Home > Oma Ford > Huollon Palvelut > FordPass Connect – tuki ja Usein kysytyt kysymykset | Ford FI
FordPass Connect

FordPass Connect

Tuki ja usein kysytyt

kysymykset

Uusi FordPass Connect -modeemi ja FordPass-sovellus tuovat autoosi ennennäkemättömät yhteysominaisuudet. Niiden myötä autosi ja älypuhelimesi yhteyspalvelut toimivat yhdessä, ja voit käyttää niitä vaivatta joka matkalla. Täältä saat lisätietoja FordPass Connect -teknologiasta.

FordPass Connect -teknologia

Hyödyllisten ohjevideoiden avulla opit ottamaan kaiken irti FordPass Connectista.

UKK

Onko sinulla kysyttävää? On hyvin mahdollista, että joku on kysynyt saman kysymyksen aiemmin. Alhaalla näet vastaukset meiltä useimmiten kysyttyihin kysymyksiin.

 • Mitä eroa on FordPassilla ja FordPass Connectilla?

  FordPass on sovellus, jonka käyttäjä voi ladata älypuhelimeensa. FordPass Connect on Fordiin asennettu modeemi, jonka avulla auto voidaan yhdistää internetiin. Näin käyttäjä voi hyödyntää Live-liikennetietojen ja Wi-Fi-yhteyspisteen kaltaisia toimintoja. FordPass Connectin myötä FordPass-sovelluksessa on käytettävissä enemmän toimintoja, kuten auton joidenkin ominaisuuksien kauko-ohjaus sekä auton kuntovaroitusten vastaanotto.

  Missä henkilö- ja pakettiautoissa on FordPass Connect?

  FordPass Connect on tällä hetkellä saatavilla täysin uudessa Focuksessa, Tourneo Connectissa ja Transit Connectissa. Teknologia tulee Edgeen, Fiestaan, EcoSportiin ja Fiesta Vaniin vuonna 2019.

  Miten voin hankkia FordPass Connectin?

  Kun ostat uuden Fordin, jälleenmyyjä opastaa FordPass Connectin hankkimisessa ja avustaa modeemin aktivoinnissa auton luovutushetkellä. FordPass Connect tulee olemaan saatavana vakiovarusteena täysin uuteen Focukseen (poislukien Trend-malliin) ja uuteen Edgeen. FordPass Connect on saatavana valinnaisvarusteena Fiestaan, EcoSportiin, Transit Connect –pakettiautoon ja uusiin Tourneo Connect ja Grand Tourneo Connect –henkilöautomalleihin. Uuden Fiesta Vanin tuotanto alkaa keväällä 2019, jolloin FordPass Connect tulee valinnaisvarusteeksi ko. malliin. Vuoden 2019 toisella vuosipuoliskolla modeemi tulee tarjolle myös muihin Ford Hyötyajoneuvoihin joko vakio- tai valinnaisvarusteena.

  Miten aloitan FordPass Connectin käytön?

  Kun ostat FordPass Connectilla varustetun auton, rekisteröi FordPass-tili ja lisää autosi tiedot (VIN-numero) sovellukseen. Näin voit viimeistellä FordPass Connectin aktivoinnin. Pyydä jälleenmyyjältä ohjeita tai katso ohjevideot, niin pääset alkuun. Jos ostat FordPass Connectilla varustetun käytetyn Fordin yksityishenkilöltä, suorita SYNC-järjestelmän master-nollaus ja yhdistä FordPass-tilisi.

  Miten FordPass Connect aktivoidaan älypuhelimella?

  FordPass Connect aktivoidaan FordPass-sovelluksen Siirry-osiossa, ja aktivointi vahvistetaan auton näytöltä. Tarkat ohjeet ovat ohjevideoissamme.

