Home > Henkilöautot > UUSI TOURNEO COURIER > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Uudessa Tourneo Courierissa on lukuisia edistyksellisiä teknologioita, jotka on suunniteltu suojaamaan kuljettajaa, matkustajia ja ajoneuvoa. Jotkin teknologiat, kuten kaatumisenestojärjestelmä ja perävaunun hallintajärjestelmat auttavat ennaltaehkäisemään onnettomuuksia. Järjestelmät, kuten EBA-hätäjarrutehostin lyhentävät jarrutusmatkaa, jolloin mahdollisen törmäyksen vaikutukset ovat pienemmät tai voidaan jopa välttyä törmäykseltä kokonaan.

Ford Tourneo Courier on motorway with ESC diagram

Elektroninen ajonvakauden hallintajärjestelmä – ESC

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkusuuntaa. Järjestelmä tunnistaa, kun auto on menettämässä pitoa tai ajautumassa pois ajolinjalta, ja jarruttaa automaattisesti yksittäisiä pyöriä, jotta ajosuunta pysyy oikeana.

Turvatyynyjärjestelmä

Uuden Tourneo Courierin vakiovarusteisiin kuuluvat kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt, sivuturvatyynyt ja turvaverhot. Törmäyksen tunnistavat anturit on sijoitettu kohtiin, joissa ne varmistavat nopean ja hallitun reagoinnin törmäykseen.

Aerial view of Ford Fiesta with inflated airbags
Detail of Ford Tourneo Courier front alloy wheel

Rengaspaineen valvontajärjestelmä

Oikean rengaspaineen avulla voidaan parantaa polttoainetaloudellisuutta, estää renkaita liialliselta kulumiselta sekä säilyttää ajo-ominaisuudet hyvinä. Jokaisen renkaan venttiilissä on anturi, joka valvoo rengaspainetta ja sytyttää tarvittaessa varoitusmerkkivalon mittaristoon, jotta renkaat voidaan tarkastaa.

Kaatumisenesto

Kaatumisenesto tarkkailee ajoneuvon liikkeitä ja tunnistaa vaaratilanteet. Järjestelmän tunnistaessa vaaratilanteen korjaa se ajolinjaa elektronisen ajovakaudenhallintajärjestelmän avulla.

Roll Stability Control diagram
ISOFIX Child Seat Attachment detail

ISOFIX – turvaistuimen kiinnityspisteet

Uudessa Tourneo Courierissa on lasten turvallista matkustaa. Toisen istuinrivin reunimmaisilla istuinpaikoilla on ISOFIX-kiinnikkeet, joihin voidaan kiinnittää ISOFIX-kiinnikkeillä varustettu lasten turvaistuin.

Lukkiutumaton jarrujärjestelmä – ABS

ABS-jarrut ja elektroninen jarruvoimantasaus toimivat yhdessä tehden jarruttamisesta tehokkaampaa. EBA-hätäjarrutehostin auttaa autoa saavuttamaan parhaan jarrutustehon hätätilanteessa. Järjestelmä tunnistaa elektronisen ajovakauden hallintajärjestelmän avulla, kuinka paljon kuljettaja on painanut jarrua ja lisää painetta tarvittaessa. Voimakkaassa jarrutuksessa hätäjarruvalot vilkkuvat varoitukseksi muille autoilijoille.

Ford Tourneo Custom driving up hill in forest
Trailer Sway Assist illustration

Perävaunun hallintajärjestelmä – TSC

Perävaunun hallintajärjestelmä tunnistaa perävaunun heilumisen ja järjestelmä hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia alentamalla moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen pyöriin kohdistuvaa jarruvoimaa.

Murtohälytin

Valinnaisvarusteena saatava murtohälytin suojaa autoasi hälyttämällä, jos ovet tai konepelti avataan väkisin.

Ford Tourneo Custom parked next to modern wooden building
Top