Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT CONNECT > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskyky ja taloudellisuus

Transit Connectin moottorit täyttävät tiukat Euro 6 -päästötason vaatimukset.

1,5 TDCi -dieselmoottori on saatavissa 75 hv, 100 hv ja 120 hv tehovaihtoehdoilla. Bensiinimoottorivaihtoehtona on 1.0 EcoBoost 100 hv.

1,0 EcoBoost -bensiinimoottori

1,0 Ford EcoBoost on kolmisylinterinen bensiinimoottori. Vaihteistona on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Auto-Start-Stopin kanssa moottorin yhdistetty kulutus on 5,6 l / 100 km ja CO2-päästöt 129 g/km.

1.5 Duratorq TDCi -dieselmoottori

Moottori on saatavissa 75 hv, 100 hv ja 120 hv –mallina. Vaihteistovaihtoehdot ovat mallista riippuen joko manuaali- tai automaattivaihteisto. Polttoaineenkulutus on 4,3-5,0 l/100 km ja CO2-päästöt 111 – 129 g/km.

Ford Transit Connect Ford Duratorq Diesel engines
Ford Transit Connect Use less fuel with Auto-Start-Stop

Auto-Start-Stop

Auto-Start-Stop sammuttaa ajoneuvon esim. kun seistään liikennevaloissa vaihde vapaalla ja kytkinpoljin vapautettuna. Näin säästetään polttoainetta, ja samaan aikaan mm. ilmastointi ja radio pysyvät päällä. Kun halutaan lähteä liikkeelle, painetaan kytkinpoljinta ja valitaan vaihde. Moottori käynnistyy silloin automaattisesti uudelleen.

Auto-Start-Stopin avulla polttoainetaloudellisuutta voidaan parantaa jopa 10 % (kaupunkiajossa. Järjestelmä on Transit Connectissa vakiovarusteena.

Aktiivinen etusäleikkö

Kun ajetaan hitaasti, pysyy aktiivinen etusäleikkö auki, jolloin moottori jäähtyy. Kun nopeus kasvaa, sulkeutuu säleikkö automaattisesti parantaen aerodynamiikkaa ja alentaa näin polttoaineenkulutusta. 

Ford Transit Connect Active Grille Shutter system
Acceleration Control

Kiihdytyksenhallinta

Kiihdytyksenhallinta rajoittaa tyhjän auton kiihdyttämistä nopeammin kuin kuormatun. Tämän teknologian avulla polttoaineenkulutus voi olla jopa 15 % alhaisempi. Tämä teknologia voi myös vähentää moottorin, jarrujen ja rankaiden sekä muiden osien kulumista. 

 

Ford Eco Mode -kuljettajan tietojärjestelmä

Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti kuljettajan ajotapaa suhteessa polttoaineenkulutukseen. Järjestelmä arvioi ajonopeutta, vaihteenvaihtoja, jarrutusta sekä ennakointia. Lisäksi se laskee sekä lyhyiden että pitkien matkojen määrää. Järjestelmä näyttää kuvakkeina ajotavan suhteessa optimaaliseen ajotapaan.

Ford Transit Connect Ford Eco Mode system showing the display unit
Top