Home > Hyötyajoneuvot > TRANSIT CONNECT > Ominaisuudet > Turvallisuus

Turvallisuus

Edistyksellisiä teknologioita, entistä parempi turvallisuus ja entistä paremmat ajo-ominaisuudet.

Transit Connect on varustettu uusimmilla teknologioilla, jotta yhteydenpito esim. toimistolle olisi entistä helpompaa ja turvallisempaa. Lisäksi erilaiset teknologiat varmistavat ajamisen turvallisuuden.

Active City Stop

Active City Stop - sisältää ajovaloautomatiikan ja automaattiset tuulilasinpyyhkijät. (Ei yhdessä Kaistanpitoavustimen kanssa) on saatavissa valinnaisvarusteena. Järjestelmän avulla vältytään hitaassa nopeudessa tapahtuvilta törmäyksiltä tai ainakin pystytään vähentämään törmäyksen vaikutuksia. Järjestelmä toimii alle 30 km/h nopeudella ja se käyttää tarvittaessa jarruja itse ellei kuljettaja reagoi. Active City Stop -teknologia on saanut Euro NCAP Advanced Award –turvallisuuspalkinnon.Tooltip

Ajovakaudenhallintajärjestelmä

Ajovakaudenhallintajärjestelmä (ESC) tarkkailee jatkuvasti auton liikkeitä ja tunnistaa poikkeamat ajolinjasta (esimerkiksi auton luisumisen). Järjestelmä korjaa automaattisesti auton kulkusuunnan sekä voi myös lyhentää jarrutusmatkaa hätätilanteessa.

Ford Transit Connect Electronic Stability Control
Ford Transit Connect Traction Control System - car skidding on the road

Luistonestojärjestelmä

Luistonestojärjestelmä estää renkaiden luistamisen esim. kiihdytystilanteessa. Järjestelmä tarkkailee jatkuvasti eri renkaiden pitoa ja jakaa vääntöä sinne, missä on paras pito.

Perävaunun hallintajärjestelmä

Perävaunun hallintajärjestelmä (TSC) havaitsee perävaunun heittelehtimisen ja hidastaa ajonopeutta, jotta perävaunu saadaan hallintaan. Järjestelmä hidastaa auton vauhtia alentamalla moottorin vääntöä ja lisäämällä vähitellen kaikkien pyörien jarruvoimaa.

Ford Transit Connect Trailer Sway Assist
Ford Transit Connect Emergency Brake Assist

Hätäjarrutehostin

Hätäjarrutehostin varmistaa tehokkaan jarrutuksen hätäjarrutustilanteessa. Mahdollisimman tehokkaan jarrutuksen ja mahdollisimman lyhyen jarrutusmatkan varmistamiseksi järjestelmän uusi ominaisuus on takajarrutehostus (Hydraulic Rear Boost). Se varmistaa takajarrujen lisäpaineistuksen hätäjarrutuksen aikana, kun ABS-järjestelmä on aktiivinen.

Hätäjarruvalot

Hätäjarruvalot vilkkuvat ja varoittavat näin muita kuljettajia vaaratilanteesta, kun jarrutetaan voimakkaasti.

Ford Transit Connect Emergency Brake Light
Ford Transit Connect Curtain, driver, passenger and side airbags

Turvatyynyjärjestelmä

Transit Connect Trend -malliin on saatavissa valinnaisvarusteena varustepaketissa etumatkustajan turvatyyny, sivuturvatyynyt sekä turvaverhot.

Turvavyömuistutin

Kuljettajan turvavyömuistutin muistuttaa, ellei turvavyö ole kiinnitetty, kun lähdetään liikkeelle.

Ford Transit Connect Driver seat belt reminder
Ford Transit Connect ISOFIX child seat attachment points

ISOFIX

ISOFIX lastenistuimen kiinnikkeet ovat saatavissa yhdessä etumatkustajan yksöisistuimen kanssa.

Kauko-ohjattu keskuslukitus

Transit Connectissa on kauko-ohjattava keskuslukitus vakiovarusteena. Uusi lukitusjärjestelmä on turvallisempi kuin koskaan, sillä voidaan avata vain tietty ovi. Muut ovet pysyvät lukossa, kunnes aktivoidaan kuljettajan ovessa olevan kytkin. Samalla kytkimellä voidaan hallita kaikkien auton ovien lukitusta ja avaamista.

Ford Transit Connect Remote central locking
Ford Transit Connect Advanced key fob

Edistyksellinen virta-avain

Edistyksellisen keskuslukituksen lisäksi ajoneuvossa on uusi taitettava virta-avain, jonka lähettimessä on kaksi kanavaa. Siten avaimen koodia on käytännössä mahdotonta skannata tai kopioida. Ladattava virta-avain on roiskesuojattu. Avainta voi käyttää jopa 30 metrin päässä ajoneuvosta.

Murtosuojatut lukot

Kaikissa ovien lukoissa on murtosuojaus, joka estää niiden murtamisen poralla tai taltalla.

Ford Transit Connect Anti-tamper shielded door locks
Ford Transit Connect No ordinary locks

Lukitus

Transit Connectin ovet lukittuvat automaattisesti 45 sekunnin jälkeen, jos ovia ei avata sen jälkeen kun avaimen kauko-ohjausta on käytetty. Etuovet eivät voi lukittua, jos ne ovat raollaan, ja kaikkien ovien lukitus aukeaa, jos turvatyyny laukeaa.

Murtohälytin parantaa suojausta

Valinnainen murtohälytin suojaa autoasi hälyttämällä, jos ovet tai konepelti avataan väkisin.

Ford Transit Connect Two high-level alarm options
Ford Transit Connect Independent back-up alarm

Kaikissa ovien lukoissa on murtosuojaus, joka estää niiden murtamisen poralla tai taltalla.

Vara-akulla varustettu sireeni on toissijainen lisähälytysjärjestelmä, joka toimitetaan Thatcham-hälytysvalinnaisvarusteen yhteydessä. Se antaa hälytysäänen, kun hälytys laukeaa. Siinä on oma sisäinen virtalähde, joten hälytys aktivoituu, vaikka auton pääakku olisi irti.

Top