KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT VAN > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Transit on entistä älykkäämpi ja suorituskykyisempi. Uudet teknologiat parantavat ajettavuutta, turvallisuutta sekä matkustusmukavuutta. Työpäivät sujuvat entistä mukavammin ja tehokkaammin.  Kuolleen kulman valvontajärjestelmä ja risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä varoittavat ja lisäävät turvallisuutta, kun vaihdetaan kaistaa tai peruutetaan. Aktiivinen pysäköintiavustin on erinomainen varuste mm. kaupunkialueella, koska pysäköintipaikat ovat ahtaita. Näin vältytään vaurioilta ja turhilta kustannuksilta. Aktiivinen vakionopeudensäädin vähentää kuljettajan rasitusta ja parantaa ajomukavuutta pitkillä ajomatkoilla. Korkealle asennettu peruutuskamera valolla sekä laajakulmaetukamera lisäävät turvallisuutta. Nauti ajamisesta!

Itsevarmuutta muuttuvissa olosuhteissa

Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä vie sinut määränpäähäsi, ajoitpa sitten jäisellä maantiellä tai mutaisilla metsäteillä.Kuljettajaa avustavat toiminnot Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä tarjoaa pitoa tarpeen mukaan (torque on demand) ja varmistaa etenemisen vaikeillakin alustoilla. Järjestelmä aktivoituu napin painalluksella, tai havaitessaan vaikeat ajo-olosuhteet, ja pitää näin sinut ja kuormasi tiellä. Neliveto tuo vain 60 kiloa lisäpainoa, joten sinun ei tarvitse tinkiä kuorman kantokyvystä.Kuljettajaa avustavat toiminnot

Ford Transit Van LCD screen close up of parking assist

Vaivatonta pysäköintiä ja helpompaa peruuttamista

Uuden Transitin aktiivinen pysäköintiavustin tekee pysäköinnistä entistä helpompaa. Järjestelmä tunnistaa oikeankokoisen pysäköintiruudun ja ohjaa auton automaattisesti ruutuun ja siitä pois. Sinun tarvitsee vain käyttää polkimia ja vaihteita. Keskikonsoliin integroitu näyttö näyttää kohteet, jotka voisivat muuten jäädä huomaamatta, ja lisäksi se näyttää virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen pienimpiinkin tiloihin onnistuu huolettomammin. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen.

Sähkötoiminen ohjaustehostin

Sähkötoiminen ohjaustehostin avustaa ohjauksessa auton nopeuden mukaan. Samalla se auttaa pienentämään polttoaineenkulutusta käyttämällä sähkövirtaa moottorin tehon sijaan. (Vakiona kaikissa etuveto- ja takavetomalleissa, kun moottorina Euro 6.2 -päästöstandardit täyttävä moottori tai automaattivaihteisto)

Ford Transit Van interior view with power steering graphic
Ford Transit Van rear view camera view

Havaitsee sivuilta tulevan liikenteen

Transitin etuosassa on pieni laajakulmakamera. Sen jaettu kuva näkyy auton monitoiminäytöllä, jotta näet kummaltakin sivulta tulevat ajoneuvot, pyöräilijät ja jalankulkijat. Laajakuvaetukamera on korvaamaton varuste, kun peruutat pois kapeasta pysäköintiruudusta tai vilkkaalle kadulle, kun näkyvyys on rajallinen.

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä

Risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä on osa Kuolleen kulman varoitusjärjestelmää. Peruutettaessa pysäköintipaikasta, josta on huono näkyvyys tielle, risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä tunnistaa ja varoittaa esteistä ja vaaroista. Järjestelmä sytyttää varoitusmerkkivalon sivupeiliin – sille puolelle, missä vaara tai este on – sekä varoitusmerkkivalon mittaristoon.

Ford Transit Van backing up with a help of Cross Traffic Alert

Tyylikkäät LED-päiväajovalot

Erittäin energiatehokkaat edistykselliset päiväajovalot antavat uudelle Transitille tunnusomaisen tyylikkään ilmeen.

Ford Transit Van close up on new LED lights
Ford Transit Van facing traffic sign

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset liikennemerkit. Liikennemerkkien nopeusrajoitukset ja ohituskiellot näkyvät mittaristossa kuvakkeena, jotta huomaat rajoitusten muuttumisen.

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään, mikä antaa lisää aikaa ja hallintaa, kun siirrät jalan jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Se on hyödyllinen myös liukkailla pinnoilla pysähtyessä ja liikkeelle lähtiessä.

Ford Transit Van driving up the road with help of Hill Start Assist
New Transit Van Side Wind stabilisation graphic

Sivutuulen vakautusjärjestelmä

Tämä ominaisuus tunnistaa ajovakauden hallintajärjestelmän avulla sivutuulen vaikutuksen ja auttaa pysymään kaistalla voimakkaissa puuskissa.

Kuljettajan vireystilan valvonta

Järjestelmä valvoo jatkuvasti kuljettajan vireystilaa. Jos järjestelmä tunnistaa väsymyksen, sytyttää se varoitusmerkkivalon mittaristoon, jotta kuljettaja pitäisi tauon. Jos vireystila laskee edelleen, sytyttää järjestelmä varoitusmerkkivalon sekä antaa varoitusmerkkiäänen.

Ford Transit Van interior with person drinking coffee
Top