Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Uuden 2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottorin teho ja vääntö ovat huippuluokkaa. Niiden polttoainetaloudellisuus on hyvä ja päästöt alhaiset. Lisäksi moottorit täyttävät tiukan Euro 6 -päästötason vaatimukset.

2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottori

2.0 TDCi Ford EcoBlue -moottori on erittäin suorituskykyinen ja tehokas. Polttoainetaloudellisuus on erinomainen ja päästöt alhaiset. Valittavissa on kaksi eri tehovaihtoehtoa: 130 hv / 385 Nm ja 170 hv / 405 Nm. Lisäksi moottori täyttää Euro 6 -päästötason vaatimukset. CO2-päästöt ovat alimmillaan vain 174 g/km. Käyttökustannuksia alentavat entisestään pitkät huoltovälit - jopa 60 000 km tai kaksi vuotta.

Puhtaampaa suorituskykyä

Uusi 2.0 TDCi Ford EcoBlue täyttää tiukat Euro 6 -päästötason vaatimukset.

EcoBlue engines on the road
AdBlue

Päästöjä vähentävä lisäaine

SCR-järjestelmä (Selective Catalytic Reduction) muuntaa pakokaasun NOx-päästöt typeksi ja vedeksi käyttämällä urea- ja vesipohjaista AdBlue®nestettä. Tämän jälkeen hiukkassuodatin poistaa yli 99 % ajoneuvon pakokaasupäästöjen kiinteistä hiukkasista. Jotta Ford EcoBlue -dieselmoottorin AdBlue®-tankki toimisi oikein, siinä täytyy olla AdBlue®-nestettä. Jos neste on loppumassa, mittaristossa näkyy varoitus. 

Lataa akku taloudellisemmin

Tavallisista järjestelmistä poiketen älykäs uudelleenlataus lataa akun vain tarvittaessa. Se välttää mahdollisuuksien mukaan uudelleenlatausta silloin kun kaasua painetaan. Näin voidaan saavuttaa lisävähennyksiä polttoaineenkulutuksessa ja päästöissä.

Ford Smart regenerative charging
Auto Start Stop

Auto-Start-Stop-järjestelmä pienentää polttoaineenkulutusta

Kun pysähdyt esimerkiksi liikennevaloihin tai ruuhkaan, tämä teknologia voi sammuttaa moottorin automaattisesti. Se antaa kuitenkin edelleen virtaa ajovalojen, ilmastoinnin, radion ja Ford SYNC -järjestelmän kaltaisille tärkeille toiminnoille. Kun haluat lähteä liikkeelle, paina kytkintä ja valitse ensimmäinen vaihde tavalliseen tapaan (tai jos käytössä on automaattivaihteisto, paina kaasua), niin moottori käynnistyy uudelleen. Auto-Start-Stop on erityisen tehokas kaupunkiajossa, jossa se voi vähentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia (kaupunkiajo).

Jotta voisit ajaa taloudellisemmin

Innovatiivinen Ford Eco Mode -järjestelmä arvioi jatkuvasti ajotapasi vaikutusta polttoaineenkulutukseen. Järjestelmä analysoi nopeutta, vaihteiden vaihtoa, jarruvoimaa ja ennakointia sekä lyhyiden ja pitkien matkojen määrää. Tämän jälkeen älykäs ohjelmisto kertoo, miten voit pienentää polttoaineenkulutusta.

Ford Eco Mode
Acceleration Control

Kiihdytyksen hallinta taloudellisempaan ajoon

Tämä innovatiivinen valinnaisvaruste säätelee kiihdytysnopeutta sen mukaan, onko kuormatila tyhjä vai käytössä. Sen ansiosta polttoaineenkulutus voi pienentyä jopa 15 prosentilla ajotavastasi riippuen. Tämä teknologia voi myös muun muassa vähentää moottorin, jarrujen ja renkaiden sekä muiden osien kulumista.

Vähemmän polttoainetta kuluttavat vaihteiden vaihdot

Vaihteen merkkivalo mittaristossa kertoo, milloin on polttoaineenkulutuksen kannalta paras hetki vaihtaa vaihdetta. Se on yksinkertainen mutta tehokas tapa tehdä jokaisesta matkasta vieläkin taloudellisempi.

Shift Indicator light
Top