TRANSIT OMINAISUUDET

Ford Transit on rakennettu hoitamaan kaikki työt helposti. Siinä on älykkäitä ominaisuuksia, jotka tekevät siitä kyvykkäämmän ja edistyneitä teknologioita jotka tekevät ajamisesta rentoa. Jopa 15,1 kuutiometrin kokoinen ja 4,217 mm pitkä kuormatila takaa, että jokainen työ hoituu. FordPass Connect –modeemi ja FordPass Pro –sovellus työskentelevät saumattomasti yhdessä, jotta saat käyttöön joukon yhteysominaisuuksia. Näihin kuuluvat muun muassa auton sijainnin seuranta kännykässä ja kuntohälytykset, jotka kertovat auton tilasta. Järjestelmät kuten Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä ja Kuolleen kulman varoitusjärjestelmä pitävät sinut ajan tasalla liikennetilanteissa. Saatavilla on valikoima tehokkaita ja taloudellisia 2.0-litraisia Ford EcoBlue-dieselmoottoreita.

Transit Van in country building site

HYÖDYLLISIÄ OMINAISUUKSIA

 

MONIPUOLINEN KUORMATILA

Ford Transitissa on erinomaiset kuormatilat niin kuorman pituuden, leveyden (pyöränholvista toiseen) kuin käytettävissä olevan sisätilojen korkeudenkin osalta. Enimmillään jopa 15,1 kuutiometrin kuormatilaan mahtuu yli 3 metriä pitkiä tavaroita. Uusi 5-tonninenTooltip kuljettaa jopa 2 345 kilon kuormia vaivatta, ja vetokyky on myös erinomainen. Leveiden sivuliukuovien ja taka-astinlaudan ansiosta kuormatilaan pääsee helposti.

Ford Transit Van side view

SÄHKÖTOIMINEN SIVULIUKUOVI

Kätevä handsfree-sivuovi tekee Transitin lastaamisesta helppoa. Voit vetää kahvasta tai painaa avaimen nappia, ja ovi aukeaa automaattisesti. Voit avata oven myös painamalla kojelaudan painiketta.

Transit Van interior view with rear doors open

270 ASTEEN KULMAAN AVATTAVAT TAKAOVET

Kuorman lastaaminen ja purkaminen on entistäkin helpompaa, sillä takaovet voi avata 270 asteen kulmaan. Heijastinteippaukset ovien sisäreunoissa varoittavat muita tienkäyttäjiä. Jopa ovien sulkeminen on nyt helpompaa, sillä parannetut ilmanpoistoaukot vähentävät paineen kertymistä kuormatilaan.

Transit Van interior showing high-grip step

ASTINLAUTA TAKANA

Takapuskuriin on integroitu leveä astinlauta, jonka ansiosta kuormatilaan nouseminen ja kuorman lastaaminen on helppoa.

KUORMANSIDONTALENKIT SIVUSEINIEN ALAOSASSA

Kuormansidontalenkit ovat lattiatason yläpuolella kuormatilan sivuseinillä. Näin lattia on täysin esteetön. Vyötärö- ja hartiakorkeudella on lisää kiinnityspisteitä. Ne ovat osa auton rakennetta, ja niistä jokainen kestää 30 kg:n kuorman.

Transit Van interior tie down points close up
Transit Van interior close up showing downlighter

PAREMPI NÄKYVYYS

Takana katonrajassa oleva LED-valo, jonka ansiosta työt sujuvat myös hämärään aikaan.

Transit Van interior LED lights close up

KUORMATILAN HYVÄ VALAISTUS TEKEE LASTAAMISESTA HELPOMPAA

Kuormatilassa on vakiona valot, Valinnaisvarusteena on saatavilla myös erittäin kirkkaat kuormatilan LED-valot.

Transit Van close up on a tow bar

VETOKOUKKU

Jos tarvitset työssäsi vetokoukkua, voit tilata sen tehdasasenteisena valinnaisvarusteena. Ja jos tarvitsetkin sitä vasta myöhemmin, voit tilata vetokoukun Ford-lisävarusteena ja asennuttaa sen Ford-jälleenmyyjälläsi. Valitsetpa kumman vaan, vetokoukku tuo mukanaan perävaunun hallintajärjestelmän käyttöösi.

