Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT ALUSTA > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Transit alusta on suunniteltu mahdollisimman käytännölliseksi.
Siinä on myös ominaisuuksia ja teknologioita, jotka parantavat ajettavuutta ja turvallisuutta.

Ford Transit Chassis Cab Gear Stick detail.

SelectShift A6 -automaattivaihteisto

Automaattivaihteisto on saatavissa 130 hv ja 170 hv moottoreiden kanssa. Kuusivaihteinen SelectShift-automaattivaihteisto tekee ajamisesta tasaisen rentouttavaa varsinkin ruuhkaisessa liikenteessä. Kuljettaja voi halutessaan vaihtaa vaihdetta manuaalisesti vaihteenvalitsimesta. Lisäksi kuljettaja voi lukita vaihteita pois käytöstä haastavissa ajo-olosuhteissa, kuten liukkailla pinnoilla tai jyrkissä mäissä.

Taloudellisempaa ja vähemmän uuvuttavaa matkustusta

Vakionopeudensäädin ja säädettävä nopeusrajoitin pitävät auton nopeuden siinä, joksi olet sen asettanut. Ominaisuus voi säästää polttoainetta ja vähentää ylinopeuden riskiä. Kaikkien vakionopeudensäädinjärjestelmien tavoin se pitää asettamasi nopeuden, jotta et joudu pitämään jalkaa kaasulla.

Ford Transit Chassis Cab side view
Ford Transit Chassis Cab front side view

Edistyksellinen järjestelmä pitää auton kaistalla

Jos järjestelmä havaitsee, että autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle, kaistavahti varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. 

Kuljettajan vireystilan valvonta tunnistaa väsymyksen

Kuljettajan vireystilan valvonta, Driver Alert -toiminto, tarkkailee jatkuvasti ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan valppaustason heikkenevän, mittaristoon tulee varoitusmerkki, joka ehdottaa taukoa. Jos valppaustaso heikkenee entisestään, viesti toistuu äänimerkin kera.

Driver Alert warns you when it detects you’re tired
Ford Transit Chassis Cab carrying equipment

Maksimoi hallinta kaarteissa

Dynaaminen kaarreajon hallinta reagoi tiehen 100 kertaa sekunnissa. (Se on 33 kertaa nopeampi kuin silmänräpäys.) Saamillaan tiedoilla järjestelmä tasapainottaa etupyöriin välitettävää tehoa. Tämä maksimoi pidon ja terävöittää käsiteltävyyttä, jolloin selviydyt kaarteista ja tien töyssyistä helpommin.

Varmuutta vaihtelevissa olosuhteissa

Älykäs nelivetojärjestelmä osaa määrittää sopivan pidon, kaarretasapainon ja reagoivuuden märissä, kuivissa tai jäisissä olosuhteissa ja vaihtelevassa maastossa. Se pystyy välittämään vetoa etu- tai taka-akseliin tarpeen mukaan. Lisäksi tämä vääntöä tarpeen mukaan välittävä järjestelmä tarjoaa poikkeuksellisen hyvän ohjattavuuden ja on taloudellinen

Intelligent All-Wheel Drive System
Ford Transit Chassis Cab front view

Mäkilähtöapu

Mäkilähtöapu estää tilapäisesti autoa vierimästä taakse- tai eteenpäin mäkilähdöissä. Järjestelmä säilyttää jarruvoiman 2–3 sekuntia pidempään ja auto pysyy paikallaan, kun jalka siirretään jarrupolkimelta kaasupolkimelle. Mäkilähtöapu on erittäin hyödyllinen liikkeellelähtötilanteessa.

Sivutuulen vakautusjärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa sivutuulen vaikutukset ja tarvittaessa käyttää tuulenpuoleisia jarruja erinomaisen ajovakauden säilyttämiseksi.

Ford Chassis-Cab on highway showing Side Wind Stabilisation
Ford Transit Chassis Cab rear view

Kuormantunnistus

Järjestelmä tunnistaa kuorman painon ja sijainnin sekä varmistaa elektronisen ajovakaudenhallintajärjestelmän avulla erinomaisen ajettavuuden.

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Sync with emergency assistance
Top