KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > UUSI TRANSIT ALUSTA > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Teknologiaa, jolla on tarkoitus

Uudessa Transit-alustassa on edistyksellistä teknologiaa, joka auttaa työskentelemään fiksummin ja taloudellisemmin. Esimerkiksi sähköinen ohjaustehostin mukautuu muuttuviin olosuhteisiin tehden ohjauksesta kevyttä ja vaivatonta matalilla nopeuksilla ja vakaampaa suuremmilla nopeuksilla. Älykkään aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta pitkät ajomatkat moottoriteillä ovat miellyttävämpiä ja taloudellisempia. Autossa on myös eri ajotiloja, kuten Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow/Hail ja uusi EcoMode. Ne mahdollistavat Transitin ajo-ominaisuuksien mukauttamisen tehtävän mukaan.

Itsevarmuutta muuttuvissa olosuhteissa

Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä vie sinut määränpäähäsi, ajoitpa sitten jäisellä maantiellä tai mutaisilla metsäteillä.Kuljettajaa avustavat toiminnot Älykäs AWD-nelivetojärjestelmä tarjoaa pitoa tarpeen mukaan (torque on demand) ja varmistaa etenemisen vaikeillakin alustoilla. Järjestelmä aktivoituu napin painalluksella, tai havaitessaan vaikeat ajo-olosuhteet, ja pitää näin sinut ja kuormasi tiellä. Neliveto tuo vain 60 kiloa lisäpainoa, joten sinun ei tarvitse tinkiä kuorman kantokyvystä.Kuljettajaa avustavat toiminnot

Älykkäämpi vakionopeudensäädin

Aktiivisen vakionopeudensäätimen ansiosta voit asettaa haluamasi nopeuden. Järjestelmä tunnistaa nopeusrajoituksen ja pitää valitun nopeuden automaattisesti rajoituksen mukaisena. Edistyksellinen tutkateknologia tunnistaa edessä olevan hitaammin etenevän liikenteen. Se voi säätää nopeutta automaattisesti, jotta määritetty väli edellä ajavaan säilyy. Kun liikenne sujuu jälleen nopeammin, auto palaa valitsemaasi nopeuteen.

Kaistanpitoavustin

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Jos auton pyörä koskettaa keskiviivaa tai tien reunaa, kaistavahti varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon. Kaistanpitoavustin taas auttaa ohjauksen väännössä, jotta pääset takaisin omalle kaistalle. Tämä teknologia poistuu automaattisesti käytöstä alle 64 km:n tuntinopeuksilla, ja sen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Ford Transit Chassis Cab selectable drives close up

Ajotilavalinnat

Valittavissa olevien ajotilojen ansiosta voit mukauttaa Transit Alustan ajo-ominaisuuksia tiettyyn tehtävään tai maastoon. Ajotilat ovat Normal, Slippery, Mud/Rut, Tow ja polttoainetaloudellisuuden maksimoiva uusi EcoMode.

Automaattiset ajovalot LED-päiväajovaloilla

Erittäin tehokkaat Bi-Xenon-ajovalot tuottavat kirkkaan, luonnollisen ja tarkan valokeilan. Lisäksi ne tunnistavat, kun ulkona on pimeää, ja mukauttavat valokeilan automaattisesti ajo-olosuhteiden kannalta optimaaliseksi. Automaattiset kaukovalot helpottavat pimeällä ajamista. Järjestelmä vaihtaa tilapäisesti lähivaloille, kun se havaitsee vastaantulevaa liikennettä tai edellä ajavan auton. Näin valot eivät häikäise muita kuljettajia. Sen jälkeen kaukovaloihin palataan automaattisesti, jotta näkyvyys olisi paras mahdollinen.

New Transit Chassis Cab headlight close up
Ford Transit Chassis Cab interior dashboard view

Ohjaustehostin reagoi kaikkiin tilanteisiin

Sähköinen ohjaustehostin avustaa ohjauksessa auton nopeuden mukaan. Samalla se auttaa pienentämään polttoaineenkulutusta käyttämällä sähkövirtaa moottorin tehon sijaan.

Kuljettajan vireystilan valvonta

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert -toiminto, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan valppaustason heikkenevän, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustaso heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera.

Ford Transit Chassis Cab interior cabin with man

Väärän suunnan varoitus

Väärän suunnan varoitus varoittaa merkkivalolla ja -äänellä, jos ohitat kielletyn ajosuunnan merkin ja jos ajat väärään suuntaan. Toiminto toimii yhdessä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän kanssa.

Vakionopeudensäädin ja säädettävä nopeusrajoitin

Vakionopeudensäädin ja säädettävä nopeusrajoitin pitävät auton nopeuden siinä, joksi olet sen asettanut. Ominaisuus voi säästää polttoainetta ja vähentää ylinopeuden riskiä. Kaikkien vakionopeudensäädinjärjestelmien tavoin se pitää asettamasi nopeuden, jotta et joudu pitämään jalkaa kaasulla.

Ford Transit Chassis Cab side view driving at night
New Transit Chassis Cab rear view with heavy load

Kaarreajon hallinta

Dynaaminen kaarreajon hallintajärjestelmä lukee tienpintaa 100 kertaa sekunnissa ja säätää etupyörien tehojakaumaa saamiensa tietojen perusteella. Näin saavutetaan paras pito ja tarkempi ajettavuus.

Mäkilähtöavustin

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään, kun siirrät jalan jarrulta kaasupolkimelle, mikä mahdollistaa hallitumman liikkeellelähdön. Järjestelmä on hyödyllinen myös pysähtelevässä ajossa liukkaissa olosuhteissa.

Ford Transit Chassis Cab hill start demonstaration
New Transit Chassis Cab showing side wind graphic

Sivutuulen vakautus

Tämä ominaisuus tunnistaa ajovakauden hallintajärjestelmän avulla sivutuulen vaikutuksen ja auttaa pysymään kaistalla voimakkaissa puuskissa.

Top