Uudella 5-tonnisella Transit Vanilla voit vetää jopa 3 500 kg, joten se on kuljetuskykyisempi ja vahvempi kuin koskaan aikaisemmin.

PUHKIRUOSTUMATTOMUUSTAKUU 12 V

Uudessa Transitissa on vakuuttavan pitkä 12 vuoden puhkiruostumattomuustakuu.

Transit Van standing in loading area
Transit Van driving in city

MOOTTORI JA VAIHTEISTO

EDISTYKSELLISTÄ UUTTA MOOTTORITEKNOLOGIAA

Transit on entistäkin tehokkaampi ja taloudellisempi. 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottorin tehokkain version on 185 hv. Uuteen Transitiin on saatavissa tehdasasennettuja erikoisvalinnaisvarusteita. Lisäksi se on erinomainen aihio muutostöihin.

KEVYTHYBRIDI MHEV

Transit on nyt saatavissa myös kevythybridimallina. Akkukäyttöinen sähkömoottori toimii yhdessä polttomoottorin kanssa. Polttoaineenkulutus ja päästöt ovat alhaisemmat kuin perinteisessä polttomoottorimallissa.

Blue Transit Van rear view driving on road
Transit Van auto transmission close up

EDISTYKSELLINEN 10-VAIHTEINEN AUTOMAATTIVAIHTEISTO

Uuteen Transitiin on saatavissa edistyksellinen 10-vaihteinen automaattivaihteisto keväällä 2020. Se käyttää reaaliaikaista mukautuvaa vaihteiden ajoitusta, jonka ansiosta vaihteisto mukautuu muuttuviin olosuhteisiin sujuvasti. Ajoitpa siis moottoritiellä tai hankalassa maastossa, käytössä on aina oikea vaihde oikeaan aikaan. Etuvetomalleihin on saatavilla 6-vaihteinen automaattivaihteisto.

Ford Transit Van close up of 6-sped transition

6-VAIHTEINEN MANUAALIVAIHTEISTO

TUudessa Transitissa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Vaihteen vaihtaminen on tunnokasta ja ajaminen taloudellista.

Transit Van driving in city

TALOUDELLISUUS

Ford Transit Van
Ford Transit Custom PHEV driving on road

HVO-DIESEL

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil, vetykäsitelty kasviöljy) -dieseliä valmistetaan eläinrasvoista ja kasviöljyistä, kuten käytetystä ruokaöljystä, jota voidaan hankkia ravintoloista – ja jopa kotikeittiöistä.

HVO-dieseliä, joka tunnetaan myös 2. sukupolven biodieselinä, voidaan käyttää Ford Transit, Transit Custom ja Tourneo Custom -dieselmalleissa tavallisen dieselin sijasta ja ilman ajoneuvoon tehtäviä muutoksia. HVO-dieselin ja perinteisen dieselin välillä ei ole eroa suorituskyvyssä tai kulutuksessa, eikä HVO-dieselin käyttö vaikuta auton huoltoväleihin tai takuuseen. HVO-diesel voidaan myös sekoittaa tavallisen dieselin sekaan polttoainesäiliössä, joten sinun ei tarvitse huolehtia, jos HVO-dieseliä ei ole saatavilla lähistöllä.

Verrattaessa perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin, HVO-diesel voi parantaa ilmanlaatua sekä vähentää kasvihuonekaasuja jopa 90 prosenttia tavalliseen dieselöljyyn verrattuna. HVO palaa puhtaammin ja kestää pidempään sen valmistusprosessin ansiosta.