  Ovatko FordPass Connectin palvelut ja ominaisuudet saatavilla kaikissa henkilö- ja pakettiautoissa?

  eCall-hätäaputoiminto on tällä hetkellä käytettävissä vain FordPass Connectilla varustetussa täysin uudessa Focuksessa. Auton etäkäynnistys on tällä hetkellä käytettävissä vain automaattivaihteistolla varustetussa Focuksessa ja Edgessä.

  Miten selvitän, onko autossani FordPass Connect -modeemi?

  FordPass Connect logo

  Jos autossasi on modeemi, SYNC-järjestelmän asetusnäytössä näkyy seuraavanlainen ruutu:-

  Voinko hankkia FordPass Connectin nykyiseen autooni?

  FordPass Connectia ei voida asentaa autoon jälkikäteen, vaan se on saatavilla vain Fordin uusiin malleihin.

  Miten voin peruuttaa tilauksen?

  FordPass Connectin ilmainen kahden vuoden kokeilujakso ei automaattisesti muutu maksulliseksi tilaukseksi, joten sitä ei tarvitse peruuttaa.

  Toimiiko FordPass Connect ulkomailla?

  Kyllä. Wi-Fi-yhteyspisteen toiminta vaihtelee maakohtaisesti. Nämä palvelut ja dataroaming ovat saatavilla seuraavissa maissa: Suomi, Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Iso-Britannia, Italia, Itävalta, Norja, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa ja Tanska.

  Aiheutuuko käytöstä ulkomailla lisäkustannuksia?

  Ei. FordPass Connect -ominaisuuksien (kuten Live-liikennetietojen ja etäominaisuuksien) käytöstä ei veloiteta, sillä ne sisältyvät kahden vuoden ilmaiseen kokeilujaksoon.

  eCall-hätäaputoiminnosta ei koskaan aiheudu lisäkustannuksia, sillä toiminto on ilmainen auton koko käyttöiän ajan.

  Myöskään mahdollisesti ostamistasi Wi-Fi-yhteyspistepaketeista ei aiheudu lisäkustannuksia ulkomailla.

  Onko FordPass Connect maksullinen?

  Kun ostat uuden FordPass Connectilla varustetun Fordin, palvelu on ilmainen kahden vuoden ajan (ei sisällä Wi-Fi-datapakettia) takuun alkamispäivästä lukien. Kokeilujakson jälkeen voit jatkaa yhteysominaisuuksien käyttöä tilaamalla FordPass Connectin.

 • Milloin ilmainen kahden vuoden FordPass Connect -tilaus alkaa?

  Kahden vuoden FordPass Connect -tilauksen alkamispäivä määräytyy takuun alkamispäivän mukaan.

  Mikä on FordPass Connectin hinta kahden vuoden jälkeen?

  Kun kahden vuoden ilmainen kokeilujakso on päättynyt, seuraava kahden vuoden FordPass Connect -jatkotilaus (ei sisällä Wi-Fi-dataliittymäpalveluja) on jatkossa maksullinen. Hankkimalla jatkotilauksen voit jatkaa etäominaisuuksien käyttöä FordPass-sovelluksessa. Hinnat varmistuvat myöhemmin.

  Jos haluat sujuvoittaa navigaattorin käyttöä Live-liikennetietojen avulla kahden vuoden ilmaisen kokeilujakson päätyttyä, kahden vuoden jatkotilaus on maksullinen. Hinnat varmistuvat myöhemmin.

  Jos FordPass Connectilla varustetussa autossa on eCall-hätäaputoiminto, se on maksuton auton koko käyttöiän ajan.

  Jos autossani ei ole SYNC 3 -navigointijärjestelmää, voinko silti käyttää FordPass Connectin etäominaisuuksia, kuten lukitusta ja avausta?

  Kyllä, kunhan FordPass Connect -modeemi on aktivoitu käyttämällä linkitettyä FordPass-sovellusta.

 • Milloin kolmen kuukauden tai kolmen gigatavun Wi-Fi-yhteyspisteen ilmainen kokeilujakso alkaa?

