KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT LINJA-AUTO > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Edistyksellistä teknologiaa

Uudessa Transit Linja-autossa on useita edistyksellisiä teknologioita ja älykkäitä järjestelmiä. Ne parantavat ajettavuutta, ajomukavuutta sekä turvallisuutta. Lisäksi niiden avulla mm. polttoainetaloudellisuus on entistä parempi. 

Aktiivinen vakionopeudensäädin 

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit asettaa haluamasi ajonopeuden. Järjestelmä tunnistaa nopeusrajoituksen ja pitää valitun nopeuden automaattisesti rajoituksen mukaisena. Edistyksellinen tutkateknologia tunnistaa edessä olevan hitaammin etenevän liikenteen. Järjestelmä säätää nopeutta automaattisesti, jotta esiasetettu turvaväli edellä ajavaan säilyy. Kun liikenne sujuu jälleen nopeammin, auto palaa valitsemaasi nopeuteen.

Peruutuskamera

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa keskikonsoliin integroidulla näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta. Lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen onnistuu varmasti ja turvallisesti. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Ford Transit Minibus close crop on rear downlighter
Ford Transit Minibus rear view camera view

Laajakuvaetukamera

Transitin keulassa on laajakuvaetukamera, jonka avulla kuljettaja näkee kummaltakin sivulta tulevat ajoneuvot, pyöräilijät ja jalankulkijat. Laajakuvaetukamera on erinomainen varuste, kun peruutat pois kapeasta pysäköintiruudusta tai vilkkaalle kadulle ja näkyvyys on rajallinen.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä on osa Kuolleen kulman varoitusjärjestelmää. Peruutettaessa pysäköintipaikasta, josta on huono näkyvyys tielle, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä tunnistaa ja varoittaa esteistä ja vaaroista. Järjestelmä sytyttää varoitusmerkkivalon sivupeiliin – sille puolelle, missä vaara tai este on – sekä varoitusmerkkivalon mittaristoon.

Ford Transit Minibus backing up with a help of Cross Traffic Alert
New Ford Transit Minibus interior with hands on steering wheel

Sähkötoiminen ohjaustehostin 

Sähkötoiminen ohjaustehostin avustaa ohjauksessa auton nopeuden mukaan. Samalla se auttaa pienentämään polttoaineenkulutusta käyttämällä sähkövirtaa moottorin tehon sijaan.

LED-päiväajovalot

Erittäin energiatehokkaat edistykselliset päiväajovalot antavat uudelle Transitille tunnusomaisen ja erottuvan ilmeen. Kaukovaloautomatiikka helpottaa pimeällä ajamista. Järjestelmä vaihtaa lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Järjestelmä vaihtaa kaukovaloihin automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen.

Ford Transit Minibus close up on new LED lights
Top