FORD FOCUS ST OMINAISUUDET

Ford Focus ST front view

SUORITUSKYKY JA TALOUDELLISUUS

Focus ST in motion

RUNSAASTI TEHOA KÄYTETTÄVISSÄSI

Uuden Focus ST:n erinomainen 2,3 litran Ford EcoBoost -bensiinimoottori tuottaa 280 hv:n tehon ja 420 Nm:n väännön sekä kiihtyy 0-100 km/h alle kuudessa sekunnissa.

ELEKTRONISNEN TASAUSPYÖRÄSTÖN LUKKO

Suunniteltu tarjoamaan ylivertaista suorituskykyä ja vakautta. Elektroninen tasauspyörästön lukko maksimoi hallinnan kaarteissa analysoimalla jatkuvasti useiden anturien tietoja. Järjestelmä säätää väännön jakautumista pyöriin millisekunneissa. Tämä parantaa pitoa ja vakautta, joten kaarteisiin voi ajaa nopeammin, silti säilyttäen hallinnan.

Focus ST in motion
Focus ST front view in motion

JATKUVASTI OHJAUTUVA ISKUNVAIMENNUS

Focus ST:n tarkasti viritettyyn alustaan on yhdistetty jatkuvasti ohjattu iskunvaimennusFocus ST Controlled Damping (CCD). Tämä teknologia säätää takajousitusasetuksia jatkuvasti, jotta tuloksena on erinomainen ajonautinto ja -dynamiikka kaikissa olosuhteissa. Tämä Focus on luotu tielle ja syntynyt radalle.

Focus ST in motion

AJO-OMINAISUUDET 

ÄLYKKÄÄT LED-AJOVALOT 

Uudet Matrix LED-ajovalot, joissa on integroidut sumuvalot ja tunnusomaiset päiväajovalot, tarjoavat erinomaisen näkyvyyden ja huomiota herättävän muotoilun. Mukautuva ajovalojärjestelmä optimoi Focuksen ajovalot eri ajo-olosuhteisiin, kuten moottoritie-, kaupunki- ja maastoajoon sekä pysäköintiin ja kaarreajoon.

Dynamic Matrix LED headlights
Steering wheel of a Ford Focus ST

DIGITAALIMITTARISTO 

Focuksen 12,3 tuuman digitaalinen mittaristo näyttää kuljettajan tiedot intuitiivisina ja helppolukuisina kuvakkeina. Voit valita ensisijaisesti näytettävät tiedot, mukaan lukien navigointi-ilmoitukset, sekä ohjelmoida asetukset eri kuljettajille.

AKTIIVINEN PYSÄKÖINTIAVUSTIN 

Pysäköinti vilkkaalla kadulla tai ahtaaseen ruutuun voi olla hankalaa. Uuden Focuksen aktiivinen pysäköintiavustin tekee siitä kuitenkin helppoa. Järjestelmä tunnistaa sopivat pysäköintiruudut ja ohjaa auton niihin automaattisesti. Sinun tarvitsee vain painaa painiketta, niin auto pysäköi puolestasi.

Ford Focus Active Park Assist
Hand holding a steering wheel with a small monitor above the dashboard

TUULILASINÄYTTÖ 

Tuulilasinäyttö heijastaa auton mittariston tiedot näkökenttääsi, joten et joudu vilkuilemaan mittaristoa. Lisäksi voit muokata värinäytön tietoja täysin tarpeidesi mukaisiksi.

Close up of electronic parking brake

SÄHKÖTOIMINEN SEISONTAJARRU 

Sähkötoiminen seisontajarru antaa enemmän tilaa ohjaamossa, sitä on helpompi käyttää ja se vähentää jarrujen kulumista. Seisontajarrun voi laittaa päälle yksinkertaisesti painamalla keskikonsolissa olevaa painiketta.

Woman driving a Ford Focus

PERUUTUSKAMERA 

Focuksen takakamera aktivoituu automaattisesti, kun valitset peruutusvaihteen, jolloin näytölle ilmestyy takana oleva näkymä. Järjestelmä näyttää myös virtuaaliset apuviivat, jotka helpottavat pysäköintiä.

Ford Focus detecting another car with Stop&Go

STOP & GO -TOIMINNOLLA VARUSTETTU AKTIIVINEN VAKIONOPEUDENSÄÄDIN 

Focuksen aktiivinen vakionopeussäädin tekee ruuhkassa ajamisesta helppoa. Aseta haluamasi nopeus, ja järjestelmä säilyttää automaattisesti asetetun etäisyyden edellä kulkevaan ajoneuvoon ja pysäyttää auton tarvittaessa. Kun tie on avoinna, järjestelmä kiihdyttää takaisin valitsemaasi nopeuteen. Saatavilla automaattivaihteisiin autoihin.