  Wi-Fi-yhteyspisteen ilmainen kokeilujakso alkaa, kun aktivoit dataliittymän Elisa-operaattorin verkkosivustolla ja FordPassissa.

  Se ei ole sidoksissa takuun alkamispäivään tai muihin tilauksiin.

  Miten voin hankkia lisää dataa, kun ilmainen kokeilujakso on päättynyt?

  Voit ostaa uuden datapaketin kirjautumalla sisään Elisa-operaattorin sivustolle. Tee tämä napsauttamalla FordPassissa Auton yhteyspiste -painiketta tai käyttämällä laitetta, joka on yhdistetty auton Wi-Fi-yhteyspisteeseen. Kun olet kirjautunut sisään, valitse Oma tilaus ja käyttö. Valitse sitten tarpeisiisi sopiva datapaketti ja maksutapa. Huomaa, että voi kestää hetken, ennen kuin hankkimasi datapaketti on käytettävissä autossa.

  Kuinka nopea Wi-Fi-yhteys on? Mikä on sen latausnopeus? Entä lähetysnopeus?

  FordPass Connectin Wi-Fi-yhteyspiste tukee datan vastaanottamista 4G LTE -nopeuksilla. LTE on 4G-teknologia, joka tarjoaa parhaan suorituskyvyn ja nopeuden. 4G LTE on noin kymmenen kertaa nopeampi kuin edeltävä 3G-teknologia. Nopeus kuitenkin riippuu verkon kuuluvuusalueesta.

  Onko Wi-Fi-yhteyspisteen tilaus helppo peruuttaa?

  Kun ostat datakäyttöä Wi-Fi-yhteyspistettä varten, ostat paketin, et jatkuvaa tilausta. Paketti päättyy datakiintiön loputtua tai tietyn ajan kuluttua. Jos myyt autosi ja datapakettia on jäljellä, voit siirtää loput paketista toiseen Ford-autoon. Sitä ei voi siirtää muunmerkkiseen autoon.

  Voinko hankkia SIM-kortin toiselta operaattorilta?

  Et, sillä SIM-kortti on asennettu FordPass-järjestelmään kiinteästi. Näin voidaan tarjota yhtenäinen kokemus ulkomailla.

  Voinko hankkia yhden Elisa-liittymän Wi-Fiä varten ja käyttää sitä useissa Ford-autoissa?

  Kyllä. Voit käyttää samaa Elisa-liittymää ja datapaketteja useissa Fordeissa, mutta et samanaikaisesti.

  Voinko käyttää Wi-Fi-yhteyspistettä, kun auton virta on sammutettu?

  Kyllä, mutta vain jos virta on ollut päällä. Auton Wi-Fi-yhteyspiste toimii 30 minuutin ajan virran sammuttamisesta, kunhan avain on autossa. Toiminta-aika saattaa olla alle 30 minuuttia, jos akun varaus on vähissä.

  Voinko vaihtaa auton Wi-Fi-yhteyspisteen salasanan?

  Kyllä. Katso ohjeet Wi-Fi-yhteyspisteen ohjevideosta.

  Voinko vaihtaa auton Wi-Fi-yhteyspisteen verkon nimeä?

  Kyllä. Katso ohjeet Wi-Fi-yhteyspisteen ohjevideosta.

  Voiko auton Wi-Fi-yhteyspisteen kytkeä pois päältä?

  Kyllä. Voit tehdä sen Auton yhteyspiste -valikosta.

  Voinko estää auton Wi-Fi-yhteyspistettä näkymästä muille laitteille?

  Kyllä. Voit tehdä sen Auton yhteyspiste -valikosta.

 • Missä eCall-painike sijaitsee?

  Uudessa Focuksessa eCall-painike on ohjaamossa kattokonsolissa, ja siinä on punainen SOS-teksti. Voit soittaa eCall-puhelun manuaalisesti avaamalla SOS-kannen ja painamalla punaista painiketta.

