KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Oma Ford > Hyödyllistä Tietoa > SYNC ja Bluetooth > Bluetooth ja ääniohjaus
Bluetooth® with Voice control

Bluetooth® HandsFree ääniohjauksella

Bluetooth®Bluetooth Trademark HandsFree-ääniohjauksella mahdollistaa hands-free-puheluiden soittamisen ja vastaanottamisen, musiikin valitsemisen, reittiohjeiden hakemisen (saatavilla joissakin malleissa) ja jopa lämpötilan säätämisen yksinkertaisilla puhekomennoilla. 


Tekniikka on helppokäyttöinen, ja sen avulla saat eniten hyötyä autosi edistyksellisistä ominaisuuksista ajaessasi.

 

 

 • Ennen kuin voit käyttää puhelintasi Fordissa, sinun on luotava Bluetooth®-yhteys. Jos tarvitset lisätietoja matkapuhelimesi Bluetooth®-toiminnoista, tutustu ensin sen käyttöoppaaseen. Toimi sitten seuraavasti:

  • Ota puhelimesi Bluetooth®-toiminto käyttöön.
  • Etsi puhelimesi Bluetooth-valikosta Ford Audio ja valitse se.
  • Radion näytöllä näkyy henkilökohtainen PIN-koodi. Syötä se matkapuhelimeesi.
  • Jos radion näytöllä ei näy PIN-koodia, syötä matkapuhelimeesi 0000 ja sitten radion näytöllä näkyvä PIN-koodi.
  • Jos puhelin kysyy, muodostetaanko yhteys automaattisesti, valitse Kyllä.
  • Puhelimesi on nyt aktivoitu, ja voit käyttää handsfree-toimintoja.

  Vinkkejä: 
  Jos sallit Bluetoothin® yhdistää puhelimesi Fordin audiojärjestelmään, puhelin yhdistyy automaattisesti, kun auto käynnistetään (ks. puhelimesi käyttöopas).

  • Jos Bluetooth®-yhteys on epävakaa, puhelimen käynnistämisestä uudelleen silloin tällöin voi olla apua.
  • Järjestelmään voi rekisteröidä enintään kuusi matkapuhelinta, mutta vain yhtä niistä voi käyttää aktiivisena puhelimena puheluiden soittamiseen ja vastaanottamiseen.
  • Ford-audiojärjestelmän avulla voi soittaa puhelun eri tavoilla, jotka on kuvattu seuraavassa osiossa.
 • Bluetooth® HandsFree-ääniohjauksella mahdollistaa handsfree-puheluiden soittamisen ja vastaanottamisen, musiikin valitsemisen, reittiohjeiden hakemisen (saatavilla joissakin malleissa) ja jopa lämpötilan säätämisen yksinkertaisilla puhekomennoilla. 

  Tekniikka on helppokäyttöinen, ja sen avulla saat ajaessasi hyötyä autosi edistyksellisistä ominaisuuksista. 

  Ford Bluetooth® HandsFree ääniohjauksella mahdollistaa puheluiden soittamisen ja vastaanottamisen lakeja noudattaen ja pysähtymättä.

  Huomaamattomasti sijoitettu mikrofoni kuulee puhekomentosi, ja järjestelmä aktivoituu, kun painat Voice Control (Ääniohjaus) -painiketta (ohjauspyörässä tai vivussa) ja annat puhekomennon. Jos esimerkiksi haluat hallita ilmastointia (jos on), sano "Climate" ("Ilmastointi"). Jos haluat käyttää CD-soitinta, sano "CD", ja niin edelleen. Jos tarvitset apua järjestelmän käytössä, sano "Help" ("Ohje").

  Kun järjestelmä on aktivoitu painamalla Voice Control (Ääniohjaus) -painiketta, voit käyttää Bluetooth®-matkapuhelinta yksinkertaisilla komennoilla, kuten "Dial number" ("Valitse numero").

  Soita ja vastaanota handsfree-puheluita

  Numeron valinta radion näppäimistöllä

  Voit antaa manuaalisesti puhelinnumeron, johon haluat soittaa. Paina radion näppäimistön Phone (Puhelin) -painiketta ja anna numero. Paina sitten vihreää luuripainiketta, johon on merkitty Dial (Valitse), niin järjestelmä yhdistää puhelun. Lopeta puhelu painamalla punaista luuripainiketta, johon on merkitty End (Lopeta). Toimintoa ei ole kaikissa radiomalleissa. 

  Numeron valinta ääniohjauksella

  Ford-audiojärjestelmä voi yhdistää puhelun puhekomennolla: 
  Vaihe 1: Paina Voice (Puhe) -painiketta (tilapainike). Järjestelmä vastaa piippauksella.
  Vaihe 2: Sano "Phone" ("Puhelin"), niin järjestelmä vastaa "Phone" ("Puhelin").
  Vaihe 3: Sano "Dial number" ("Valitse numero"), niin järjestelmä vastaa "Number please" ("Anna numero").
  Vaihe 4: Anna haluamasi puhelinnumero alla kuvatulla tavalla. Järjestelmä toistaa puhelinnumeron ja sanoo "Continue" ("Jatka").
  Vaihe 5: Jatka numeron antamista tai sano "Dial" ("Valitse"). Järjestelmä vastaa "Dialling" ("Valitaan"). 

