Green Puma ST side view

HIENOSÄÄDETTY SUORITUSKYKYISEKSI

FORD PUMA ST

Kuvan malli on Puma ST valinnaisvarusteilla

SUORITUSKYKYINEN KAIKISSA TILANTEISSA

Saatavilla 2021

Puma ST tarjoaa ikonisen ST-merkin arvoisen ajonautinnon. 

Saatavilla eri ajotiloja, kuten Normal, Sport ja Track, joiden avulla voit vaikuttaa Puman suorituskykyyn.

Tarkasti viritettyyn alustaan on yhdistetty valinnainen mekaaninen tasauspyörästön lukko (mLSD). Tämä teknologia säätää luistonesto- ja ajovakausasetuksia jatkuvasti, joten tuloksena on erinomainen ajonautinto ja -dynamiikka kaikissa olosuhteissa. 

Tärkeimmät ajotiedot näytetään 12,3" digitaalimittaristossa. Samanaikaisesti älykkäät avustavat teknologiat auttavat yhdessä parantamaan ajonautintoa.

ST-mallissa ei ole tingitty Ford Puman tunnusomaisista innovaatioista. Puma ST on varustettu ainutlaatuisella MegaBoxilla, jossa on 80 litraa lisäsäilytystilaa takana. 

Ford Puma ST Powershift

SUORITUSKYKYÄ JOKAISEEN PÄIVÄÄN

Puma ST Powershift yhdistää urheiluauton suorityskyvyn älykkääseen käytännöllisyyteen. Kaikkien aikojen ensimmäinen sähköistetty ST sisältää kevythybridijärjestelmän, joka tuottaa 248 NmTooltip väännön ja kiihtyy 0-100 km/h 7,4 sekunnissa.

Ford Puma ST dashboard showing drive modes

HIENOSÄÄDETTY AJONAUTINTO

Uudessa Puma ST:ssä on valittavissa neljä ajotilaa: Normal, Eco, Sport ja Track. Ajotilat vaikuttavat auton suorituskykyyn muuttamalla moottorin ohjausta, kaasu- ja ohjausvastetta sekä luistoneston ja ajovakauden asetuksia. 12,3" digitaalimittaristossa voit räätälöidä ajo-ominaisuudet mihin tahansa ajotilaan.

Ford Puma ST in motion side view

TUNNE JOKAINEN KAARRE

Uusi Puma ST on ensimmäinen katumaasturimme, jossa on tasauspyörästön lukko, joka optimoi pidon vakauden parantamiseksi. Yhdessä dynaamisen kaarreajon hallintajärjestelmän kanssa nämä helpottavat auton käsittelyä ja vähentävät aliohjausta. Tuloksena ovat myös paremmat kaarreajo-ominaisuudet, joten voit ajaa kaarteisiin nopeammin ja silti säilyttää auton hallinnan.

Ford Puma ST dashboard showing launch control

NOPEAMPI LIIKKEELLELÄHTÖ

Launch Control -liikkeellelähdön hallintatoiminto on kehitetty rata-ajoon ja on saatavilla osana valinnaista Ford Performance Pack -varustepakettia. Sen avulla voit maksimoida kiihdytyksen, jotta liikkeelle lähtö on aina mahdollisimman nopea. Aseta moottorin enimmäiskierrosluku ja järjestelmä varmistaa, ettet vahingossa paina kaasupoljinta niin, että koneisto on ylikierroksilla.

Ford Puma ST driving side view

EI KOMPROMISSEJA

Puma ST:ssä on nerokkaita muutoksia, joiden ansiosta sen katumaasturialustan kohotettu ajokorkeus ei vaaranna ST:n nautittavaa ajomukavuutta. Jäykempi Twist beam -vääntöpalkki tasapainottaa katumaasturin korkeampaa painopistettä. Ainutlaatuisesti viritetty jousitus on optimaalinen kaarreajossa.

Ford Puma ST interior recaro seats close up

NOUSE AUTOON

Puma ST:ssä on huomiota herättävät, urheilulliset Recaro-istuimet edessä. Istuimissa on kontrastiväriset metallinharmaat tikkaukset ja kohokuvioitu Ford ST -logo. Miko Dynamica -verhoillut istuimet on suunniteltu ergonomisesti, jotta ne tukevat jokaisessa kaarteessa.

