Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT CONNECT > Ominaisuudet > Suorituskyky ja taloudellisuus

Suorituskykyä

Moottorivaihtoehtoina ovat Ford EcoBoost -bensiinimoottori (100 hv) ja Ford EcoBlue -dieselmoottori tehovaihtoehtoilla 75 hv, 100 hv ja 120 hv. Vaihteistona on mallista riippuen joko 6-vaihteinen manuaalivaihteisto tai 8-vaihteinen automaattivaihteisto.

Ford Transit Connect engine

1.5 Ford EcoBlue -dieselmoottori

Tehovaihtoehtoina 75 hv, 100 hv ja 120 hv. Mallikohtaiset päästötiedot viimeisimmästä hinnastosta. 

1.0 Ford EcoBoost -bensiinimoottori

Useasti palkituissaTooltip Ford EcoBoost -moottoreissa on turboahdin, bensiinin suoraruiskutus ja muuttuva venttiilien ajoitus. Moottori on erittäin suorituskykyinen ja polttoainetaloudellinen.

Ford EcoBoost engine diagram
Interior of Ford Transit with SelectShift automatic transmission detail

Uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto

Transit Connectiin on saatavissa uusi 8-vaihteinen automaattivaihteisto. Vaihteistossa on optimoitu erinomainen käytettävyys, suorituskyky sekä polttoainetaloudellisuus. Erinomainen kiihtyvyys ja vaihteenvaihto parantavat ajomukavuutta. 

Auto-Start-Stop

Auto-Start-Stop sammuttaa ajoneuvon esim. kun seistään liikennevaloissa vaihde vapaalla ja kytkinpoljin vapautettuna. Näin säästetään polttoainetta, ja samaan aikaan mm. ilmastointi ja radio pysyvät päällä. Kun halutaan lähteä liikkeelle, painetaan kytkinpoljinta ja valitaan vaihde. Moottori käynnistyy silloin automaattisesti uudelleen.

Auto-Start-Stopin avulla polttoainetaloudellisuutta voidaan parantaa jopa 10 % (kaupunkiajossa. Järjestelmä on Transit Connectissa vakiovarusteena.

Interior of Ford Transit with Auto start stop detail
Interior of Ford Transit with A 6-speed transmission

6-vaihteinen manuaalivaihteisto

Kaikissa moottorivaihtoehdoissa on vakiona 6-vaihteinen manuaalivaihteisto.

Kiihdytyksenhallinta

Kiihdytyksenhallinta rajoittaa tyhjän auton kiihdyttämistä nopeammin kuin kuormatun. Tämän teknologian avulla polttoaineenkulutus voi olla jopa 15 % alhaisempi. Tämä teknologia voi myös vähentää moottorin, jarrujen ja renkaiden sekä muiden osien kulumista.

Interior of Ford Transit with feather on acceleration pedal
Top