  Huomaa: anna puhelinnumero jaksoittain tai keskeytymättömänä numerosarjana. Järjestelmä toistaa numeron yhtenä jaksona. Älä käytä muita sanoja. 

  Vinkki:
  Voit antaa "Dial" ("Valitse") -puhekomennon heti annettuasi koko numeron.
  Voit helpottaa numeron valitsemista tallentamalla enintään 20 puhelinnumeroa niitä vastaavien nimien alle puhekomentojen avulla. 
  Tämän jälkeen voit soittaa niihin nimihakemiston kautta. Lisätietoja löydät Fordisi käyttöoppaasta. 

  Puhelinluettelossa olevan numeron valitseminen radiojärjestelmän avulla 


  Auton audiojärjestelmä käyttää matkapuhelimeesi tallennettua puhelinluetteloa (mikäli puhelimesi tukee tätä toimintoa). Vain puhelimen muistiin tallennetut yhteystiedot näytetään auton järjestelmässä ja siirretään siihen. Voit käyttää puhelinluetteloosi tallennettuja yhteystietoja painamalla radion Phone (Puhelin) -painiketta. Etsi haluamasi yhteystiedot Phonebook (Puhelinluettelo) -valikosta ja valitse numero painamalla vihreää luuripainiketta.

  Puheluluettelossa olevan numeron valitseminen radiojärjestelmän avulla

  Toinen tapa soittaa puhelu on käyttää matkapuhelimen puheluluetteloa (mikäli puhelimesi tukee toimintoa). 
  Paina Phone (Puhelin) -painiketta ja valitse valikosta Missed Calls (Vastaamattomat), Received Calls (Vastatut) tai Dialled Numbers (Soitetut). 
  Valitse jokin tallennetuista numeroista ja soita puhelu painamalla vihreää luuripainiketta.

  Puheluihin vastaaminen

  Vastaa tulevaan puheluun vihreällä luuripainikkeella, joka on merkitty Accept (Hyväksy)- tai Phone (Puhelin) -painikkeeksi.

 • Mobiililaitteessa olevan musiikin toistaminen
  Voit yhdistää Fordin audiojärjestelmään kannettavia musiikkilähteitä ja nauttia kappaleista laadukkaasti stereona. 

  Audiojärjestelmästä riippuen voit valita jonkin seuraavista:

  USB-tallennusvälineet
  Voit liittää esimerkiksi USB-muistitikun USB-porttiin ja valita sen toistolähteeksi audiojärjestelmän valikosta. USB-muistitikun tiedostot näkyvät näytössä. Tuetut äänitiedostomuodot: MP3, WMA (DRM-suojattuja WMA-tiedostoja ei toisteta.) ja WAV.

  Applen iPod tai iPhone
  Fordin audiojärjestelmän avulla voit käyttää iPodia tai iPhonea helposti tavalliseen tapaan. Käytä Applen alkuperäistä USB-kaapelia, niin käyttö on mahdollisimman mukavaa ja äänenlaatu paras.

  Bluetooth® musiikkilähteenä
  Voit suoratoistaa musiikkikappaleita langattomasti matkapuhelimestasi Bluetooth®-yhteyden avulla.

  Musiikkilähteen aktivointi 
  Yhdistä haluamasi musiikkisoitin Fordin audiojärjestelmään. Valitse lähde (USB, iPod, iPhone tai Bluetooth®) painamalla AUX-painiketta, kunnes haluamasi laite näkyy. Voit myös käyttää puhekomentoa, jolloin valitsemasi laite aloittaa toiston automaattisesti. 

  Vinkki:
  Voit myös ladata mobiililaitteesi USB-portin avulla.

 • Hallitse puhelinta ja musiikkia puheella

  Voit käyttää Fordin audiojärjestelmää ja matkapuhelintasi puhekomentojen avulla. Eri toimintoihin käytetään etukäteen määritettyjä helppoja, englanninkielisiä puhekomentoja 

  Järjestelmä aktivoituu, kun painat Voice Control -painiketta ohjauspyörässä tai vivussa ja annat puhekomennon. Jos esimerkiksi haluat hallita ilmastointia (kun autossasi on ilmastointi), sano "Climate" ("Ilmastointi"). Jos haluat käyttää CD-soitinta, sano "CD", ja niin edelleen.

  Useimmat Bluetooth®-matkapuhelimet ovat yhteensopivia Fordisi kanssa, jolloin voit hallita puhelinta komennoilla kuten "Dial number" ("Valitse numero"). 

  Jos joskus tarvitset apua järjestelmän käytössä, sano "Help" ("Ohje").

Top