Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT ALUSTA > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Uuden 2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottorin teho ja vääntö ovat huippuluokkaa. Niiden polttoainetaloudellisuus on hyvä ja päästöt alhaiset. Lisäksi moottorit täyttävät tiukan Euro 6.2 -päästötason vaatimukset. 

Auto Start-Stop järjestelmä on vakiovarusteena ja sen avulla polttoaineenkulutusta voidaan alentaa.

Ford EcoBlue TDCi -dieselmoottori

2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottori on erittäin suorituskykyinen ja tehokas. Polttoainetaloudellisuus on erinomainen ja päästöt alhaiset. Valittavissa on kaksi eri tehovaihtoehtoa: 130 hv / 385 Nm ja 170 hv / 405 Nm. Lisäksi moottori täyttää Euro 6.2 -päästötason vaatimukset. Käyttökustannuksia alentavat entisestään pitkät huoltovälit - jopa 60 000 km tai kaksi vuotta.

Greater performance. Fewer emissions.

Entistä parempi suorituskyky - entistä pienemmillä päästöillä

2.0 Ford EcoBlue 2.0 TDCi -dieselmoottori täyttää tiukat Euro 6 -päästötason standardit. Pakokaasujen puhdistusjärjestelmä, SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction), käyttää AdBlue® -lisäainetta. Lisäaine on urean ja veden seos, jonka avulla NOx-päästöjä saadaan muutettua typeksi ja vedeksi. Hiukkassuodatin suodattaa yli 99 % pakokaasun pienhiukkasista. Jotta puhdistusjärjestelmä toimisi oikein on AdBlue®-säiliöön lisättävä AdBlue®-lisäainetta. Järjestelmä sytyttää varoitusilmoituksen mittaristoon, jos lisäaineen määrä laskee liian alas.

Päästöjä vähentävä lisäaine

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®nestettä. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jotta Ford EcoBlue -dieselmoottorin AdBlue®-tankki toimisi oikein, siinä täytyy olla AdBlue®-nestettä. Jos neste on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus. 

An additive that removes pollution
Ford Transit Chassis Cab front view

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

Lataa akku taloudellisemmin

Tavallisista järjestelmistä poiketen älykäs uudelleenlataus lataa akun vain tarvittaessa. Se välttää mahdollisuuksien mukaan uudelleenlatausta silloin kun kaasua painetaan. Näin voidaan saavuttaa lisävähennyksiä polttoaineenkulutuksessa ja päästöissä.

Ford transit Battery charging
Feather on accelerator render

Kiihdytyksen hallinta taloudellisempaan ajoon

Tämä innovatiivinen valinnaisvaruste säätelee kiihdytysnopeutta sen mukaan, onko kuormatila tyhjä vai käytössä. Sen ansiosta polttoaineenkulutus voi pienentyä jopa 15 prosentilla ajotavastasi riippuen. Tämä teknologia voi myös muun muassa vähentää moottorin, jarrujen ja renkaiden sekä muiden osien kulumista.

Vähemmän polttoainetta kuluttavat vaihteiden vaihdot

Vaihteen merkkivalo mittaristossa kertoo, milloin on polttoaineenkulutuksen kannalta paras hetki vaihtaa vaihdetta. Se on yksinkertainen mutta tehokas tapa tehdä jokaisesta matkasta vieläkin taloudellisempi.

Shift Indicator for fuel-efficient gear changes
Top