  Miten FordPass Connectin eCall-hätäaputoiminto toimii?

  eCall-hätäaputoiminto soittaa automaattisesti hätäkeskukseen vakavan onnettomuuden sattuessa. Toiminto lähettää auton sijaintitiedot, ja hätäkeskuspäivystäjä voi ottaa yhteyttä autoon ja selvittää, onko kuljettaja tajuissaan. Ford-hätäaputoiminnon tapaan se aktivoituu, kun turvatyyny tai polttoainepumpun sulku laukeaa. eCall-hätäaputoimintoon ei tarvitse yhdistää matkapuhelinta, joten yhteys toimii saumattomasti.

  Ovatko eCall-puhelut maksullisia?

  Ei. Ford vastaa eCall-datakustannuksista auton käyttöiän ajan.

  Täytyykö FordPass Connect -tilaus uusia kahden vuoden kuluttua, jotta voin jatkaa eCall-hätäaputoiminnon käyttöä?

  Ei. Ford vastaa eCall-datakustannuksista auton käyttöiän ajan.

  Entä jos painan punaista SOS-painiketta vahingossa?

  Ei huolta: Auto ilmoittaa eCall-puhelun soittamisesta varoitusäänellä ja -merkillä. Sinulla on 15 sekuntia aikaa peruuttaa puhelu painamalla punaista SOS-painiketta uudelleen.

  Entä jos onnettomuus sattuu paikassa, jossa kuuluvuus on huono tai jossa ei ole matkapuhelinverkkoa?

  eCall-puhelun soittaminen ei onnistu vain jos kuuluvuutta ei ole lainkaan. Näin voi olla joillakin alueilla Euroopassa.

  Millaisissa hätätilanteissa eCall-hätäaputoiminnosta voi olla apua?

  eCall-hätäaputoiminto ja SOS-painike on tarkoitettu kaikkiin autossa sattuviin hätätilanteisiin. Voit siis painaa punaista SOS-painiketta esimerkiksi jos joudut vakavaan onnettomuuteen, tarvitset kiireellistä lääkintäapua tai näet liikenneonnettomuuden.

  Toimiiko eCall-hätäaputoiminto aina?

  Liikenneonnettomuudet ovat erittäin huonosti ennakoitavissa. Järjestelmän toiminta edellyttää, että auton sähköjärjestelmä ja matkapuhelinverkko ovat käytettävissä. Järjestelmän toimivuus myös kolaritilanteissa on pyritty varmistamaan eri tavoin (kuten erillisellä vara-akulla). Onnettomuuden vakavuudesta riippuen auton järjestelmät saattavat kuitenkin vaurioitua niin pahasti, että eCall ei pysty soittamaan tai ylläpitämään puhelua.

 • Miten etäominaisuuksia käytetään?

  Katso ohjeet etäominaisuuksien ohjevideosta.

  Miten kaukana autosta FordPass-sovelluksen lukitus-/avaustoiminto toimii?

  Etäisyydellä ei ole väliä, kunhan matkapuhelinverkko toimii älypuhelimessasi ja autossasi.

 • Jos käynnistän auton etänä käyttämällä FordPass-sovellusta, voiko sitä ajaa heti?

  Vain jos avain on autossa. Etäkäynnistettyä autoa ei voi ajaa ennen sitä.

  Mitä toimintoja (esim. tuulilasin lämmitys) etäkäynnistyksellä voidaan aktivoida?

  Kun auto etäkäynnistetään oletusasetuksilla, ilmastointi sekä lämmitettävät istuimet ja ohjauspyörä aktivoituvat automaattisessa tilassa. Voit muuttaa etäkäynnistystä siten, että viimeisimmät asetukset ovat käytössä.

  Voinko käyttää etäkäynnistystä uudessa Focuksessa, jossa on manuaalivaihteisto?