Woman looking at a smartphone

YHDISTETTÄVYYS

FORD SYNC 4

Esittelyssä täysin uudet yhteysominaisuudet. Ford SYNC 4, jossa on yhdistetty navigointijärjestelmäFord Secure and Connected Navigation ja Ford Secure, integroituvat saumattomasti älypuhelimeesi FordPass-sovelluksen kautta, jolloin voit hallita kaikkea puheluista etälukitukseen, musiikkiin ja navigointiin. 13,2 tuuman kosketusnäytössä on intuitiivinen uusi käyttöliittymä, edistyksellisempi reittisuunnittelu, Live Traffic -liikennepäivitykset, langattomat Software Update -ohjelmistopäivitykset sekä edistyksellisin ääniohjauksemme koskaan. 

Ford SYNC 4 with Connected Navigation

SOFTWARE UPDATE -OHJELMISTOPÄIVITYKSET 

Software Update -ohjelmistopäivitysten ansiosta Focuksesi kehittyy jatkuvasti. Pilvipalveluun liitetty teknologia mahdollistaa langattomat ohjelmistopäivitykset, jotka parantavat asiakaskokemusta ajan mittaan uusilla ominaisuuksilla ja parannelluilla toiminnoilla. Langattomat päivitykset ovat nopeita ja helppoja, ja tapahtuvat usein automaattisesti taustalla. 

ALEXA BUILT-IN

Alexa Built-In ei toistaiseksi saatavilla Suomessa, jätetään pois. Jos pakko laittaa tekstiä, tekstiksi: ”Alexa Built-In ei toistaiseksi saatavilla Suomessa.”

Lue lisää

Interior view of driving down country road
Focus ST interior

MUKAVUUS JA KÄTEVYYS 

Focus ST Performance Seats

FORD PERFORMANCE -ISTUIMET

14 suuntaan säädettävät, urheilulliset Ford Performance -istuimet tarjoavat täydellisen ajoasennon. Istuimissa on myös neljään suuntaan säädettävä ristiselän tuki, mikä tarjoaa korkealuokkaista tukea ja mukavuutta.

LÄMMITETTÄVÄ QUICKCLEAR-TUULILASI 

Tuulilasi puhdistuu nopeasti pakkasaamuina. Tuulilasin ohuet hehkulangat kuumenevat poistaen jään, huurteen ja sumun sekä sulattaen jäätyneet tuulilasinpyyhkijät. Lämmitettävä tuulilasi on valinnaisvaruste, osana Winter Pack -varustepakettia.

Windscreen being cleaned by wipers
Ford Focus ST side view

HYÖDYLLISIÄ OMINAISUUKSIA

Focus open load compartment

FOCUS WAGONIN TAVARATILA

Focus Wagonin kuormatilan valaistusta on paranneltu, ja sen verhoilut on helppo puhdistaa. Saranoitu pystysuora jakaja mahdollistaa säädettävän säilytystilan. Uudessa märkätilassa on kuminen lattiamattoFocus Wagon load compartment, joten voit kuljettaa märät tai kuraiset esineet erikseen.

HANDSFREE-TAKALUUKKU

Jos kätesi ovat täynnä tavaraa, sinun täytyy vain heilauttaa jalkaasi takapuskurin alla. Focuksesi tunnistaa kauko-ohjaimen, jolloin takaluukku avautuu ja sulkeutuu automaattisesti.

Man loading sports equipment into Focus load compartment
Woman looking out of a driver's window

TURVALLISUUS

Ford Focus on the motorway

TÖRMÄYKSENESTOAVUSTIN JALANKULKIJOIDEN TUNNISTUKSELLAFocus ST Pre-collision assist

Törmäyksenestoavustin havaitsee mahdolliset törmäysvaarat jalankulkijoiden ja muiden ajoneuvojen kanssa jopa 130 metrin etäisyydeltä ja varoittaa niistä. Jos et reagoi, järjestelmä jarruttaa automaattisesti. Tämä teknologia on suunniteltu vähentämään onnettomuuksien vakavia seurauksia ja se auttaa jopa estämään ne kokonaan. 

AUTOMAATTINEN HÄTÄJARRUTUS 

Kamera tarkkailee tietä ja varoittaa törmäysvaarasta. Jos et reagoi, järjestelmä voi jarruttaa automaattisesti.

Red Ford Focus trailing another car with active braking indicating