KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Vans & Pickups > TRANSIT CONNECT > Ominaisuudet > Ajo-ominaisuudet

Ford Transit Connect – kuljetusten ammattilainen

Transit Connect on suunniteltu yritystoiminnan vaatimusten mukaisesti. Edistykselliset teknologiat, kuten liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä ja kaistavahti parantavat turvallisuutta ja tekevät ajamisesta entistä varmempaa. 

Mekaaninen tasauspyörästön lukko

Mekaaninen tasauspyörästön lukko (mLSD) parantaa pitoa ja suorituskykyä haastavammissa olosuhteissa mm. hiekkateillä. Mekaaninen takatasauspyörästön on saatavissa valinnaisvarusteena manuaalivaihteiston kanssa.

Ford Transit Connect interior with Speed Assist

Aktiivinen vakionopeudensäädin

Aktiivinen vakionopeudensäädin helpottaa nopeuden hallintaa, jolloin voidaan välttyä mm. ylinopeudelta. Ensin liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa nopeusrajoituksen, jonka jälkeen järjestelmä asettaa enimmäisnopeuden kyseisen rajoituksen mukaisestiTooltip.

Aktiivinen pysäköintiavustin

Aktiivinen pysäköintiavustin auttaa tasku- tai rinnakkaispysäköinnissä. Nappia painamalla auto etsii sopivan paikan, ja ohjaa automaattisesti pysäköintipaikkaan. Käytät vain kaasua, vaihteita ja jarrua noudattaen näytön ohjeita ja merkkiääniä. Pysäköintipaikasta poistuminen onnistuu samaan tapaan.

Blue Ford Transit Connect parking with park assist indicators on
Ford Transit parked with Auto High Beam HD Headlamps on

Ajovaloautomatiikka

Valinnaisvarusteena on saatavissa ajovaloautomatiikka, kaukovaloautomatiikka ja Xenon-valot (sis. LED-päiväajovalot. Integroitu anturi tunnistaa valon määrän vähenemisen hämärän tullessa tai äkkinäisen muutoksen valon määrässä esim. ajettaessa tunneliin. Tällöin automaattiset ajovalot kytkeytyvät päälle, ja ajaminen hämärässä on helpompaa ja turvallisempaa.

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä

Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä tunnistaa vakiomuotoiset nopeusrajoitus- ja ohituskieltomerkit. Liikennemerkin nopeusrajoitus tai ohituskielto näkyy mittaristossa kuvakkeena, joka muuttuu aina rajoitusten mukaan.

Transit Connect with Traffic Sign Recognition
Ford Transit driving in country lane

Kaistanpitoavustin ja kaistavahti kuljettajan vireystason valvonnalla 

Kaistavahti havaitsee etukameran avulla, jos auto on vahingossa ajautumassa väärälle kaistalle. Järjestelmä varoittaa tästä ohjauspyörää tärisyttämällä ja sytyttämällä varoitusmerkkivalon mittaristoon. Jos kuljettaja reagoi hitaasti tai ei ollenkaan, ohjaa kaistanpitoavustin auton takaisin omalle kaistalleen. Järjestelmä toimii monikaistaisilla teillä kuten moottoriteillä. Järjestelmä toimii alle 70 km/h nopeuksissa ja sen toiminnon voi myös poistaa käytöstä manuaalisesti.

Parkkitutka

Parkkitutka – anturit edessä ja takana auttavat arvioimaan auton ja sen edessä tai takana olevien esteiden välistä välimatkaa. Kun järjestelmä havaitsee esteen, kuuluu varoitusmerkkiääni, joka voimistuu, kun estettä lähestytään. Varoitusmerkkivalon väri ilmaisee etäisyyden esteestä.

Red Ford Transit Connect parking sensors
Red Ford Transit Connect rear-view camera detail

Peruutuskamera

Peruutuskamera on saatavissa valinnaisvarusteena. Kun peruutusvaihde on kytketty, näyttää järjestelmä kuvan auton takaa. Kuvassa näkyvät myös virtuaaliset apuviivat, joiden avulla peruuttaminen onnistuu helposti.

Driver Alert -kuljettajan vireystilan valvonta

Driver Alert -toiminto (valinnaisvaruste) tarkkailee jatkuvasti kuljettajan ajokäyttäytymistä ja havaitsee mahdollisesti väsymyksestä johtuvat poikkeamat. Jos järjestelmä havaitsee kuljettajan vireystason heikkenevän, syttyy mittaristoon varoitusmerkkivalo, joka ehdottaa taukoa. Ford on voittanut arvostetun Euro NCAP Advanced Reward -palkinnon tästä teknologiasta.

Driver's alert coffee cup logo
Ford Transit Connect in motorway

Vakionopeudensäädin säädettävällä nopeudenrajoittimella

Vakionopeudensäädin säädettävällä nopeudenrajoittimella toimii kuten tavallinen vakionopeudensäädin, mutta kuljettaja voi lisäksi asettaa ajonopeuden, jota ei voida ylittää. Varuste tekee pitkistä ajomatkoista mukavampia.

Sivutuulen vakautusjärjestelmä

Järjestelmä tunnistaa sivutuulen vaikutukset ja tarvittaessa käyttää tuulenpuoleisia jarruja erinomaisen ajovakauden säilyttämiseksi.

 

Ford Transit Connect Side Wind Stabilisation diagram with wind arrows
Top