  Et. Voit käyttää FordPass-sovelluksella muita FordPass Connectin etäominaisuuksia, kuten etälukitusta ja -avausta, auton tilaa sekä auton kuntoraporttia ja -varoituksia.

  Onko toiminnossa automaattinen sammutus?

  Kyllä. Auto on käynnissä vain viiden minuutin ajan etäkäynnistyksen aktivoinnista.

  Eikö auton etäkäynnistäminen ole lainvastaista Euroopassa?

  Ei. Etäkäynnistyksen käyttäminen on laillista Euroopassa alueilla, joilla FordPass Connect on saatavilla. Toimintoa tulee käyttää vastuullisesti ja käyttäjän tulee ymmärtää, mikä on sallittua ja kohtuullista eri tilanteissa. Toiminto on suunniteltu siten, että sitä voidaan käyttää kohtuullisesti ja turvallisesti.

  Voinko ajastaa täysin uuden Focuksen etäkäynnistymään joka aamu?

  Etäkäynnistystä ei voi ajastaa. Toiminto on suunniteltu siten, että sitä voidaan käyttää kohtuullisesti ja turvallisesti. Etäkäynnistys täytyy aina aktivoida erikseen FordPass-sovelluksesta.

 • Mitkä ovat hyödyt, kun Live Traffic -liikennetietoja käytetään FordPass Connectin avulla mobiiliyhteyden jakamisen sijaan?

  FordPass Connect päivittää liikennetiedot kahden minuutin välein kaikkien teiden (ei ainoastaan tärkeimpien) osalta. Lisäksi datakustannukset sisältyvät FordPass Connect -tilaukseen.

  Miten Live Traffic -liikennetietoja käytetään?

  Katso ohjeet Live Traffic -liikennetietojen ohjevideosta.

  Onko väliä, käytänkö Live Traffic -liikennetietoja FordPass Connectin kautta vai FordPassista AppLinkin kautta?

  Kyllä. FordPass Connectin Live Traffic -liikennetiedot on täysin integroitu SYNC-navigointijärjestelmään, mikä mahdollistaa langattoman käytön. Lisäksi FordPass Connectin Live Traffic -liikennetietoja näyttävät liikenteen häiriöt kaikilla teillä, kun taas AppLinkin kautta käytettävät FordPassin Live Traffic -liikennetietoja kattavat vain tärkeimmät tiet.

  Pyytääkö Live Traffic -liikennetiedot hyväksymään paremman reitin, vai tekeekö se reittimuutokset automaattisesti?

  Järjestelmä tekee reittimuutokset automaattisesti matkan aikana.  Valitsemalla navigointivalikosta Liikennelista voit ennen liikkeellelähtöä tarkastella reittivaihtoehtoja ja valita niistä sopivan.

  Mistä Live Traffic -liikennetietojen tiedot tulevat?

  Live Traffic -liikennetiedoissa käytetään yli sataa lähdettä. Toiminto käyttää eri laitteista kerättyjä tietoja, mukaan lukien auton antureiden, älypuhelinten, navigaattorien, tieanturien ja verkkoon yhdistettyjen autojen tietoja. Tiedot häiriöistä (kuten onnettomuuksista ja tietöistä) päivittyvät välittömästi ja keskeytyksettä.

 • Mitä (henkilö)tietoja Ford saa ja mihin niitä käytetään?

  Tarkat tiedot ovat verkkoon yhdistettyjä autoja koskevan tietosuojakäytännön sivulla Fordin verkkosivustolla.

  Jälleenmyyjän mukaan auton verkkoyhteys muodostetaan toimitushetkellä. Mitä se tarkoittaa?

  Auto on toimitushetkellä yhdistetty Fordin pilvipalveluun ja osittain aktivoitu. Näin autoon voidaan vielä asentaa viimeisin modeemiohjelmisto, ja FordPass Connectin aktivointi sujuu helpommin. Tässä tilassa auto lähettää Fordille verkkoonyhdistämisen tilaa koskevia tietoja, joita Ford käyttää anonymisoituina tuotekehitystarkoituksiin.

