KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Koe Ford > Moottoriurheilu ja yhteistyökumppanit > Moottoriurheilu

Intohimo suorituskykyä kohtaan on synnynnäistä Fordilla. Todellakin, yritys perustettiin Henry Fordin voitettua kisoja autollaan ”Sweepstakes”. 

Nykyisin Ford kilpailee GT-mallilla World Endurance Championship (WEC) -sarjassa, johon sisältyy myös maailmankuulu Le Mansin 24 tunnin ajo ja Englannin F4-mestaruussarjassa EcoBoost-moottoreilla varustetuilla autoilla.

Osallistuminen näihin sarjoihin osoittaa Fordilla olevaa intohimoa suorituskykyä kohtaan – niin radalla kuin tarjoten tehokkaita autoja kuluttajille.

Moottoriurheilun kautta insinöörimme saavat arvokasta tietoa työskentelystä kehittyneiden materiaalien ja uusien ideoiden parissa. Tämä laajentaa ammattitaitoa ja sillä on vaikutusta myös asiakkaillemme myytäviin autoihin.

Lisätietoa moottoriurheilusta löydät kansainväliseltä Ford Performance -sivustolta.

Ford Motor Company tukee pitkäaikaista yhteistyökumppaniaan M-Sportia entistä laajemmin antamalla sekä teknisesti että taloudellisesti. Fordin suurempi panostus yhdessä vuoden 2017 teknisen ja taloudellisen tuen kanssa takaavat M-Sport Ford World Rally Teamin säilymisen kilpailukykyisenä WRC-sarjassa kaudella 2018 ja sen jälkeen. M-Sport Ford World Rally Team osallistuu WRC-kauden kaikkiin osakilpailuihin Ford Fiesta WRC-autolla pääasiallisina kuljettajinaan Sébastien Ogier/Julien Ingrassia ja Elfyn Evans/Daniel Barritt. Tallin kolmatta autoa ajaa muutama kuski. Suomen Teemu Suninen/Mikko Markkula osallistuvat kauden aikana kahdeksaan WRC-osakilpailuun Ford Fiesta WRC-autolla ja lisäksi kahteen osakilpailuun Fiesta WRC2-autolla.

Suomessa Ford on mukana tukemassa Fiesta R2-autoilla kisaavaa Ford Motorcraft Rally Teamia ja Formula Ford -sarjaa.

Top