Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT CONNECT > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ajo-ominaisuudet

Transit Connectin kaikki tuoteominaisuudet ja teknologiat on suunniteltu parantamaan liiketoiminnan tehokkuutta ja tekemään ajamisesta mahdollisimman turvallista.

Traffic Sign Recognition

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit ja näyttää ne kuvakkeina mittaristossa.

Kaistanpitoavustin

Kaistavahti havaitsee eteenpäin suunnatun kameran avulla, jos autosi on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Tämän jälkeen se varoittaa tärisyttämällä ohjauspyörää ja näyttämällä merkkivalon mittaristossa. Jos reagoit hitaasti tai et ollenkaan, kaistanpitoavustin kääntää ohjauspyörää, jotta pääset oikealle kaistalle. Teknologia on käytössä maantienopeuksissa ja poistuu automaattisesti käytöstä alle 65 km:n tuntinopeuksilla. Kaistavahdin ja -avustimen voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Lane-Keeping System
Ford Transit Connect Rear View Camera

Peruutuskamera

Peruutuskamera on saatavissa valinnaisvarusteena. Kun peruutusvaihde on kytketty, näyttää järjestelmä kuvan auton takaa keskikonsolin näytössä. Kuvassa näkyvät myös virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen onnistuu helposti.

Parkkitutka – anturit edessä ja takana

Parkkitutka on saatavissa valinnaisvarusteena. Järjestelmä ilmoittaa äänimerkillä ajoneuvon ja esteen välisen etäisyyden.

Headlights that turn on automatically when needed

Ajovaloautomatiikka

Ajovaloautomatiikka tunnistaa anturin avulla valon määrän vähenemisen hämärän tullessa tai esim. valon määrän vähenemisen tunneliin ajettaessa. Järjestelmä kytkee silloin ajovalot päälle ja automaattisesti pois päältä, kun lisävaloa ei enää tarvita. Ajovaloautomatiikka on saatavissa valinnaisvarusteena yhdessä automaattisten tuulilasinpyyhkijöiden kanssa.

Kaukovaloautomatiikka

Kaukovaloautomatiikka varmistaa ajamisen turvallisuuden pimeällä. Järjestelmä tunnistaa vastaan tulevat ajoneuvot ja kytkee automaattisesti kaukovalot päälle ja pois. Kaukovaloautomatiikka on saatavissa valinnaisvarusteena varustepaketissa yhdessä Kaistanpitoavustimen kanssa.

Auto High Beam. Helping you see
Lamps that turn when you do, for better nighttime visibility

Tyylikkäät LED-päiväajovalot

LED-valot ovat erittäin energiatehokkaat ja varmistavat hyvän näkyvyyden.

Automaattiset tuulilasinpyyhkijät

Järjestelmä tunnistaa sateen määrän ja pyyhkii tuulilasin automaattisesti puhtaaksi. Automaattiset tuulilasinpyyhkijät ovat saatavissa valinnaisvarusteena automaattisten kaukovalojen kanssa. Kuljettaja voi säätää pyyhintänopeutta kuuden herkkyystason välillä.

Wipers that automatically adjust to the rain
Ford PowerShift gearbox

Ford PowerShift -automaattivaihteisto

PowerShift-automaattivaihteisto on kuusivaihteinen ja se on saatavissa 1.5 TDCi 120 hv -moottorin kanssa. Automaattivaihteistolla ajaminen on miellyttävää etenkin kaupunkiliikenteessä.

Driver Alert -kuljettajan vireystilan valvonta

Driver Alert -toiminto (valinnaisvaruste) tarkkailee jatkuvasti kuljettajan ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan vireystason heikkenevän, syttyy mittaristoon varoitusmerkkivalo, joka ehdottaa taukoa. Ford on voittanut arvostetun Euro NCAP Advanced Reward -palkinnon tästä teknologiasta.

Driver Alert
Ford Transit Connect Cruise Control with Adjustable Speed Limiter Device

Vakionopeudensäädin

Vakionopeudensäädin on vakiovarusteena Sport-mallissa ja se on saatavissa valinnaisvarusteena Trend-malliin. Säädä haluamasi ajonopeus ja järjestelmä ylläpitää sen. Vakionopeudensäätimen ansiosta vältytään ylinopeuksilta.

Ford-hätäaputoiminto

HätäaputoimintoFord Emergency Assistance on Ford SYNC -järjestelmän tärkeä ominaisuus, joka voi osoittautua elintärkeäksi. Onnettomuustilanteessa tämä teknologia voi automaattisesti soittaa järjestelmän kanssa paritetulla ja siihen yhdistetyllä Bluetooth®Bluetooth Trademark-matkapuhelimella hätäkeskukseen, jos turvatyyny laukeaa tai polttoainepumppu sammuu. Voit halutessasi lopettaa puhelun tai keskustella hätäkeskuspäivystäjän kanssa. Mikä tärkeintä, järjestelmä antaa elintärkeitä tietoja, kuten GPS-koordinaatit, vaikka olisit tajuton.

Ford Sync with Emergency Assistance
Top