AdBlue additive close up

ADBLUE-LISÄAINE

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®-nestettä. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jotta Ford EcoBlue -dieselmoottorin toimii kunnolla, siinä täytyy olla AdBlue®-nestettä. Jos neste on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail

TALOUDELLISEMPAA AJOA

Innovatiivinen Ford EcoMode -järjestelmä arvioi jatkuvasti ajotapasi vaikutusta polttoaineenkulutukseen. Järjestelmä analysoi nopeutta, vaihteiden vaihtoa, jarruvoimaa ja ennakointia sekä lyhyiden ja pitkien matkojen määrää. EcoMode näyttää nämä tiedot mittaristossa olevalla näytöllä. Tavoitteena on kannustaa ajamaan taloudellisemmin, pienentää polttoaineenkulutusta ja säästää rahaa auton elinkaaren aikana.

Transit Van interior dashboard close up

AUTO-START-STOP-JÄRJESTELMÄ PIENENTÄÄ POLTTOAINEENKULUTUSTA

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin, järjestelmä sammuttaa moottorin automaattisesti, kun vaihde on vapaalla ja kytkinpoljin on vapautettu. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, vapauta jarru), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 %.

Ford Transit Van driving on highway front view

KIIHDYTYKSENHALLINTA - TALOUDELLISEMPAAN AJOON

Järjestelmä säätelee kiihdytysnopeutta sen mukaan, onko auto tyhjä ja kuormattu. Sen ansiosta polttoaineenkulutus voi pienentyä jopa 15 prosentilla ajotavasta riippuen. Tämä teknologia voi vähentää myös moottorin, jarrujen ja renkaiden sekä muiden osien kulumista.

New Blue Ford Transit Van Trail parked on hill

AJO-OMINAISUUDET

ITSEVARMUUTTA MUUTTUVISSA OLOSUHTEISSA

Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä vie sinut määränpäähäsi, ajoitpa sitten jäisellä maantiellä tai mutaisilla metsäteillä.Tooltip Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä tarjoaa pitoa tarpeen mukaan (torque on demand) ja varmistaa etenemisen vaikeillakin alustoilla. Järjestelmä aktivoituu napin painalluksella, tai havaitessaan vaikeat ajo-olosuhteet, ja pitää näin sinut ja kuormasi tiellä. Neliveto tuo vain 60 kiloa lisäpainoa, joten sinun ei tarvitse tinkiä kuorman kantokyvystä.Tooltip

MEKAANINEN KITKALUKKO

Transit Trailiin saatavilla oleva mekaaninen kitkalukko on hyödyllinen järjestelmä, joka auttaa sinua selviytymään haastavasta maastosta vaivattomasti. Se vähentää pyörien ei-toivottua pyörimistä erityisesti irtonaisilla tai epätasaisilla pinnoilla välittämällä tehoa pyörälle, jolla on eniten pitoa. Näin eteenpäin pääsy helpottuu ja ajoneuvon vakaus paranee tilanteissa, joissa tarve on suurin.

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist

VAIVATONTA PYSÄKÖINTIÄ JA HELPOMPAA PERUUTTAMISTA

Uuden Transitin aktiivinen pysäköintiavustin tekee pysäköinnistä entistä helpompaa. Järjestelmä tunnistaa oikeankokoisen pysäköintiruudun ja ohjaa auton automaattisesti ruutuun ja siitä pois. Sinun tarvitsee vain käyttää polkimia ja vaihteita. Keskikonsoliin integroitu näyttö näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

New Ford Transit Van back mirror

KUOLLEEN KULMAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä tunnistaa tutka-anturien avulla muut autot, jotka voivat jäädä katveeseen jommallekummalle puolelle autoasi. Järjestelmä varoittaa tästä sytyttämällä valon sivupeiliin.

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert

RISTEÄVÄN LIIKENTEEN VAROITUSJÄRJESTELMÄ

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä on osa Kuolleen kulman varoitusjärjestelmää. Peruutettaessa pysäköintipaikasta, josta on huono näkyvyys tielle, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä tunnistaa ja varoittaa esteistä ja vaaroista. Järjestelmä sytyttää varoitusmerkkivalon sivupeiliin – sille puolelle, missä vaara tai este on – sekä varoitusmerkkivalon mittaristoon.

