Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottorin teho ja vääntö ovat huippuluokkaa. Niiden polttoainetaloudellisuus on hyvä ja päästöt alhaiset. Lisäksi moottorit täyttävät tiukan Euro 6.2 -päästötason vaatimukset.

2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottori

2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottori on erittäin suorituskykyinen ja tehokas. Polttoainetaloudellisuus on erinomainen ja päästöt alhaiset. Valittavissa on kaksi eri tehovaihtoehtoa: 130 hv / 385 Nm ja 170 hv / 405 Nm. Lisäksi moottori täyttää Euro 6.2 -päästötason vaatimukset. Käyttökustannuksia alentavat entisestään pitkät huoltovälit - jopa 60 000 km tai kaksi vuotta.

Puhtaampaa suorituskykyä

Uusi 2.0 TDCi Ford EcoBlue täyttää tiukat Euro 6.2 -päästötason vaatimukset.

EcoBlue engines on the road
AdBlue

Päästöjä vähentävä lisäaine

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®nestettä. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jotta Ford EcoBlue -dieselmoottorin AdBlue®-tankki toimisi oikein, siinä täytyy olla AdBlue®-nestettä. Jos neste on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus. 

Älykäs latausjärjestelmä

Älykäs latausjärjestelmä lataa akkua vain silloin kun se on tarpeellista. Tämä alentaa polttoaineenkulutusta.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Auto-Start-Stop

Auto-Start-Stop -järjestelmä sammuttaa ajoneuvon esimerkiksi kun seistään liikennevaloissa kytkinpoljin vapautettuna. Esimerkiksi ilmastointi ja radio pysyvät päällä tästä huolimatta. Kun kytkinpoljin painetaan pohjaan niin moottori käynnistyy. Auto-Start-Stop on erinomainen järjestelmä varsinkin kaupunkiliikenteessä. Järjestelmän avulla saadaan alennettua polttoaineenkulutusta kaupunkiliikenteessä jopa 10 %.

Jotta voisit ajaa taloudellisemmin

Innovatiivinen Ford Eco Mode -järjestelmä arvioi jatkuvasti ajotapasi vaikutusta polttoaineenkulutukseen. Järjestelmä analysoi nopeutta, vaihteiden vaihtoa, jarruvoimaa ja ennakointia sekä lyhyiden ja pitkien matkojen määrää. Tämän jälkeen älykäs ohjelmisto kertoo, miten voit pienentää polttoaineenkulutusta.

Ford Eco Mode
Acceleration Control

Kiihdytyksenhallinta

Järjestelmä rajoittaa kiihdyttämistä sen mukaan, onko ajoneuvo tyhjä vai kuormattu. Kiihdytyksenhallinnan ansiosta polttoaineenkulutus voi pienentyä jopa 15 % ajotavasta riippuen. Teknologian avulla voidaan mm. vähentää moottorin, jarrujen ja renkaiden sekä muiden osien kulumista.

Vaihteenvaihdon merkkivalo

Merkkivalo mittaristossa ilmoittaa kuljettajalle, kun on paras mahdollinen hetki vaihtaa vaihdetta. Järjestelmän ohjetta noudattamalla saavutetaan paras polttoainetaloudellisuus.

Shift Indicator light
Top