  Voinko estää FordPass Connectia käyttämästä tietojani?

  Voit muokata verkkoon yhdistetyn auton tietojen keruuta koskevia asetuksia infotainment-järjestelmän asetuksissa. Lisätietoja on verkkoon yhdistettyjä autoja koskevassa tietosuojakäytännössä Fordin verkkosivustolla.

  Seuraako FordPass Connect toimiani ja sijaintiani?

  FordPass Connect ei seuraa toimiasi. Päätät itse, milloin FordPass Connect käyttää sijaintitietojasi palveluiden (kuten Live-liikennetietojen) toimittamiseen. Jos olet poistanut sijaintitietojen jakamisen käytöstä, valinta ohitetaan vain jos autossa on eCall-hätäaputoiminto ja se aktivoituu vakavassa onnettomuudessa. Tällaisessa hätätilanteessa sijaintitietosi lähetetään hätäkeskukseen EU-lainsäädännön mukaisesti.

  Mitä tietoja kerätään?

  Käyttäjän valitsemista palveluista ja toiminnoista riippuen FordPass Connect voi lähettää esimerkiksi sijainti- ja toiminnallisia tietoja ja diagnostiikkatietoja. Fordille saatetaan lähettää ohjelmistoversioita ja yhteyttä koskevia tietoja, jotta Ford voi tarjota yhteysominaisuudet sekä toimittaa päivityksiä langattomasti. Tarkempia tietoja on verkkoon yhdistettyjä autoja koskevassa tietosuojakäytännössä Fordin verkkosivustolla.

  Voinko päättää, mitä tietoja kerätään?

  Kyllä. Tämä onnistuu SYNC-järjestelmän kautta. Voit määrittää auton yhteysasetuksista esimerkiksi mitä verkkoon yhdistetyn auton tietoja Fordille luovutetaan. Lisätietoja auton säätimistä on omistajan käsikirjassa.

  Huomaa, että auton yhteyden katkaiseminen tai tietojen luovuttamisasetusten muuttaminen saattaa vaikuttaa joidenkin palveluiden (kuten Live-liikennetietojen tai etälukituksen ja -avauksen) laatuun ja saatavuuteen.

  Mistä tiedän, mitä tietoja FordPass Connect kerää?

  Auton varustelusta riippuen jotkin tiedot saattavat olla nähtävillä autosta käsin. Tarkat tiedot FordPass Connectin kautta kerättävistä tiedoista ovat verkkoon yhdistettyjä autoja koskevassa tietosuojakäytännössä Fordin verkkosivustolla. Voit hallita tietojen luovuttamista SYNC-järjestelmän yhteysasetuksista käsin.

  Miten näitä tietoja käytetään?

  Ford sitoutuu käsittelemään henkilötietojasi, mukaan lukien verkkoon yhdistetyn auton tietoja, oikeudenmukaisesti ja tietosuojakäytäntöjemme ja lainsäädännön mukaisesti. Tarkat tiedot ovat verkkoon yhdistettyjä autoja koskevassa tietosuojakäytännössä Fordin verkkosivustolla.

  Siirretäänkö tietoja muihin maihin?

  Tietoja siirretään Fordin ja sen palveluntarjoajien ylläpitämille palvelimille ja säilytetään niillä. Henkilötietojasi käsitellään paikallisen tietosuojalainsäädännön mukaisesti, ja ne voidaan siirtää Euroopan talousalueen (ETA) maihin sekä ETA:n ulkopuolisiin maihin (mukaan lukien Yhdysvaltoihin). Tarkempia tietoja on verkkoon yhdistettyjä autoja koskevassa tietosuojakäytännössä Fordin verkkosivustolla.

Top