Ford Transit Van rear view camera view

HAVAITSEE SIVUILTA TULEVAN LIIKENTEEN

Transitin etuosassa on pieni laajakulmakamera. Sen jaettu kuva näkyy auton monitoiminäytöllä, jotta näet kummaltakin sivulta tulevat ajoneuvot, pyöräilijät ja jalankulkijat. Laajakuvaetukamera on korvaamaton varuste, kun peruutat pois kapeasta pysäköintiruudusta tai vilkkaalle kadulle, kun näkyvyys on rajallinen.

Transit Van in the middle of building site with builder checking phone with FordPass app

YHTEYSOMINAISUUDET JA INFOTAINMENT

man with mobile showing FordPass Connect

YHDISTETYMPI MAAILMA

Kun maailma muttuu jatkuvasti yhdistetymmäksi, niin muuttuvat myös yrityksemme. Siksi rakennamme täysin yhdistettyjen hyötyajoneuvojen mallistoa, joka on suunniteltu tekemään yrityksesi johtamisesta helpompaa. Yhdistä jopa viisi yhdistettyä ajoneuvoa FordPass Connect –modeemin avulla, ja saat käyttöösi joukon tehokkaita ominaisuuksia jotka avaavat ajoneuvosi täyden potentiaalin. Tarkista ajoneuvosi yhteensopivuus Ford-jälleenmyyjältäsi.

FordPass App on phone

AVAA PAKETTIAUTOSI ÄLYKÄS PUOLI

FordPass Pro on suunniteltu parantamaan yrityksesi ajoneuvojen turvallisuutta ja tuottavuutta. Näet ajoneuvojesi sijainnin ja tila kartalla; saat kuntohälytyksiä, jotta voit minimoida seisonta-ajan. Joten kun suunnittelet tulevaisuutta, FordPass Pro on tukenasi.

FORD SYNC 3

Edistyksellisen Ford SYNC 3 -järjestelmän avulla voit pitää yhteyttä ja hallita puhelinta, musiikkia ja navigointijärjestelmää. Navigointia voidaan käyttää puhekomennoilla tai 8" kosketusvärinäytön nipistys- ja pyyhkäisytoiminnoilla. Live Trafficin avulla puolestaan vältetään ruuhkat. Voit jopa hakea listan paikallisista ravintoloista sanomalla ”I’m hungry” (”Minulla on nälkä”).

Ford Transit Van LCD SYNC 3 screen close up
Man drinking coffee and checking mobile phone in car

MUKAVUUS JA KÄTEVYYS

Ford Transit Van interior with hand putting wallet into stowage area

HYÖDYLLISTÄ SÄILYTYSTILAA

Uudessa Transitissa on runsaasti käteviä säilytystiloja. Hansikaslokeroon mahtuu A4-kokoisia riippukansioita. Lisäksi arvotavarat saa kätevästi etumatkustajan kaksoisistuimen alle. Ovikotelot ovat suuret ja niihin mahtuu A4-kokoinen kirjoitusalusta ja kahden litran juomapullo.

LÄMMITETTÄVÄT ISTUIMET LISÄÄVÄT MUKAVUUTTA

Lämmitettävät istuimet lisäävät matkustusmukavuutta.

Ford Transit Van interior showing Adjustable Heated Seats
Ford easy fuel close up

FORD EASY FUEL -KORKITON TANKKAUSJÄRJESTELMÄ

Tämän kätevän teknologian ansiosta on lähes mahdotonta tankata väärää polttoainetta autoon, koska vääränlainen polttoainepistooli ei sovi täyttöaukkoon. Ja koska Ford Easy Fuel on korkiton järjestelmä, et enää joudu käsittelemään polttoainetankin likaista korkkia.

Transit Van powerfold mirror close up

SÄHKÖTOIMISESTI TAITETTAVAT SIVUPEILIT

Sähkötoimisesti taitettavat sivupeilit ovat erinomainen varuste, kun auto pysäköidään kaupungin kapeille kaduille.

Transit Van in motion driving through industrial estate

TURVALLISUUS

NCAP award logo

PALKITTUA TURVALLISUUTTA

Ford Transit ja Transit Custom palkittiin parhaiden joukoissa EuroNCAP:in aktiivisen turvallisuuden testissä, jossa testattiin Euroopan 19 myydyintä pakettiautomallia.

