä. Se antaa hälytysäänen, kun hälytys laukeaa. Siinä on oma sisäinen virtalähde, joten hälytys aktivoituu, vaikka auton pääakku olisi irti.

An extra, independent back-up alarm
Anti-tamper shielded door locks

Murtosuojatut lukot

Kaikissa ovien lukoissa on murtosuojaus, joka estää niiden murtamisen poralla tai taltalla.

Murtohälytin

Valinnaisvarusteena saatava murtohälytin suojaa autoasi hälyttämällä, jos ovet tai konepelti avataan väkisin.

Ford Transit Chassis Cab at construction site
Top