Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Kaupunkien kadut, moottoritiet, maantiet… Transitissa matkustat mukavasti, minne tahansa työsi sinut viekään. 

Lisäksi useat uudet teknologiat tekevät ajamisesta entistä mukavampaa ja turvallisempaa.

Eri järjestelmät esimerkiksi avustavat pysäköinnissä, havaitsevat ajoreitillä olevat esteet, varoittavat väärälle kaistalle ajautumisesta ja havaitsevat väsymyksen merkit ajokäyttäytymisessä. Transit on työpäivän älykäs yhteistyökumppani.

AWD-nelivetojärjestelmä

Älykäs nelivetojärjestelmä tunnistaa kunkin pyörän pidon ja välittää vääntöä parhaiten pitävälle pyörälle. Normaaleissa ajo-olosuhteissa toimii takaveto, mutta esim. liukkailla pinnoilla ja pidon heiketessä järjestelmä jakaa vääntöä automaattisesti etupyörille. Nelivetojärjestelmän ansiosta säilytetään erinomainen pito vaikeissa ja haastavissa ajo-olosuhteissa. Nelivetojärjestelmä toimii täydellisesti yhdessä elektronisen ajovakauden hallintajärjestelmän kanssa. Nelivedon lukituspainike ”AWD-lock” on sijoitettu kojelautaan vaativia ajo-olosuhteita varten. Ohjattavuuden parantamiseksi järjestelmään on lisätty etuakseliston tasauspyörästö.

 

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Kuljettaja asettaa aktiivisen vakionopeudensäätimeen nopeuden, jonka haluaa järjestelmän ylläpitävän. Jos järjestelmä tunnistaa edellä hitaammin ajavan ajoneuvon hidastaa järjestelmä automaattisesti nopeutta, jotta esiasetettu turvaväli säilytetään. Kun tie on taas vapaa kiihdyttää järjestelmä ajoneuvon nopeuden takaisin esiasetettuun arvoon.

Törmäyksenvaroitusjärjestelmä (Forward Alert) on osa Aktiivista vakionopeudensäädintä. Järjestelmä varoittaa, jos ollaan liian lähellä edellä ajavaa ajoneuvoa

Ford SYNC 3

SYNC:in uusin ja kehittynein versio parantaa toimivuutta ja käyttömukavuutta aikaisempiin versioihin verrattuna. Uudessa käyttöliittymässä on suuremmat painikkeet, joilla pääset nopeammin haluamaasi tietoon. 8” kosketusnäytöllä navigoit älypuhelimista ja tableteista tutuilla nipistys- ja pyyhkäisytoiminnoilla. AppLinkin avulla Ford SYNC 3 on yhdistettävissä Applen CarPlay ja Android Auto -sovelluksiin.

*Bluetooth® -sana ja logot ovat Bluetooth SIG, Inc. omaisuutta ja Ford Motor Company Limited käyttää niitä lisenssillä. Muut tavaramerkit ja nimet ovat omistajiensa omaisuutta.

 

Ford SYNC with Voice Control

Parkkitutka

Parkkitutkat auttavat arvioimaan auton ja sen takana olevien esteiden välistä etäisyyttä. Järjestelmä ilmoittaa etäisyyden esteestä merkkiäänellä, joka voimistuu kun estettä lähestytään.

Peruutuskamera

Peruutuskamera on saatavilla valinnaisvarusteena. Kamera aktivoituu automaattisesti, kun peruutusvaihde valitaan. Kuvassa näkyvät virtuaaliset apuviivat auttavat ohjaamisessa.

Rear View Camera
Auto High Beam

Kaukovaloautomatiikka

Automaattiset kaukovalot varmistavat parhaan näkyvyyden turvallisesti. Järjestelmä tunnistaa vastaantulevat autot ja vaihtaa silloin automaattisesti kaukovalot ajovaloille. Kun tie on taas vapaa järjestelmä vaihtaa takaisin kaukovaloille.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Valinnaisvarusteena saatava Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset liikennemerkit ja ohituskieltomerkit. Liikennemerkin nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan.

Traffic Sign Recognition system
Ford SYNC with Emergency Assistance

Hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Top