Todellisia tilanteita jäljittelevissä testeissä Transit voitti kultaa, Transit Custom hopeaa. Transitin liikennemerkkien tunnistus sai ainoana täydet pisteet koko testissä. Myös Fordin törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella todettiin pakettiautoluokan johtavaksi ominaisuudeksi.

Transit on suunniteltu tarjoamaan huippuluokan turvallisuutta ja käytännöllisyyttä. Testivoittaja pitää sekä sinut, kuormasi, että muut tienkäyttäjät turvassa ja yrityksesi tien päällä.

PAREMPAA TURVAA JALANKULKIJOILLE

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos et reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti jarruttaa jopa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä.

Transit Van Curve control mitigation

ALIOHJAUTUVUUDEN HALLINTAJÄRJESTELMÄ

Aliohjautuvuuden hallintajärjetelmä tunnistaa, jos kuljettaja ajaa kaarteeseen liian kovaa. Se pystyy nopeasti vähentämään moottorin vääntöä ja välittämään jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin, jotta auto pysyy turvallisesti hallinnassa.

Roll Over Mitigation

KAATUMISENESTOJÄRJESTELMÄ

Kaatumisenestojärjestelmä varmistaa hyvän tiekosketuksen ja pitää renkaat tiessä. Tämä varmistaa erinomaiset ajo-ominaisuudet, etenkin kun painopiste on korkealla tai kaarre viettää ulospäin.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee

KULJETTAJAN VIREYSTILAN VALVONTA

Järjestelmä valvoo jatkuvasti kuljettajan vireystilaa. Jos järjestelmä tunnistaa väsymyksen, sytyttää se varoitusmerkkivalon mittaristoon, jotta kuljettaja pitäisi tauon. Jos vireystila laskee edelleen, sytyttää järjestelmä varoitusmerkkivalon sekä antaa varoitusmerkkiäänen.

TURVATYYNYT ANTAVAT SUOJAA

Autossa on kuljettajaa ja matkustajaa suojaavat etuturvatyynyt sekä sivuturvatyynyt. Turvaverhot tarjoavat parhaan mahdollisen suojan sivutörmäyksissä. Lisäksi autossa on turvavöiden esikiristimet ja kuormituksen rajoittajat, kaikkien istuimien turvavyömuistuttimet sekä kiinnittämättömien turvavöiden näyttö.

Transit Van close up showing inflated airbags
Transit Van in dock standing in front of cargo ship

TURVALLISUUS

HALLITSE PÄÄSYÄ

FordPass Pro –sovelluksen avulla voit avata ovet eri alueittain. Hyppää siis ohjaamoon lounaalle tai nappaa työkalut kuormatilasta tietäen, että muut ovet pysyvät lukossa. Näet myös lukituksen tilan yhdellä vilkaisulla.

Person in high viz jacket looking down on building site with Ford Van
Transit Van with alarm circles around

TRANSITIN SUOJAUS JA LUKITSEMINEN

Thatcham-murtohälytin on hienostunut järjestelmä, joka kytkeytyy automaattisesti päälle, kun kaksoislukitset ajoneuvon. Se tuottaa kovan hälytysäänen, jos ajoneuvoon yritetään tunkeutua, ajoneuvoa nostetaan tai jos liiketunnistimet huomaavat liikettä sisällä.

New Transit Van close up showing doors and locks

KAUKO-OHJATTAVA KESKUSLUKITUS MURTOSUOJATUILLA LUKOILLA

Uudessa Transitissa on kauko-ohjattava keskuslukitus. Kaikissa lukoissa on murtosuojaus, joka estää niiden avaamisen väkisin. Kaikki auton ovet lukittuvat heti liikkeelle lähtiessä. Järjestelmä on vakiovaruste, ja sen voi ottaa käyttöön ja poistaa käytöstä mittaristosta. Lisäksi ovien lukitus avautuu automaattisesti kolaritilanteessa.