KUINKA VOIMME AUTTAA?

Kirjoita kysymyksesi…
Home > Vans & Pickups > TRANSIT CONNECT > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskykyä

Moottorivaihtoehtona on Ford EcoBlue 120 hv -dieselmoottori. Vaihteistovaihtoehdot ovat joko 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Ford Transit Connect engine

1.5 Ford EcoBlue -dieselmoottori

Tehovaihtoehtona on 120 hv -moottori. Mallikohtaiset päästötiedot viimeisimmästä hinnastosta. 

Uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto

Transit Connectiin on saatavissa uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Vaihteistossa on optimoitu erinomainen käytettävyys, suorituskyky sekä polttoainetaloudellisuus. Erinomainen kiihtyvyys ja vaihteenvaihto parantavat ajomukavuutta. 

Interior of Ford Transit with SelectShift automatic transmission detail
Interior of Ford Transit with Auto start stop detail

Auto-Start-Stop

Auto-Start-Stop sammuttaa ajoneuvon esim. kun seistään liikennevaloissa vaihde vapaalla ja kytkinpoljin vapautettuna. Näin säästetään polttoainetta, ja samaan aikaan mm. ilmastointi ja radio pysyvät päällä. Kun halutaan lähteä liikkeelle, painetaan kytkinpoljinta ja valitaan vaihde. Moottori käynnistyy silloin automaattisesti uudelleen.

Auto-Start-Stopin avulla polttoainetaloudellisuutta voidaan parantaa jopa 10 % (kaupunkiajossa. Järjestelmä on Transit Connectissa vakiovarusteena.

6-vaihteinen manuaalivaihteisto

Kaikissa moottorivaihtoehdoissa on vakiona 6-vaihteinen manuaalivaihteisto.

Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission
Interior of Ford Transit with feather on acceleration pedal

Kiihdytyksenhallinta

Kiihdytyksenhallinta rajoittaa tyhjän auton kiihdyttämistä nopeammin kuin kuormatun. Tämän teknologian avulla polttoaineenkulutus voi olla jopa 15 % alhaisempi. Tämä teknologia voi myös vähentää moottorin, jarrujen ja renkaiden sekä muiden osien kulumista.

Uusiutuva HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) -diesel

HVO (Hydrotreated Vegetable Oil, vetykäsitelty kasviöljy) -dieseliä valmistetaan vetykäsittelytekniikalla pääsääntöisesti kasviöljystä ja eläinrasvoista. Se on siis hiilivetypolttoaine, kuten raakaöljypohjainen dieselkin, mutta biopohjainen.

HVO-dieseliä voidaan käyttää Transit Connect 1.5 TDCi -malleissa 6.5.2019 (MV2019.5) tuotannosta alkaen.

tavallisen dieselin sijaan. Käyttö ei vaadi minkäänlaisia muutoksia auton polttoainejärjestelmiin.  HVO-diesel palaa hyvin dieselmoottorissa ja kestää lisäksi kylmää ja säilytystä yhtä hyvin kuin perinteinen dieselöljy. Käytännössä HVO-dieselin ja perinteisen dieselin välillä ei ole eroa moottorin suorituskykyyn tai kulutukseen. Uusiutuvaa HVO-dieseliä voi käyttää sellaisenaan tai missä tahansa sekoitussuhteessa perinteiseen raakaöljypohjaiseen dieseliin.

Kokonaispäästöjen osalta uusiutuvista raaka-aineista valmistettu HVO-diesel on ympäristöystävällisempi kuin fossiilipohjainen dieselöljy. Laskennallinen CO2-päästöjen vähennys on jopa 90% verrattuna fossiilisiin polttoaineisiin.

Interior of Ford Transit with feather on acceleration pedal
Top