Home > Henkilöautot > MONDEO > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Auto reagoi älykkään tekniikan avulla jatkuvasti ympäristöönsä, kuten tienpintaan, muuhun liikenteeseen ja kuljettajan ajotapaan. Lisäksi useat edistykselliset ominaisuudet helpottavat elämää. 

Autossa on esimerkiksi LED-ajovalot, jotka mukauttavat valokeilan olosuhteiden mukaan, sekä puheella ohjattava viestintäjärjestelmä. Hyödylliset ominaisuudet ulottuvat aina pysäköintiä helpottavasta tekniikasta oikean kaistan pitämisessä avustavaan tekniikkaan.

Tyylikkäät ja hyvän näkyvyyden antavat LED-päiväajovalot ja LED-ajovalot

Päiväajovalojen ansiosta autosi huomataan päivällä ja LED-ajovaloilla näet hyvin pimeässä.

Helpompaa ja turvallisempaa peruuttamista

Betoniporsaita, polkupyöriä, matalia muureja… Peruutuskamera näyttää näkymän auton takaa kojelautaan integroidulla näytöllä. Järjestelmä näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Interior detail with focus on the steering wheel and centre console
Ford Mondeo in metallic red front view detail

Kaistanpitoavustin

Kaistanpitoavustin seuraa kameran avulla edessä olevaa tietä sekä kaistamerkintöjä. Järjestelmä varoittaa ohjauspyörää tärisyttämällä ja mittaristossa, jos kaistamerkintöjä lähestytään vilkkua käyttämättä. Jos kuljettaja ei reagoi varoituksiin tai ohjaa autoa, ohjaa kaistanpitoavustin ajoneuvon takaisin omalle kaistalleen. Järjestelmä toimii maantieolosuhteissa yli 65 km/h nopeuksilla ja se voidaan myös kytkeä tarvittaessa pois päältä (vakiona Titanium ja Vignale).

Entistä helpompaa pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin osaa ohjata auton parkkipaikkoihin, jotka ovat vain 20 prosenttia sitä pidempiä tai leveämpiä. Painat vain painiketta, niin innovatiivinen järjestelmä etsii sopivan paikan, kun ajat sellaisen ohi. Sitten se ohjaa sinut automaattisesti pysäköintipaikkaan. Käytät vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näyttöön tulevia ohjeita ja merkkiääniä.

Ford Mondeo with Auto High Beam on

Hyvä näkyvyys muita häikäisemättä

Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen. 

Varmuutta vaihtelevissa olosuhteissa

Älykäs nelivetojärjestelmä osaa määrittää sopivan pidon, kaarretasapainon ja reagoivuuden märissä, kuivissa tai jäisissä olosuhteissa ja vaihtelevassa maastossa. Se pystyy välittämään vetoa etu- tai taka-akseliin tarpeen mukaan. Lisäksi tämä vääntöä tarpeen mukaan välittävä järjestelmä tarjoaa poikkeuksellisen hyvän ohjattavuuden ja on taloudellinen

Visual showing Ford Mondeo AWD system
Visual showing Ford Mondeo AWD system

Hienosäädetty jousitus viimeisteltyyn ajonautintoon

Mondeossa on monivarsitakajousitusjärjestelmä. Tämä edistyksellinen järjestelmä on kevyt, vankka ja täydellisesti viritetty, joten se tarjoaa erinomaisen reagoivuuden, hallinnan ja ajonautinnon.

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving
Red Ford Mondeo on a road front view

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Järjestelmä, joka auttaa lieventämään onnettomuuksia tai estämään ne

Törmäyksenestoavustin havaitsee reitilläsi olevat tai sinne mahdollisesti pyrkivät autot ja jalankulkijat ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämä lieventää onnettomuuksia tai jopa estää ne (toimii enintään 80 km:n tuntinopeudella).

Ford Mondeo steering wheel and dashboard in detail

Aseta enimmäisnopeus etukäteen

Nopeusrajoittimen avulla voit asettaa etukäteen koko matkan enimmäisnopeuden. Järjestelmä varoittaa, jos ohitat sen tai vahingossa ylität asetetun nopeuden.

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

SYNC logo
Top