Ford Puma ST alloy wheel close up

VAIKUTTAVAA JARRUTUSTEHOA

Puma ST:ssä on parannettu performance-jarrujärjestelmä, jossa on suuremmat etu- ja takalevykomponentit kuin muissa Puma-malleissa suuremman pysäytystehon saavuttamiseksi.

Ford EcoBoost engine

UPEA SUORITUSKYKY

Suunniteltu ajamisen iloon. Puma ST:ssä on ihanteellinen tasapaino ihailtavan suorituskyvyn ja erinomaisen taloudellisuuden välillä. Voimakas 1,5 litran turboahdettu Ford EcoBoost -moottori tuottaa 200 hv:n tehon, 320 Nm:n väännön ja kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa vain 6,7 sekunnissa.

Ford Puma ST manual gear stick close up

KÄYTÖSSÄSI ON KUUSI VAIHDETTA

6-vaihteinen manuaalivaihteisto on suunniteltu maksimoimaan tehokkuus. Vaihteiden vaihdot ovat lyhyitä, nopeita ja tasaisia sekä täsmällisen tehokkaita.

Ford Puma ST shown on FordPass app

ENTISTÄ PAREMPAA YHTEYDENPITOA

Ford Puma ST:hen on saatavilla FordPass Connect* -modeemi. Järjestelmä tarjoaa monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten jopa 4G LTE Wi-Fi***-yhteyden kymmenelle laitteelle sekä reaaliaikaiset liikennetiedot** suoraan auton navigointijärjestelmään toimitettuina. Paikalliset varoitukset näytetään varoitusmerkkeinä mittaristossa, jotta olet tietoinen mahdollisista matkaa hidastavista tekijöistä. Onnettomuustilanteessa FordPass Connect voi automaattisesti soittaa eCall****-puhelun hätäkeskukseen ja välittää auton sijainnin. Lataa FordPass-sovellus, niin saat käyttöösi lisää ominaisuuksia. Voit esimerkiksi käyttää puhelinta autosi paikantamiseen sekä ovien lukitsemiseen ja avaamiseen etänä.

Ford Puma ST SYNC3 close up

HANDS-FREE SYNC 3:N AVULLA

Edistyksellisen Ford SYNC 3 -tietoviihdejärjestelmän avulla voit pitää yhteyttä ja hallita puhelinta, musiikkia ja navigointijärjestelmää intuitiivisilla puhekomennoilla. Voit jopa hakea listan paikallisista ravintoloista sanomalla ”Minulla on nälkä”. Se myös lukee tekstiviestit ääneen. Kosketusnäytössä voi käyttää nipistys- ja pyyhkäisyeleitä, jotka mahdollistavat intuitiivisen navigoinnin. SYNC 3:n voi myös yhdistää Applen CarPlayhin ja Android Autoon, ja AppLinkin avulla voit käyttää suosittuja älypuhelinsovelluksia.

B&O sound system graphic

MUSIIKKIA KUTEN SE ON TARKOITETTU KUULTAVAKSI

Kuuntelitpa millaista musiikkia tahansa, se ansaitsee tulla kuulluksi sellaisena kuin artisti sen tarkoitti. Ja juuri sitä voit odottaa uudelta Ford Pumalta. Miksikö? Koska B&O tekee siitä mahdollista. B&O:n audioasiantuntijat ovat suunnitelleet ja virittäneet premium-luokan 575 W audiojärjestelmän nimenomaisesti Puma ST-malliin. Täyteläisen voimakkaan äänen tuottavassa 10 kaiuttimen kokoonpanossa on subwoofer, joka on nokkelasti integroitu takaväliseinään. Näin Puman tavaratilasta ei ole tarvinnut tinkiä. Käännä siis nupit kaakkoon ja nauti lempiartisteistasi ja -kappaleistasi autossasi kuin olisit konsertissa.

Ford Puma ST displaying co-pilot graphic

HENKILÖKOHTAINEN AVUSTAJASI AJOMATKOILLA

Fordin edistykselliset teknologiat tekevät ajamisesta entistäkin miellyttävämpää ja nautinnollisempaa. Esimerkiksi aktiivinen vakionopeudensäädin mukauttaa asettamaasi vakionopeutta automaattisesti edessä olevan auton nopeuden perusteella. Järjestelmä jopa tunnistaa nopeusrajoitusmerkit ja voi säätää vakionopeudensäätimeen asetettua nopeutta niiden perusteella.