KUINKA VOIMME AUTTAA?

Home > Henkilöautot > MONDEO > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Hienostuneempi tapa ajaa

Uusi Mondeo Hybridin edistykselliset teknologiat, kuten aktiivinen vakionopeudensäädin Stop and Go -toiminnolla ja kaistavahdilla, tekevät ajokokemuksesta entistä paremman.

Ford Mondeo trailing another car with Adaptive Cruise Control

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu tutka-anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa ja tarvittaessa jopa pysähtyy, jotta asetettu etäisyys säilyy. Kun tie on taas vapaa, järjestelmä kiihdyttää takaisin valitsemaasi nopeuteen.

Parempi näkyvyys LED-päiväajovaloilla

Uusissa energiatehokkaissa LED-päiväajovaloissa on tyylikäs uusi muotoilu. Niiden ansiosta autosi huomataan paremmin.

Red Ford Mondeo LED front headlights close up
Ford Mondeo with diagram of lane keeping system warning engaged

Kaistanpitoavustin

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Tämän jälkeen se varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Jos reagoit hitaasti tai et ollenkaan, kaistanpitoavustin kääntää ohjauspyörää, jotta pääset oikealle kaistalle. Teknologia on käytössä maantienopeuksissa ja poistuu automaattisesti käytöstä alle 65 km:n tuntinopeuksilla. Kaistavahdin ja -avustimen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Itsevarmuutta muuttuvissa olosuhteissa

Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä vie sinut määränpäähäsi, ajoitpa sitten jäisellä maantiellä tai mutaisilla metsäteillä.Kuljettajaa avustavat toiminnot Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä tarjoaa pitoa tarpeen mukaan (torque on demand) ja varmistaa etenemisen vaikeillakin alustoilla. Järjestelmä aktivoituu napin painalluksella, tai havaitessaan vaikeat ajo-olosuhteet, ja pitää näin sinut ja kuormasi tiellä. Neliveto tuo vain 60 kiloa lisäpainoa, joten sinun ei tarvitse tinkiä kuorman kantokyvystä.Kuljettajaa avustavat toiminnot

Visual showing Ford Mondeo AWD system
White Ford Mondeo in car park

Pysäköinnin helppoutta

Aktiivinen pysäköintiavustin ohjaa auton tasku- tai rinnakkaispysäköintipaikkoihin, jotka ovat vain 20% itse autoa pidempiä tai leveämpiä. Painat vain painiketta, jolloin anturit tunnistavat sopivan paikan auton liikkuessa sen ohitse. Tämän jälkeen järjestelmä ohjaa auton ruutuun automaattisesti, ja kuljettajan tehtäväksi jäävät kaasun, jarrun ja vaihteiden käyttö näytön ohjeita ja äänimerkkejä seuraten.

Edistyksellinen jousitus varmistaa erinomaiset ajo-ominaisuudet

Uudessa Mondeossa jousitukseen on kiinnitetty erityistä huomiota. Edistyksellinen jousitus on kevyt, jämäkkä ja hienosäädetty parhaan mahdollisen ohjausvasteen saamiseksi. Tämä takaa erinomaisen hallittavuuden ja ajomukavuuden.

Visual showing Ford Mondeo multi-link rear suspension
Ford Mondeo speed limiter in detail

Säädettävä nopeudenrajoitin

Aktiiviseen vakionopeudensäätimeen integroitu säädettävä nopeudenrajoitin mahdollistaa maksiminopeuden asettamisen. Ajoneuvo ei ylitä asetettua nopeusrajaa, mikä ehkäisee tahattomia ylinopeuksia.

Hyvä näkyvyys muita häikäisemättä

Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Ominaisuus vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edessä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen. 

Ford Mondeo with Auto High Beam on
Detail of a man holding Ford Mondeo steering wheel while driving

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin (EPAS) mukautuu automaattisesti nopeuteen ja olosuhteisiin. Matalilla nopeuksilla järjestelmä saa ratin kääntymään kevyemmin ja helpommin, mikä parantaa ohjattavuutta. Korkeammilla nopeuksilla, joilla tarvitaan enemmän hallintaa, se vakauttaa ohjausta. EPAS-ohjaustehostimessa on nyt suunnanhallinta, ja se huomioi sivutuulen ja muut ajo-olosuhteet, kun taas aktiivinen tärinänhallinta vähentää ohjauspyörän tärinää.

Parempi hallinta mäkilähdöissä

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekunnin ajan, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Tämä helpottaa liikkeellelähtöä ja auton hallintaa.

Ford Mondeo Driving up hill in forest
Blue Ford Mondeo driving out of parking bay

Helppoa peruuttamista

Peruutuskamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen. Se näyttää SYNC-näytöllä näkymän takaasi, ja auttaa sinua huomaamaan niin tolpat, pyörät kuin matalat muuritkin. Sen lisäksi järjestelmä avustaa sinut pieniinkin pysäköintipaikkoihin virtuaalisten apuviivojen avulla.

Ford SYNC -järjestelmä hätäaputoiminnolla

Hätäaputoiminto on tärkeä osa Ford SYNC -järjestelmää. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia auttaa sinua soittamaan Bluetoothilla järjestelmään yhdistetyllä matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä voi välittää elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka et itse pystyisi siihen. FordPass-sovelluksen avulla voit muutamalla napautuksella soittaa tiepalveluun rengasrikon tai muun pienen ongelmatilanteen sattuessa ja seurata avun saapumista kartalta reaaliajassa.

SYNC logo
Top