KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT VAN > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Taloudellisempi ja suorituskykyisempi

Transit on entistä tehokkaampi ja taloudellisempi. 10-vaihteinen automaattivaihteisto varmistaa erinomaisen ajettavuuden. Mm. Auto-Start-Stop-järjestelmä avulla saadaan parenettua polttoainetaloudellisuutta ja vähennettyä päästöjä.

HVO-diesel

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil, vetykäsitelty kasviöljy) -dieseliä valmistetaan eläinrasvoista ja kasviöljyistä, kuten käytetystä ruokaöljystä, jota voidaan hankkia ravintoloista – ja jopa kotikeittiöistä.

HVO-dieseliä, joka tunnetaan myös 2. sukupolven biodieselinä, voidaan käyttää Ford Transit, Transit Custom ja Tourneo Custom -dieselmalleissa tavallisen dieselin sijasta ja ilman ajoneuvoon tehtäviä muutoksia. HVO-dieselin ja perinteisen dieselin välillä ei ole eroa suorituskyvyssä tai kulutuksessa, eikä HVO-dieselin käyttö vaikuta auton huoltoväleihin tai takuuseen. HVO-diesel voidaan myös sekoittaa tavallisen dieselin sekaan polttoainesäiliössä, joten sinun ei tarvitse huolehtia, jos HVO-dieseliä ei ole saatavilla lähistöllä.

Verrattaessa perinteisiin fossiilisiin polttoaineisiin, HVO-diesel voi parantaa ilmanlaatua sekä vähentää kasvihuonekaasuja jopa 90 prosenttia tavalliseen dieselöljyyn verrattuna. HVO palaa puhtaammin ja kestää pidempään sen valmistusprosessin ansiosta.

New Blue Transit Van rear view driving on road

Edistyksellistä uutta moottoriteknologiaa

Transit on entistäkin tehokkaampi ja taloudellisempi. 2.0 Ford EcoBlue -dieselmoottorin tehokkain version on 185 hv. Uuteen Transitiin on saatavissa tehdasasennettuja erikoisvalinnaisvarusteita. Lisäksi se on erinomainen aihio muutostöihin.

Kevythybridi mHEV

Transit on nyt saatavissa myös kevythybridimallina. Akkukäyttöinen sähkömoottori toimii yhdessä polttomoottorin kanssa. Polttoaineenkulutus ja päästöt ovat alhaisemmat kuin perinteisessä polttomoottorimallissa.

New Blue Transit Van rear view driving on road
AdBlue additive close up

AdBlue-lisäaine

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®-nestettä. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jotta Ford EcoBlue -dieselmoottorin toimii kunnolla, siinä täytyy olla AdBlue®-nestettä. Jos neste on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus.

Taloudellisempaa ajoa

Innovatiivinen Ford EcoMode -järjestelmä arvioi jatkuvasti ajotapasi vaikutusta polttoaineenkulutukseen. Järjestelmä analysoi nopeutta, vaihteiden vaihtoa, jarruvoimaa ja ennakointia sekä lyhyiden ja pitkien matkojen määrää. EcoMode näyttää nämä tiedot mittaristossa olevalla näytöllä. Tavoitteena on kannustaa ajamaan taloudellisemmin, pienentää polttoaineenkulutusta ja säästää rahaa auton elinkaaren aikana.

Ford Transit Van driving on motorway front view with Eco Mode dial in detail
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

6-vaihteinen manuaalivaihteisto

TUudessa Transitissa on 6-vaihteinen manuaalivaihteisto. Vaihteen vaihtaminen on tunnokasta ja ajaminen taloudellista.

Kiihdytyksenhallinta - taloudellisempaan ajoon

Järjestelmä säätelee kiihdytysnopeutta sen mukaan, onko auto tyhjä ja kuormattu. Sen ansiosta polttoaineenkulutus voi pienentyä jopa 15 prosentilla ajotavasta riippuen. Tämä teknologia voi vähentää myös moottorin, jarrujen ja renkaiden sekä muiden osien kulumista.

Ford Transit Van driving on highway front view
Ford Transit Van close up of 6-sped transition

Älykäs latausjärjestelmä

Tavallisista järjestelmistä poiketen älykäs latausjärjestelmä lataa akkua vain tarvittaessa. Näin polttoaineenkulutus ja päästöt ovat entistä alhaisemmat.

Top