Home > Henkilöautot > UUSI TOURNEO COURIER > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Uudessa Tourneo Courierissa on lukuisia edistyksellisiä teknologioita, jotka on suunniteltu suojaamaan kuljettajaa, matkustajia ja ajoneuvoa. Jotkin teknologiat, kuten kaatumisenestojärjestelmä ja perävaunun hallintajärjestelmat auttavat ennaltaehkäisemään onnettomuuksia. Järjestelmät, kuten EBA-hätäjarrutehostin lyhentävät jarrutusmatkaa, jolloin mahdollisen törmäyksen vaikutukset ovat pienemmät tai voidaan jopa välttyä törmäykseltä kokonaan.

Ford Tourneo Courier on motorway with ESC diagram

Elektroninen ajonvakauden hallintajärjestelmä - ESC

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auto kulkusuuntaa. Järjstelmä tunnistaa, kun auto on menettämässä pitoa tai ajautumassa pois ajolinjalta, ja jarruttaa automaattisesti yksittäisiä pyöriä jotta ajosuunta pysyy oikeana.

Luistonestojärjestelmä - TCS

Järjestelmä jakaa pitoa parhaiten pitäville pyörille jolloin suorituskyky ja ajettavuus ovat aina erinomaiset. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välitettävää tehoa ja säätää sitä tarpeen mukaan. Erinomainen pito ja hallittavuus mm. liikkeellelähdöissä.

Ford Tourneo Courier driving in countryside viewed from side
Detail of Ford Tourneo Courier front alloy wheel

Rengaspaineen valvontajärjestelmä

Oikean rengaspaineen avulla voidaan parantaa polttoainetaloudellisuutta, estää renkaita liialliselta kulumiselta sekä säilyttää ajo-ominaisuudet hyvinä. Jokaisen renkaan venttiilissä on anturi, joka valvoo rengaspainetta ja sytyttää tarvittaessa varoitusmerkkivalon mittaristoon, jotta renkaat voidaan tarkastaa.

Perävaunun hallintajärjestelmä - TSC

Perävaunun hallintajärjestelmä tunnistaa perävaunun heilumisen ja järjestelmä hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia alentamalla moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen pyöriin kohdistuvaan jarruvoimaa.

Trailer Sway Assist illustration

Kaatumisenestojärjestelmä

Kaatumisenestojärjestelmä varmistaa ajovakauden kaarreajossa ja estää ajoneuvoa kaatumasta vaikka painopiste olisikin korkealla.

Roll Stability Control diagram
Ford Tourneo Courier locking system

Kauko-ohjattava keskuslukitus

Uudessa Tourneo Courierissa on kauko-ohjattava keskuslukitus vakiovarusteena.

Murtohälytin

Valinnaisvarusteena saatava murtohälytin suojaa autoasi hälyttämällä, jos ovet tai konepelti avataan väkisin.

Ford Tourneo Custom parked next to modern wooden building
Top