Home > Henkilöautot > UUSI EDGE > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ennennäkemätöntä viimeistelyä

Uudessa Ford Edgessä on lukuisia edistyksellisiä teknologioita, jotka parantavat ajonautintoa entisestään. jotka parantavat ajonautintoa entisestään. Näihin huipputeknologioihin kuuluu esimerkiksi Ford Co-Pilot360, johon sisältyy aktiivinen vakionopeudensäädin, Stop and Go-toiminto ja ajolinja-avustin. Järjestelmät toimivat saumattomasti yhdessä, jotta voit nauttia jokaisesta ajomatkasta.

 

Henkilökohtainen avustajasi ajomatkoilla

Ford Co-Pilot360:ssa yhdistyvät useat edistykselliset kuljettajaa avustavat teknologiat, jotka tekevät ajamisesta entistäkin miellyttävämpää. Esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin Stop and Go -toiminnolla säätää asettamaasi vakionopeutta automaattisesti, mukautuen edellä ajavan ajoneuvon nopeuteen. Jos liikenne pysähtyy ruuhkassa, moottori sammuu ja käynnistyy taas uudelleen, kun tie on vapaa. Järjestelmä jopa tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja voi säätää vakionopeudensäätimeen asetettua nopeutta niiden perusteella. Myös ajolinja-avustin helpottaa ohjausta: tarkkailemalla tiemerkintöjä ja auttamalla pysymään kaistan keskellä.

Vaivatonta hallintaa

Mukautuva ohjaus mahdollistaa hyvin reagoivan ohjauksen kaikissa olosuhteissa. Matalammilla nopeuksilla (esimerkiksi pysäköintihallissa) ohjauspyörää tarvitsee kääntää vähemmän. Suuremmilla nopeuksilla ohjaus on puolestaan ketterämpää ja tarkempaa. Uusi Sport-tila tekee ajamisesta kaarteisilla ja mutkaisilla teillä palkitsevampaa, sillä ohjaus reagoi normaalia pienempään ohjauspyörän liikkeeseen.

 

Varmuutta vaihtelevissa olosuhteissa

Uudistettu älykäs nelivetojärjestelmä osaa määrittää sopivan pidon, kaarretasapainon ja reagoivuuden märissä, kuivissa tai jäisissä olosuhteissa ja vaihtelevassa maastossa. Kun nelivetoa ei tarvita, järjestelmä käyttää pelkkää etuvetoa ja vaihtaa takaisin nelivetoon tarpeen mukaan. Tämän seurauksena ajettavuus on erinomainen ja ajaminen entistä taloudellisempaa.

Ford Edge in the mountains with snow and people
Ford Edge driving in country with trees next to road

Edistyksellinen järjestelmä auttaa pysymään kaistalla

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on ajautumassa väärälle kaistalle. Kaistanpitoavustin auttaa ohjauksessa, jotta pääset takaisin omalle kaistalle. Jos auton pyörä koskettaa keskiviivaa tai tien reunaa, kaistavahti varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivaloa. Tämä teknologia poistuu automaattisesti käytöstä alle 64 km/h nopeudessa ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

 

Vaivatonta pysäköintiä

Aktiivinen pysäköintiavustin osaa ohjata auton taskuparkkiin ruutuun, joka on vain 20 prosenttia autoa pidempi. Painat vain painiketta, niin innovatiivinen järjestelmä huomaa sopivan paikan, kun ajat sellaisen ohi. Sen jälkeen järjestelmä ohjaa puolestasi samalla kun käytät kaasu- ja jarrupoljinta sekä vaihteita näyttöön tulevien ohjeiden mukaisesti.

Ford Edge detail of a driving wheel and two hands
Ford Edge dashboard detail

Havaitsee liikennemerkit, jotka voivat jäädä huomaamatta

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa pysyvät ja väliaikaiset liikennemerkit, olivatpa ne tien sivussa tai yläpuolella. Liikennemerkkien nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näkyvät mittaristossa kuvakkeina, jotta huomaat rajoitusten muuttumisen.

Helpottaa nopeusrajoitusten noudattamista

Aktiivinen vakionopeudensäädin helpottaa nopeuden hallintaa, jolloin voit keskittyä ajamiseen. Eteenpäin suunnattu kamera tunnistaa nopeusrajoituksen automaattisesti. Jos järjestelmä on aktivoitu, se asettaa enimmäisnopeuden kyseiseen rajoitukseenTooltip.

Ford Edge driving on a bridge
Ford Edge parking up hill

Parempi hallinta mäkilähdöissä

Mäkilähtöapu estää hetkellisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Ford SYNC -hätäaputoiminto

Onnettomuustilanteessa Ford SYNC -hätäaputoiminto soittaa hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu ja matkapuhelin on yhdistettynä auton tietoviihdejärjestelmään. Voit halutessasi joko katkaista puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Järjestelmä kertoo hätäkeskukselle elintärkeitä tietoja, kuten auton sijainnin, vaikka et itse pystyisi siihen.

Ford SYNC Emergency Assistance
Top