Home > Henkilöautot > EDGE > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Ford Edgessä on monia innovatiivisia teknologioita. Kun tutustut niihin, ihmettelet, miten olet pärjännyt ilman niitä. 

Voit keskittyä ajamiseen, ja saat hyvän, kauaskantoisen näkymän tiehen.

Enemmän nautintoa. Vähemmän ohjausta.

Mukautuva ohjaus tekee ajamisesta vaivatonta kaikissa olosuhteissa – ja jopa pysäköitäessä. 

Matalammilla nopeuksilla (esimerkiksi pysäköintihallissa) ohjauspyörää tarvitsee kääntää vähemmän. Suuremmilla nopeuksilla järjestelmä käyttää perinteisempää ohjauksen välitystä automaattisesti, jotta vaste on miellyttävä ja reagoiva.

Lisäksi käytettävissä on Sport Mode -tila. Kun se on aktivoituna, ajaminen kaarteisilla ja mutkaisilla teillä on palkitsevampaa, sillä ohjauspyörää täytyy kääntää vähemmän kaarreajossa.

Puheohjauksella toimivaa teknologiaa

Ford SYNC 3: mahdollistaa yhteydenpidon, ja voit hallita puhelinta, musiikkia ja navigointijärjestelmää englanninkielisillä puhekomennoilla tai 8-tuumaisella kosketusvärinäytöllä. 

Voit jopa hakea listan paikallisista ravintoloista vain sanomalla "I’m hungry" ("Minulla on nälkä"). Voit myös käyttää Michelin-opasta ja tehdä ravintolaan pöytävarauksen tai varata hotellista huoneen.  

Lisäksi Fordin hätäaputoiminto auttaa soittamaan hätäpuhelun onnettomuustilanteessa.

Ford Edge centre display detail

Havaitsee sivuilta tulevan liikenteen

Uuden Ford Edgen etuosassa on pieni laajakuvakamera. Sen jaettu kuva näkyy auton monitoiminäytöllä, jotta näet kummaltakin sivulta tulevat ajoneuvot, pyöräilijät ja jalankulkijat. Tämä valinnaisvarusteena saatava uusi teknologia on korvaamaton, kun peruutat pois kapeasta pysäköintiruudusta tai vilkkaalle kadulle näkyvyyden ollessa rajallinen.

Aktiivinen
vakionopeudensäädin törmäyksenesto-
järjestelmällä

Valinnaisvarusteena saatavilla olevan aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit valita ajonopeuden, ja järjestelmä ylläpitää sen. Jos sisäänrakennettu anturi havaitsee edessä ajoneuvon, se hidastaa, jotta asetettu ajoetäisyys säilyy. Kun tie on selvä, järjestelmä kiihdyttää valitsemaasi nopeuteen. 

Törmäyksenestojärjestelmä sisältyy aktiiviseen vakionopeudensäätimeen, ja se varoittaa, jos ajat vahingossa liian lähelle edessä ajavaa autoa.

Peilit huomaavat sen, mitä sinulta jää pimentoon

Kuolleen kulman valvontajärjestelmä auttaa vaihtamaan kaistaa turvallisemmin, sillä tutka-anturit tarkistavat kuolleet kulmat auton molemmilla puolilla. Jos ne havaitsevat ajoneuvon, jota et itse huomaa, kyseisen puolen sivupeiliin syttyy oranssi varoitusvalo.

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert -toiminto, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan valppaustason heikkenevän, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustaso heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera.

Edge alarm system
Sync Logo

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Top