KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT LINJA-AUTO > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallinen

Uudessa Transit Linja-autossa on lukuisia käteviä turvateknologioita ja murtosuojausjärjestelmiä, jotka suojaavat kuljettajaa, matkustajaa ja autoa. Jotkin näistä ominaisuuksista suojaavat onnettomuustilanteessa, kun taas toiset auttavat ennaltaehkäisemään onnettomuuksia.

Törmäyksenestoavustin jalankulkijatunnistuksella

Törmäyksenestoavustin jalankulkijoiden tunnistuksella tarkkailee tietä tutkan ja kamerateknologian avulla. Järjestelmä varoittaa, jos olet vaarassa törmätä toiseen ajoneuvoon, jalankulkijaan tai pyöräilijään. Jos et reagoi varoitukseen ajoissa, järjestelmä voi automaattisesti jarruttaa jopa täydellä voimalla. Tämä auttaa lieventämään tai jopa välttämään auton etuosaan kohdistuvia törmäyksiä. 

Ajovakauden hallintajärjestelmä 

Ajovakauden hallintajärjestelmä valvoo jatkuvasti auton kulkua. Se havaitsee, kun auto on menettämässä pitoa ja välittää automaattisesti jarruvoimaa yksittäisiin pyöriin vakauttaen auton. Järjestelmä valvoo auton käyttäytymistä hyödyntämällä ABS-jarrujen ja luistonestojärjestelmän edistyksellisiä antureita.

Electronic Stability control technology animation

Maximum grip with minimum effort

Järjestelmä jakaa pitoa parhaiten pitäville pyörille, jolloin suorituskyky ja ajettavuus ovat aina erinomaiset. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti auton yksittäisiin pyöriin välitettävää tehoa ja säätää sitä tarpeen mukaan. Erinomainen pito ja hallittavuus mm. liikkeellelähdöissä.

Ford Transit Minibus driving in city
New Transit Minibus with trailer indicating sway control

Perävaunun hallintajärjestelmä  

Perävaunun hallintajärjestelmä tunnistaa perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa auton nopeutta palauttaakseen perävaunun hallinnan. Järjestelmä hidastaa auton nopeutta pienentämällä moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen jarruvoimaa kaikkiin pyöriin.

Kuljettajan ja matkustajan turvatyynyt

Transit Linja-autossa on vakiona kuljettajan ja etumatkustajan turvatyynyt. Jos etuistuimella ei istu ketään, voidaan etumatkustajan turvatyyny poistaa käytöstä turvatyynyn passivointikytkimestä. Jos turvatyyny on poissa käytöstä, mittaristossa näkyy merkkivalo muistutuksena siitä.

Ford Transit showing engaged airbags
Top